Fiskgratäng med bearnaise

Tänkte att jag skulle bjuda dig på receptet på en supersmarrig fiskgratäng som mina barn ääälskat i alla år! Vi vuxna med ska jag tillägga. Det är busenkelt och blir väldans gott!

IMG_8834
IMG_8835

FISKGRATÄNG:

400 g torsk (torskblock)
1 kg mjölig potatis
0,75 dl mjölk
0,75 dl grädde
50 g smör
vitpeppar
salt
bearnaisesås

Gör såhär:

Lägg torskblocket i en ugnsfast smord form. Salta och peppra på fisken. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter eller tills du ser att fisken är klar. Skala och dela potatisen i mindre bitar, koka tills det mjuknat. Mosa potatisen med en potatispress eller med en gaffel. Ha först i smöret så det får smälta med. Häll sedan i mjölk och grädde. Du häller i så mycket mjölk och grädde som du vill att moset ska vara. Mitt mos ska gå att spritsa. Lägg i moset i en spritser eller så klickar du bara ut det runt fisken. Häll på bearnaisesås uppepå fisken. In i ugnen igen men nu kan du sätta ugnen på grill. Låt moset få lite färg. Ta ut och servera!

 1. Karin skriver:

  Torsken skall vara tinad?

  1. niinis skriver:

   Går bra mes fryst!

 2. Har hittat till din blogg först på senare tid efter att under några år mest ha följt andra. Gillar dina recept starkt, den här beafisken kommer jag garanterat testa!

 3. Helén skriver:

  Hej! Kommenterar typ aldrig men läser din blogg varje dag! = 0)
  Denna ska testas! Alltid bra med snabba fiskrätter! Vad hade du för Bea i denna? Pulver eller färdig?
  Tusen tack för en kanon härlig blogg!! Love it!
  Kram!

  1. Hej, kul att du kommenterar, blir så glad när ni gör det! ❤️ Jag köpte färdig i burk, det var mindre ”skit” i den. 🙂 Tack för du gillar min blogg, KRAM! ❤️

 4. Karin skriver:

  Jag har en variant på den faktiskt! Riv vitkål, morötter, gul lök och om man vill palsternacka på ett rivjärn. Bryn i smör tills det blivit glansigt, mest bara för att framhäva smaken. Lägg blandningen som en ram i en ugnsfast form. Lägg vit fisk i mitten som du förkokt i micron en aning och häll över RIKLIGT med ”påsbea” (blåbands extra kryddade är grym) och släng in den i ugnen för att ge det hela lite färg! Servera med potatis om du vill! SÅÅÅ SJUKT GOTT!!

  1. Lät ju Jättesmaskigt, detta måste testas! Tack! ❤️

 5. Karin skriver:

  Jag har en variant på den faktiskt! Riv vitkål, morötter, gul lök och om man vill palsternacka på ett rivjärn. Bryn i smör tills det blivit glansigt, mest bara för att framhäva smaken. Lägg blandningen som en ram i en ugnsfast form. Lägg vit fisk i mitten som du förkokt i micron en aning och häll över RIKLIGT med ”påsbea” (blåbands extra kryddade är grym) och släng in den i ugnen för att ge det hela lite färg! Servera med potatis om du vill! SÅÅÅ SJUKT GOTT!!

  1. Lät ju Jättesmaskigt, detta måste testas! Tack! ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..