ANNONS

Dallasbullar

/

Nu har man återigen tagit plats i soffan. Älskar den här stunden på dagen, när lugnet lägger sig och man har ätit och diskat undan allt. Vi har ljusen tända här också så det är riktigt mys.

Tänkte jag skulle bjucka på ett superhärligt recept på Dallasbullar. Dessa är klart värt att testa för dessa är heeeelt fantastiskt goda. Otroligt goda faktiskt.

IMG_4191
IMG_4188
IMG_4193

DALLASBULLAR, ca 23 – 25 st

2,5 dl mjölk
25 g jäst
1 dl strösocker
3/4 tsk salt
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kardemumma
100 g smör
10 – 13 dl vetemjöl (beror på ålder och kvalitet på mjölet, degen ska släppa från kanterna i bunken)

Fyllning:

50 g rumsvarmt smör
1 ägg
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 påse Ekströms Vaniljsås pulver

Gör såhär:

1) Smula ned jästen i degbunken. Värm mjölken till 37 grader och häll den över, lös upp jästen.

2) Häll i strösocker, salt, vaniljsocker, kardemumma, ägget och rör runt. Häll sedan i mjölet i omgångar och det rumsvarma smöret. Degen är klar när den släpper väggarna i bunken. Jäs degen övertäckt i 30 min.

3) Fyllning: Börja med att vispa ihop socker och smör. Knäck i ägget under vispning. Ha i vaniljsockret.

4) Ta ut degen och knåda den ett par gånger. Kavla ut degen till en stor rektangel. Smeta på fyllningen, toppa med en påse av vaniljsås pulvret över. Rulla ihop till en rulle. Skär ca 3 cm breda bitar och lägg i bakformar. Låt jäsa 30 minuter till.

5) Grädda på 225 grader i ca 10 min. Ta ut, låt svalna och pudra florsocker över.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Örfilar

Stora saftiga kanelsnurror

Kardemummabullar

Kram Nina

13

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00