Fiskgratäng med bearnaise

Tänkte att jag skulle bjuda dig på receptet på en supersmarrig fiskgratäng som mina barn ääälskat i alla år! Vi vuxna med ska jag tillägga. Det är busenkelt och blir väldans gott!

FISKGRATÄNG:

400 g torsk (torskblock)
1 kg mjölig potatis
0,75 dl mjölk
0,75 dl grädde
50 g smör
vitpeppar
salt
bearnaisesås

Gör såhär:Lägg torskblocket i en ugnsfast smord form.

Salta och peppra på fisken. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter eller tills du ser att fisken är klar. Skala och dela potatisen i mindre bitar, koka tills det mjuknat. Mosa potatisen med en potatispress eller med en gaffel. Ha först i smöret så det får smälta med. Häll sedan i mjölk och grädde. Du häller i så mycket mjölk och grädde som du vill att moset ska vara. Mitt mos ska gå att spritsa. Lägg i moset i en spritser eller så klickar du bara ut det runt fisken. Häll på bearnaisesås uppepå fisken. In i ugnen igen men nu kan du sätta ugnen på grill. Låt moset få lite färg. Ta ut och servera!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)