Spröda smördegstjärnor med äppelmarmelad

Igår bakade jag en hybrid på finska julstjärnor. Detta bakverk är alldeles för smarrigt för att inte baka det även när det inte är jul. Man kan göra lite olika utföranden på det här bakverket och det blir så fasligt gott. Dessutom är det faktiskt väldigt vackra att se på. Mittendelen till detta bakverk innehåller mitt recept på äppelmarmelad. Den är verkligen superenkel att göra och blir så fantastiskt god. Den här marmeladen är toppen till osttallriken t ex. Passar såå bra till det. HÄR hittar du receptet på den. Ett tips är att ta jordgubbssylt, hallonsylt eller den sylt du gillar att ha i mitten. Supergott att ha i vaniljkräm också. MUMS!

IMG_5491

IMG_5489

IMG_5490

IMG_5487

SPRÖDA SMÖRDEGSSTJÄRNOR MED ÄPPELMARMELAD, ca 6 st

Kika gärna på mitt recept på smördegsinbakad Dumlekaka (<länk)
Kika gärna på mitt recept på världens godaste kardemummakaka med äpple (<länk)

1 platta smördeg
6 msk ninas äppelmarmelad
florsocker

Gör såhär:

IMG_5475

1) Bred ut plattan och skär ur fyrkanter ur den. Skär sedan snitt i fyrkanten så som jag gjort på bilden ovan. Du kan skära med vanlig kniv om du inte har en sån här degslicer.

IMG_5476

2) Klicka i 1 msk marmelad i mitten av rutan. Vik sedan en kant mot mitten så som jag gjort.

IMG_5477

3) Vik sedan ihop varje kant tills du har något som liknar en stjärna på det här viset. Knip ihop dem i mitten så de håller fast under gräddningen.

4) Pensla med ägg och skjuts in i ugnens nedre del, 200 grader i ca 15-20 minuter eller tills att smördegen fått fin färg. Låt svalna lite och pudra sedan med florsocker.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

 

 

37
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Kortvecka och sköna Söndag

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x