PARMESANLAX med kall dillsås

Häromdagen lagade jag så otroligt god lax här i husvagnen. Tur jag har med mig ugn säger jag, utan den vet jag knappt hur man klarar sig? Den här laxen blev sådär härligt frasig på ytan och smaken var helt enkelt magisk. Gud så vi åt! Jag serverade en kall dillsås till som du också ska få recept på.

PARMESANLAX MED KALL DILLSÅS, 4 port

Kolla gärna in detta läckra recept på magiskt gott fiskpaket med parmesan. (<Länk)

Kolla in denna härliga fiskgratäng med bearnaisesås.  (<Länk)

 

4 laxfiléer

4 msk riven parmesan i påse eller burk

2 tsk torkad timjan

Salt & peppar

Kall dillsås:

2 dl creme fraiche (välj fetthalt själv)

2 msk färsk dill

1 tsk färsk pepparrot (burk eller tub)

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Lägg de tinade laxfiléerna i en ugnsfast form. Salta & peppra, pudra på parmesan och krydda med timjan. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.

2) Kall dillsås: Blanda samman alla ingredienser och rör om. Låt stå kallt tills den serveras:

Servera med kokt potatis, pressad potatis eller kokt ris. Sååå enkelt och så gott!

Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

308
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Russie
Russie
3 years ago

Skulle det verkligen stå pepparrot och salt och pepparrot i dillsåsen?
Eller var det autokorrekt som ändrade peppar till pepparrot?
Med vänliga hälsningar!
Russie

niiinis
niiinis
Reply to  Russie
3 years ago

Det var autokorrekt, tack för infon! 👍🏼

Nästa inlägg

Utflykt till Byxelkrok

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x