Rabarberpaj med brynt smör

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart.

Godmorgon!

Idag kickar vi igång dagen med att tipsa er om den här galet goda kakan som jag brassade i ordning igår. Måste nästan utfärda en liten varning för den här blev MAGISK som Tony sa. Han kunde inte sluta äta och det är ett riktigt bra betyg! Ytan är suuuuuuperknäckig och smakar så himmelskt gott av det brynta smöret. Inuti har du vaniljiga krämiga rabarberslantar som är sådär sötsyrliga. Ja men himmelsk helt enkelt!

RABARBERPAJ MED BRYNT SMÖR, ca 8 bitar

150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
några nypor salt
4 dl slantade rabarberbitar
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175°C.

2) Pajtoppingen:
Smält smöret i en kastrull.
Låt bubbla på svag värme tills det blir gyllenbrunt, det ska också dofta lite nötigt. (OBS: Det ska vara äkta smör.) Ta av från värmen och låt det stå och svalna lite.

3) Rör ner havregryn, strösocker, vetemjöl, sirap, bakpulver, mjölk och salt. Häll rabarberslantarna i en pajform och strö på potatismjöl och vaniljsocker uppepå.

4) Klicka sedan över smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-35 minuter. Den ska få färg uppepå.


Ett tips: Servera med vaniljsås. Blanda i vispad grädde (<< länk till världens bästa grädde med lång hållbarhet, kan stå i skafferi) i vaniljsåsen så blir den superfluffig! Jag har flera stycken står i skafferiet, så perfekt!

Tips 2: Just när du tar ut pajen ur ugnen, riv vit choklad uppepå. Låt den smälta och servera sedan. Den här vita chokladen älskar jag att använda i bakning.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

842
Subscribe
Notify of
guest

11 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
IB Cinaz59@gmail.com
IB Cinaz59@gmail.com
3 years ago

Ser god ut

gun häll
gun häll
1 year ago

Mycket god paj lätt att göra och försvinner fort

Anna
Anna
1 year ago

Oj oj oj vad gott det var! Full pott! Himmelsk kombination av nötig smak av brynt smör, syrliga rabarber och sötman från vaniljsås/-glass. Tack för ett topprecept! Inte svårlagad heller vilket är ytterligare ett plus;-)

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
1 year ago

Tack! Så kul att den uppskattades! 🥰

Lisa Holmgren
Lisa Holmgren
1 year ago

Det funkar och lägga i frysta rabarber bitar också eller? 😊

niiinis
niiinis
Reply to  Lisa Holmgren
1 year ago

Absolut! 👏🏻👏🏻😍

Mariell Hoff
Mariell Hoff
10 months ago

Hej
Ser så gott ut, ifall man vill göra detta i långpanna hur kan receptet se ut då?

Lena
Lena
10 months ago

Tack för ett suberbra recept! Godaste rabarberpajen nånsin säger min man!

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
10 months ago

Så härligt och höra! ❤️

Kerstin C Eliasson
Kerstin C Eliasson
9 months ago

Dina rec är magiska <3 !

niiinis
niiinis
Reply to  Kerstin C Eliasson
9 months ago

TACK! ❤️☀️

Nästa inlägg

Robert Wells på Garpenbergs Slott

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x