Kyckling och bacongratäng

Hej hej!

Jag har en ”go-to” rätt som jag brukar ta till på Söndagar, helst när stora kidsen kommer hem. Den här funkar alltid och är sååååå himla god!

KYCKLING & BACONGRATÄNG, 8 pers

4 kycklingfiléer
2 paket bacon
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
5 dl grädde
2 dl creme fraiche
4 msk kalvfond
2 msk kycklingfond

1 msk dijonsenap
4 msk sweet chilisås
2 tsk paprikakrydda
2 krm cayennepeppar
salt och peppar
500 g pasta

250 g riven ost

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfiléerna i stora tärningar. Stek i olivolja tills de här helt genomstekta.

2) Pressa i vitlöksklyftorna. Tärna paprikan i mindre bitar. Stek med dom också tills de mjuknat. Salta och peppra lite. Häll upp allt i en ugnsfast form.

3) Klipp baconen i mindre bitar, stek dom så de får lite färg. Häll i dem i ugnsformen också.

4) Blanda grädde, creme fraiche, kalvfond, kycklingfond, dijon, sweet chilisås och alla kryddor. Vispa så allt är utblandat.

5) Koka pastan al dente. Om pastan ska koka 10 minuter så kokar jag runt 7. Häll i den i ugnsformen också. Häll till sist i gräddblandningen också, rör runt så allt är utblandat.

6) Strö på riven ost. Skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills osten fått fin färg. Toppa med basilikablad. Servera med grönsallad, gott bröd med smör och ost. Detta är riktigt riktigt gott!

Bästa stunden är när alla är samlade! ❤️

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

1313
Subscribe
Notify of
guest

30 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agnetha
Agnetha
3 years ago

Tack för receptet blev riktigt gott, härligt att stoppa in allt i ugnen. Din kanelbulle rulltårta gick åt till kaffet. Tänkte semelbak till imorgon. Må gott i Mellokvällen😻

niiinis
niiinis
Reply to  Agnetha
3 years ago

Så härligt att höra! Tack! ❤️

Anneli
Anneli
2 years ago

Så god gratäng! En klar favorit som är omtyckt av hela familjen. Jag skippar dijonsenapen och det blir lika gott i alla fall.

niiinis
niiinis
Reply to  Anneli
2 years ago

Härligt! 🥰👏🏻

Emma
Emma
2 years ago

Otroligt god gratäng! Det blev en omtyckt fars-dag middag 😊

Heléne
Heléne
1 year ago

Tänktebjuda på denna gratäng på kvällen,kan jag förbereda den på förmiddagen?🥰

niiinis
niiinis
Reply to  Heléne
1 year ago

Absolut! 🥰

Heléne
Heléne
Reply to  niiinis
1 year ago

Alltså jag kan göra hela gratängen färdig och sedan bara i ugnen innan bjudning? (tänkte lite på pastan ,så den inte blir hård)

niiinis
niiinis
Reply to  Heléne
1 year ago

Blanda den ordentligt så den ligger ”blöt” så att säga.

Anita
Anita
1 year ago

Hej! Vilken pasta rekommenderar du till denna maträtt 😃

niiinis
niiinis
Reply to  Anita
1 year ago

Valfri, ta den du verkligen gillar.

Maria
Maria
1 year ago

Låter jättegott 😋 Kan det funka med kalkonfilé ?

Eva Nyrén
Eva Nyrén
11 months ago

Gjorde den här rätten igår och det var verkligen uppskattat. Fick så mycket beröm men det är ju ditt recept! Tack för alla dina fina recept. Jag gillar verkligen att gå in och titta på vad du har.

niiinis
niiinis
Reply to  Eva Nyrén
11 months ago

Vad roligt att höra! ❤️

Margareta Hedman
Margareta Hedman
7 months ago

Tusen Tack för Alla och då menar jag Alla recept av dej❤️🥰💯👏❣️

niiinis
niiinis
Reply to  Margareta Hedman
7 months ago

Tack själv! ❤️🥰❤️

Arja Strand
Arja Strand
6 months ago

Det här by far sen godaste pastagratängen jag ätit. Andra gången jag gjorde den hade jag i champinjoner också. Mums

niiinis
niiinis
Reply to  Arja Strand
6 months ago

❤️❤️❤️

Gun B
Gun B
3 months ago

Detta recept är så fantastisk god, lätt att följa och smakade jättegott. Hade ingen créme fraiche hemma så jag använde bara grädde och det blev superbra. Satte i lite extra Alpnaering’s Piccante Chili för att få lite mer rundare hetta.

Ewa Karlsson
Ewa Karlsson
2 months ago

Fantastisk gott! Och jag provade att göra den i airfryern, gick så bra😊

Minna
Minna
1 month ago

Hejsan! Vilket härligt recept, precis som många, många andra av dina recept! <3 Jag vill verkligen testa den här härliga gratängen, med lite egen touch, och nu undrar jag om matlagningsgrädde på bara 4% och mini fraîche på bara 5% skulle kunna funka i den här rätten. Tror du att det skulle bli vattnigt eller att smaken inte alls skulle bli krämig eller nånting? Vore ju jättetråkigt om de här magra produkterna inte alls binder vätska och sen har man bara pasta med pöl på tallriken :/ 😀 Tack på förhand och ha det bra! 🙂

Minna
Minna
Reply to  Niiinis Kitchenlife
1 month ago

Tack så mycket för ett snabbt svar! 🙂 Men om vi nu pratar specifikt om just den här gratängen (och inte generellt), så är kombinationen mat”grädde” 4% och mini fraîche 5% alltså ett ”riskfall”? Om jag blandar i lite mer mini fraîche i relation till den magra ”grädden” istället så tror du att det skulle kunna rädda situationen? 🙂 Typ 3,5 dl grädde + 3,5 dl mini fraîche – eller t.o.m. 2 dl grädde + 5 dl mini fraîche?
Stort tack igen! 🙂

Minna
Minna
Reply to  Niiinis Kitchenlife
1 month ago

Tack så mycket för dina expertråd igen! 😊 Jag fattar. Kan tänka mig att man kanske skulle kunna få det lite mindre vattningt också om man blandar i lite riven ost även in gratängen, men jag bara gissar 😃 Tack en gång till för dina råd och för de läckra recepten! 😍

Caroline Söhrman
Caroline Söhrman
12 days ago

Så jättegod det var. Bra när allting är i en form

08ce2576 ff01 4ab3 af2e 50ba75c8e1a0.jpg

Nästa inlägg

Aj aj aj!

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x