Dallasbullar

Nu har man återigen tagit plats i soffan. Älskar den här stunden på dagen, när lugnet lägger sig och man har ätit och diskat undan allt. Vi har ljusen tända här också så det är riktigt mys.

Tänkte jag skulle bjucka på ett superhärligt recept på Dallasbullar. Dessa är klart värt att testa för dessa är heeeelt fantastiskt goda. Otroligt goda faktiskt.

IMG_4191

IMG_4188

IMG_4193

DALLASBULLAR, ca 23 – 25 st

2,5 dl mjölk
25 g jäst
1 dl strösocker
3/4 tsk salt
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kardemumma
100 g smör
10 – 13 dl vetemjöl (beror på ålder och kvalitet på mjölet, degen ska släppa från kanterna i bunken)

Fyllning:

50 g rumsvarmt smör
1 ägg
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 påse Ekströms Vaniljsås pulver

Gör såhär:

1) Smula ned jästen i degbunken. Värm mjölken till 37 grader och häll den över, lös upp jästen.

2) Häll i strösocker, salt, vaniljsocker, kardemumma, ägget och rör runt. Häll sedan i mjölet i omgångar och det rumsvarma smöret. Degen är klar när den släpper väggarna i bunken. Jäs degen övertäckt i 30 min.

3) Fyllning: Börja med att vispa ihop socker och smör. Knäck i ägget under vispning. Ha i vaniljsockret.

4) Ta ut degen och knåda den ett par gånger. Kavla ut degen till en stor rektangel. Smeta på fyllningen, toppa med en påse av vaniljsås pulvret över. Rulla ihop till en rulle. Skär ca 3 cm breda bitar och lägg i bakformar. Låt jäsa 30 minuter till.

5) Grädda på 225 grader i ca 10 min. Ta ut, låt svalna och pudra florsocker över.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Örfilar

Stora saftiga kanelsnurror

Kardemummabullar

Kram Nina

230
Subscribe
Notify of
guest

15 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Giggi
Giggi
4 years ago

Ska vaniljsås pulvret inte vispas med mjölk? Ska den bara hällas i pulverform?

niiinis
niiinis
Reply to  Giggi
4 years ago

Nej inte vispas, det ska strös uppepå fyllningen.

Maja
Maja
4 years ago

Ska inte bullarna penslas med ägg innan de gräddas?

niiinis
niiinis
Reply to  Maja
4 years ago

Jag gjorde inte det, men det kan du göra som du vill.

Jennie
Jennie
4 years ago

Ska det verkligen bara vara 2,5 dl mjölk? Känns lite?

niiinis
niiinis
Reply to  Jennie
4 years ago

Ja det ska det. 👍🏼

Iréne Hellsing
Iréne Hellsing
3 years ago

Hur många gram marsanpulver innehåller en påse?
Hittar inte pulverpåsarna i affären.

Inga-Britt Kreuger
Inga-Britt Kreuger
3 years ago

Vilka härliga recept & duktig du är, måste fråga om det ska vara smält smör i degen & fyllningen i Dallasbullarna, som jag ska göra nu..

Birgitta Berglund
Birgitta Berglund
3 years ago

Ska det vara marsanpulver som inte ska kokas

niiinis
niiinis
Reply to  Birgitta Berglund
3 years ago

Ja precis! 👍🏼

Jenny Nilsson
Jenny Nilsson
3 years ago

Hej
Går dessa att frysa in? Kram

niiinis
niiinis
Reply to  Jenny Nilsson
3 years ago

Går jättebra! 🥰

Birgitta
Birgitta
2 years ago

Bakat mycket gott från din sida men Dallasbullarna……får inte fullt godkänt. Fick knappt i 8 dl mjöl o det blev för mycket. Fyllningen skar sig när den vispades. Slutresultat: lite torra o lite för lite fyllning men bra om man inte vill ha för söt bulle.

Gun-Britt Andersson
Gun-Britt Andersson
Reply to  Birgitta
2 years ago

Fyllningen skar sig här med 🤔

niiinis
niiinis
Reply to  Gun-Britt Andersson
2 years ago

Fyllningen skär sig aldrig om du är 100% säker på att du jobbar med rumsvarmt smör och rumsvarma ägg.

Img 5767.jpg

Nästa inlägg

BACARDIDRINK

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x