ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kyckling och bacongratäng

/

Hej hej!

Jag har en ”go-to” rätt som jag brukar ta till på Söndagar, helst när stora kidsen kommer hem. Den här funkar alltid och är sååååå himla god!

KYCKLING & BACONGRATÄNG, 8 pers

4 kycklingfiléer


2 paket bacon


3 vitlöksklyftor


1 röd paprika


5 dl grädde


2 dl creme fraiche


4 msk kalvfond


2 msk kycklingfond


1 msk dijonsenap


4 msk sweet chilisås


2 tsk paprikakrydda


2 krm cayennepeppar


salt och peppar


500 g pasta


250 g riven ost

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfiléerna i stora tärningar. Stek i olivolja tills de här helt genomstekta.

2) Pressa i vitlöksklyftorna. Tärna paprikan i mindre bitar. Stek med dom också tills de mjuknat. Salta och peppra lite. Häll upp allt i en ugnsfast form.

3) Klipp baconen i mindre bitar, stek dom så de får lite färg. Häll i dem i ugnsformen också.

4) Blanda grädde, creme fraiche, kalvfond, kycklingfond, dijon, sweet chilisås och alla kryddor. Vispa så allt är utblandat.

5) Koka pastan al dente. Om pastan ska koka 10 minuter så kokar jag runt 7. Häll i den i ugnsformen också. Häll till sist i gräddblandningen också, rör runt så allt är utblandat.

6) Strö på riven ost. Skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills osten fått fin färg. Toppa med basilikablad. Servera med grönsallad, gott bröd med smör och ost. Detta är riktigt riktigt gott!

Bästa stunden är när alla är samlade! ❤️

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

16

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00