ANNONS

Snabb vätskeersättning

/

Halloj!

Smälter ni? Oj oj vad AC:n får gå här hemma. Nu är det riktigt behagligt att ligga i soffan här hemma och bara få vara där det är lite svalt. Men, viktigt… jag klagar inte. Det är superhärligt. Dock så måste vi vara lite försiktiga vid sån här hetta. Man kan ha vätskebrist utan att veta om det faktiskt så det är viktigt att man ser till att dricka. När man svettas mycket så gör man av med massor av viktiga mineraler och salter i kroppen. Det måste man få i sig igen när man förlorat en stor mängd vätska. För att inte glömma lite socker också. Det får man bäst genom att få i sig vätskeersättning. Du kan köpa färdiga brustabletter som löses upp i vatten eller så gör du egen vätskersättning. Den blir toppenbra!

IMG_5845-2

IMG_5846

IMG_5848

IMG_5849-2

IMG_5850-2

SNABB VÄTSKEERSÄTTNING, ca 1 liter

1 liter vatten
6 tsk strösocker (funkar med druvsocker också)
1/2 tsk salt
3 msk sockerfri saft, typ Fun Light (använder du vanlig sockersaft är det 2 tsk koncentrat som gäller för att det inte ska bli fel med socker och saltbalans)
några hallon

Gör såhär:

1) Blanda vatten med strösocker, salt och saft. Vispa kraftigt med handvisp tills att allt socker och salt lösts upp. Servera gärna med lite frysta hallon. Förvara vätskeersättningen i kylen.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

2
38

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00