Italiensk krämig färsgryta med soltorkade tomater och citron

Wa wa wa wiiiiii!!!

Ja så låter det när man lagat något så fantastiskt gott i matväg och man vill att hela världen ska prova. Alltså, du MÅSTE prova. Detta blev så över förväntan gott alltså, jag hade egentligen inga direkta förhoppningar på denna rätt så det blev liksom dubbelt så gott. Hittade receptet på SVT och blev tvungen att testa med en egen lite tappning på det.

IMG_4227
IMG_4226

ITALIENSK FÄRSGRYTA MED SOLTORKADE TOMATER OCH CITRON, 4 port

500 g nötfärs (jag använde låg fetthalt)
1 gul lök
1 dl soltorkade tomater
2 dl vitt vin (jag hade alkoholfritt hemma)
3 dl vispgrädde (ta lättare grädde om du vill ha smalare, men den ska vara kokbar)
1 dl kalamata oliver (urkärnade)
1 ekologisk citron
1 stor vitlöksklyfta

3 msk tomatpure
salt & nymald svartpeppar

Gör såhär:

1) Bryn färsen, hacka löken smått och ha i den också.

2) Strimla de soltorkade tomaterna, ha i även dem i stekpannan. Fräs runt en liten stund.

3) Häll på vinet och låt det koka med i ett par minuter. Häll därefter på grädden, pressa i vitlök och tomatpuren och låt koka i ytterligare några minuter. Jag lät det koka i ca 5 minuter.

4) Riv zesten på citronen och ha i det. Rör om. Ha på lite färsk klippt persilja och kalamata oliver innan servering. Servera grytan med ris eller potatis, funkar fint till pasta också.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Godaste kycklinggrytan

Kyckling och soltorkade tomater gryta

Krämig vegetarisk gryta

Kram Nina

  1. Giggi skriver:

    Låter gott men var kommer citronen in? Pressad citron eller citron zest?

    1. niiinis skriver:

      Hade fallit bort, skrivit i det igen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..