Dutch Pancake

UPPDATERAD: Åh neeeej, en person på min Facebooksida skrev att de tyckte det var som omelett när det lagat denna pannkaka. Tyckte det lät konstigt så jag kollade receptet och såg att mjölet trillat bort. Nu har jag lagt till det, ber om ursäkt. 

Den här alltså, jag men herreminjeee….den här måste du göra. Vilken grej och hur enkelt var det inte? Otroligt enkelt. Blanda ihop, hälla i, grädda i ugn och klart. Ja men hur enkelt kan det bli? Dutch Pancake heter det, eller Holländsk pannkaka. Du äter den med vad du vill, jag tog glass, banan och chokladsås. En riktigt lyxig Dutch Pancake.

IMG_4813

IMG_4823

IMG_4815

IMG_4818

IMG_4824
DUTCH PANCAKE ca 3 port

3 ägg
1 1/2 dl mjölk 

1 1/2 dl mjöl
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
stor klick smör

Topping:

1 banan
vaniljglass
chokladsås

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in en stekpanna i ugnen som klarar det.

2) Vispa ihop mjölk och mjöl först. Knäck i äggen i en bunke och vispa dem kraftigt en liten stund. Häll i mjölk och mjölblandningen i smeten och ha i socker, vaniljsocker och salt. Vispa lite.

3) Klicka i smöret i stekpannan och låt det smälta ned. Häll i smeten och stäng luckan. Grädda i 25 min tills den fått fin färg. Ha på glass, skiva i bananer och ringla över chokladsås.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

 

Kanelbullepannkakor

 

Proteinpannkakor

 

Pannkaksröra

Kram Nina

  1. Haha jag som tyckte det va så bra för att receptet var glutenfritt.. men sant, då äre ju omelett😉

    1. Haha, jaaaaa…… 😂😂😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..