Dubbelmarinerad fläskfilé

Oj oj, sen igår har jag förberett ett kött som vi ska äta ikväll. Jag kan lova dig att det helt klart varit värt all den tid det tagit, för jag säger bara wow så gott detta blev. Jag som inte äter så mycket kött kommer absolut inte att kunna motstå denna rätt. Jag ska servera den i en matig sallad. Man kan också servera den med olika potatisrätter, inget är liksom fel. Den ska ätas kall så då passar den fint i en sallad också.

IMG_4508

IMG_4507

IMG_4512

IMG_4507

DUBBELMARINERAD FLÄSKFILÉ

Marinad 1

2 pressade vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 dl olivolja
1 msk frysta örter (köpes i frysdisken på ICA

Marinad 2

1 stor pressad vitlöksklyfta
3 msk japansk soja
3 msk balsamvinäger
0,75 dl olivolja
1 msk frysta örter
salt och svartpeppar

Gör såhär:

1) Gör rent fläskfilen från senor och överflödigt fett. Gillar du sånt har du bara kvar det.

2) Vispa ihop alla ingredienser till marinad 1. Lägg i fläskfilen, jag använde en 5 liters plastpåse, låt marinera i minst 2 timmar. Helst över natten. Min låg i under 1 dygn. Ta upp köttet och torka av det lite.

3) Sätt ugnen på 175 grader. Värm en stekpanna och ha i smör. Bryn fläskfilen på ganska så hög värme så du får yta på köttet. Lägg den sedan i en ugnsfast form.

4) Låt köttet steka i ca 20 min eller tills att det är genomstekt. Tänk dig att köttet ska nå en innertemp på 70 grader.

5) Ta fram ingredienserna till Marinad 2 och blanda ihop den. Lägg i det varma köttet i den marinaden, gjorde även denna i en plastpåse. Ställ i kylen och rör i påsen då och då under minst 2 timmar. Den får gärna stå längre.

6) Ta ut köttet och skiva det i tunna skivor. Häll över marinaden över köttet.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Lyxig FLÄSKFILÉSTROGANOFF

Fläskfilé Café de Paris

Fläskfilesmörgåsar

Kram Nina

301
Subscribe
Notify of
guest

15 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anki
Anki
3 years ago

har letat dessa frysta örter på ICA butikerna här samt Hemköp , finns inte . Vad kan man ta istället ?

niiinis
niiinis
Reply to  Anki
3 years ago

Ta örter som du gillar. 👌🏻

Liselotte
Liselotte
2 years ago

Vilka örter använde du i receptet?

niiinis
niiinis
Reply to  Liselotte
2 years ago

Använd dom du själv föredrar brukar jag säga. 😀

Liselotte
Liselotte
2 years ago

Är det matlagningsvin du använder?

niiinis
niiinis
Reply to  Liselotte
2 years ago

Jag brukar köpa alkoholfritt vitt vin på ICA.

Linda
Linda
2 years ago

Blir detta recept bara gott med fläskfile eller går det också med fläskytterfile?

Jonna Pynnönen
Jonna Pynnönen
3 months ago

Jag hade inget vitt vin hemma men jag hade en flaska cava 👌 det vart sinnessjukt gott med bubbel dubbel marinad 😂😍 🍾

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Jonna Pynnönen
3 months ago

Muuuuums! Magiskt! 🍾

anki
anki
2 months ago

går den att förbereda och frysa in i marinad nr 2?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  anki
2 months ago

Absolut! Ta fram och låt tina i god tid innan i rumstemperatur bara.

Sofie
Sofie
1 month ago

Ska det inte vara ngt salt i receptet .

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Sofie
1 month ago

Det står ju salt & peppar i receptet. 😅

Lena
Lena
1 month ago

Kan man låta köttet ligga i marinad 2 i ett dygn?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Lena
1 month ago

I kylen absolut!

Nästa inlägg

Det handlar om mindset

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x