ANNONS
Integritet på Tailsweep

Dubbelmarinerad fläskfilé

Oj oj, sen igår har jag förberett ett kött som vi ska äta ikväll. Jag kan lova dig att det helt klart varit värt all den tid det tagit, för jag säger bara wow så gott detta blev. Jag som inte äter så mycket kött kommer absolut inte att kunna motstå denna rätt. Jag ska servera den i en matig sallad. Man kan också servera den med olika potatisrätter, inget är liksom fel. Den ska ätas kall så då passar den fint i en sallad också.

DUBBELMARINERAD FLÄSKFILÉ

Marinad 1

2 pressade vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 dl olivolja
1 msk frysta örter (köpes i frysdisken på ICA

Marinad 2

1 stor pressad vitlöksklyfta
3 msk japansk soja
3 msk balsamvinäger
0,75 dl olivolja
1 msk frysta örter
salt och svartpeppar

Gör såhär:

1) Gör rent fläskfilen från senor och överflödigt fett. Gillar du sånt har du bara kvar det.

2) Vispa ihop alla ingredienser till marinad 1. Lägg i fläskfilen, jag använde en 5 liters plastpåse, låt marinera i minst 2 timmar. Helst över natten. Min låg i under 1 dygn. Ta upp köttet och torka av det lite.

3) Sätt ugnen på 175 grader. Värm en stekpanna och ha i smör. Bryn fläskfilen på ganska så hög värme så du får yta på köttet. Lägg den sedan i en ugnsfast form.

4) Låt köttet steka i ca 20 min eller tills att det är genomstekt. Tänk dig att köttet ska nå en innertemp på 70 grader.

5) Ta fram ingredienserna till Marinad 2 och blanda ihop den. Lägg i det varma köttet i den marinaden, gjorde även denna i en plastpåse. Ställ i kylen och rör i påsen då och då under minst 2 timmar. Den får gärna stå längre.

6) Ta ut köttet och skiva det i tunna skivor. Häll över marinaden över köttet.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Lyxig FLÄSKFILÉSTROGANOFF

Fläskfilé Café de Paris

Fläskfilesmörgåsar

Kram Nina

7

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00