Supergod Hamburgare med Big Mac dressing

Hej på er!

Jag har just bjudit min man på något som man faktiskt kan kalla Big Mac till lunch, fast godare. Vågar man sticka ut hakan och säga att det faktiskt var godare än en Big Mac. Ja gillar du inte det så är det väl inte så modigt av mig men är du en inbiten Mc Donalds fantast och avgudar Big Mac så är jag ju rätt modig. 🙂

De absolut godaste burgarna får du (tycker jag) om du bara blandar nötfärs, salt, vitpeppar och lite vitlökspulver. Det är allt. Jag tycker inte alls att det blir lika gott när man har i ägg och ströbröd och håller på med hamburgaren. Ju renare den är, desto godare till just hamburgare faktiskt.

IMG_5633

IMG_5631

IMG_5632

IMG_5630

IMG_5628

SUPERGOD HAMBURGARE MED BIG MAC DRESSING, 4 st

Testa gärna denna galet goda vitlökssås också, recept HÄR
Supergoda köttfärsbiffar med fetaost med fantastisk gräddsås, recept HÄR

500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk vitlökspulver

Big Mac dressing:

1 dl majonnäs (jag använde vegansk från Reneé Voltaire)
2 msk finhackad smörgåsgurka
2 tsk sötstark senap
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk vitlökspulver
1 tsk löpulver
1/2 tsk stark paprikapulver
1 tsk grillkrydda

Servera med:

Skivad hamburgerost
gurka
tomat
bladspenat
hambrugerbröd
eller annat som du gillar

Gör såhär:

1) Blanda nötfärs med kryddorna. Ta ut 4 stora hamburgare som du plattar ihop till en stoooor burgare, tänk dig att den ska vara ca 12 cm i diameter. Stek så de får fin färg. När det är nötfärs så får den gärna vara lite röd inuti, min familj föredrar dock genomstekta hamburgare.

2) Big Mac Dressing: Blanda allt till dressingen. Ställ kallt.

3) Ta fram bröden, stryk på dressing på hela botten. Lägg på lite bladspenat. Lägg på hambrugaren och lägg på osten när hamburgaren är riktigt varm. Du kan också ställa den i micron i några sekunder så osten smälter sådär härligt. På med gurka och tomat och så locket. Min karl njöt högljutt.

TIPS: Stek lite bacon och ha på också…..

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

 

66
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
4 years ago

Nä.McDonalds skulle nog aldrig vinna i en hamburgartävling.Där äter jag nog mer nån gång för att det är smidigt.Hemma gör jag på kalkonfärs.

niiinis
niiinis
Reply to  Agneta
4 years ago

Frågar du min son så kanske dom kan det. 🤣

Carina östling
Carina östling
4 years ago

Det godaste är att använda högrevsfärs🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Carina östling
4 years ago

Ja, det är fantastiskt. Men det kan man kanske slå till med på helgen för att fira till det lite. 😅🙌🏻👌🏻😋

Kikan
Kikan
4 years ago

Jag är med dig! Godast tycker jag är färs, salt, vitpeppar men också lite bbq-sås.

Therese
Therese
4 years ago

Mc Donalds äter jag bara på en gång om året, och då frukost på Arlanda när vi far på tjejmilen. Deras hamburgare göra sig icke besvär 😂 här är det Max som gäller och som det finns absolut flest av 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Therese
4 years ago

👍🏼😀

Nästa inlägg

SNABB LUFTIG RABARBERKAKA

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x