Krämig lövbiffsgryta

Hej igen!

Dags för ett toppenrecept som jag lovar att du kommer gilla! Ja om du äter kött dvs. Jag åt av det här och kan säga att herreminjeeeeee så gott det kan vara med kött ibland.

KRÄMIG LÖVBIFFSGRYTA, 4 port

400-600 g lövbiff

2 msk oxfond

3 msk tomatpure

2 msk kalvfond

2 tsk soya

1 schalottenlök

3 dl vatten

3 – 4 dl grädde

Svartpeppar

Gör såhär:

1) Strimla lövbiffen och stek den lite snabbt i smör och olivolja. Ställ undan i en skål.

2) Ha i tomatpurén, låt den steka med en stund. Den avger en väldigt god smak när man”bränner” på den en stund.

3) Hacka löken och ha i den. Låt den steka med så den blir mjuk.

4) Häll i oxfond och kalvfond och vattnet. Låt stå och puttra på medelvärme tills vattnet reducerat nästan helt.

5) Häll på grädde och låt puttra på medelvärme i ca 10 – 15 min. Ha i köttet mot slutet och låt det värmas upp.

Servera med ris eller kokt potatis och en grönsallad.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

466
Subscribe
Notify of
guest

15 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helena
Helena
3 years ago

Blir det inte väldigt salt med all fond och soya?

niiinis
niiinis
Reply to  Helena
3 years ago

Nej, inte om du utelämnar vanligt salt.

Giggi
Giggi
3 years ago

Varför både ha oxfond och kalvfond? Jag har bara kalvfond kan jag ta 4 msk bara av den?

niiinis
niiinis
Reply to  Giggi
3 years ago

God smak. Ta av bara ena om du har den. 👍🏼

Amanda
Amanda
3 years ago

Hej!
Hur mycket vatten? Du har ej angett de.. Med vänlig hälsning, nybörjare 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Amanda
3 years ago

Det står i receptet. 😀 3 dl ska det vara.

Taina
Taina
3 years ago

Gudomligt gott 😋

niiinis
niiinis
Reply to  Taina
3 years ago

❤️❤️❤️

Elin Johansson
Elin Johansson
2 years ago

Kan man använda mjölk istället för grädde? Eller måste man ha grädde? 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Elin Johansson
2 years ago

Om det är fetthalten du tänker på så köp en grädde med låg fetthalt, det finns ända ned till 4%.

Anna
Anna
2 years ago

Gjorde denna i Crockpoten fast körde ner grädde och lite smetana i slutet, himmelskt gott!

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
2 years ago

Härligt att höra! 😘

Iréne Johansson
Iréne Johansson
8 months ago

En variant på Biff Stroganoff tycker jag. Det är gott och säkert din gryta också.
Jag gör Biff Stroganoff på lövbiff när jag inte oxfilé eller oxinnanlår hemma i frysen. Passar på när det är extrapris.

Peter Matsson
Peter Matsson
8 months ago

Bränna tomatpuré är på riktigt BIG NO NO, blir bittert

niiinis
niiinis
Reply to  Peter Matsson
8 months ago

Den ska inte brännas, bara fräsas lite så den släpper mer smak. Blir inte alls bittert av det.

Img 0602.jpg

Nästa inlägg

Bomans Hotell i Trosa

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x