ANNONS

Fiskgratäng med bearnaise

/

Tänkte att jag skulle bjuda dig på receptet på en supersmarrig fiskgratäng som mina barn ääälskat i alla år! Vi vuxna med ska jag tillägga. Det är busenkelt och blir väldans gott!

IMG_8834
IMG_8835

FISKGRATÄNG:

400 g torsk (torskblock)
1 kg mjölig potatis
0,75 dl mjölk
0,75 dl grädde
50 g smör
vitpeppar
salt
bearnaisesås

Gör såhär:

Lägg torskblocket i en ugnsfast smord form. Salta och peppra på fisken. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter eller tills du ser att fisken är klar. Skala och dela potatisen i mindre bitar, koka tills det mjuknat. Mosa potatisen med en potatispress eller med en gaffel. Ha först i smöret så det får smälta med. Häll sedan i mjölk och grädde. Du häller i så mycket mjölk och grädde som du vill att moset ska vara. Mitt mos ska gå att spritsa. Lägg i moset i en spritser eller så klickar du bara ut det runt fisken. Häll på bearnaisesås uppepå fisken. In i ugnen igen men nu kan du sätta ugnen på grill. Låt moset få lite färg. Ta ut och servera!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

13
48

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00