ANNONS

3 rätters middag

/

Hej igen!

Ja vilken underbar middag det blev här i vår mysiga lägenhet igår. Så gott med trerätters så det måste det nog bli ikväll också. Ser så fram emot mat jämt, mat är livet. 🤩 Lägenheten är så mysig och fin också så det är extra trevligt att stå och laga mat på kvällen.

Igår blev det såååå gott! Du ska få hela menyn här nedan:

FÖRRÄTT: Chips med smetana, löjrom och rödlök.

Potatischips (lättsaltade)

Smetana

Löjrom

Rödlök

Gör såhär:

1) Lägg ut chips på ett fat, tänk att man gärna äter säkerligen mellan 5-8 chips per person. Klicka på smetana på varje.

2) Klicka ut löjrom på varje.

3) Hacka rödlök riktigt smått och sprid på det också. Jag hade lite extra i en skål bredvid för den som vill ha mer.

VARMRÄTT: Helgkyckling

4 kycklingfileer

4 portioner kokt ris

Sås:

4 1/2 dl vispgrädde

4 msk kalvfond

1 1/2 dl vitt vin

1/2 citron (saften)

1 knippe hackad persilja

1 1/2 dl riven parmesan

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Koka riset enligt anvisningarna. Dela kycklingfiléerna på längden. Bryn dem i smör en ganska så het panna. Salta och peppra.

2) Lägg riset i en ugnsfast form. Platta till det lite. Lägg kycklingfiléerna på riset.

3) Gör såsen i en bunke. Häll i alla ingredienser och rör runt ordentligt. Häll allt över kycklingen. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills det fått fin färg. Vi åt sparrisbroccoli till som jag stekte i vitlök och salt, en skvätt grädde sonder sen får stå och puttra i tills det mjuknat.

EFTERRÄTT: Gino

250 g jordgubbar

1 päron

1 banan

150 g vit choklad

Vaniljglass

Gör såhär:

1) Tjoffa all frukt i små tärningar. Lägg allt i små ugnsfasta formar.

2) Hacka chokladen i små bitar också. Strö på dem över frukten. In i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min eller tills chokladen fått fin färg.

3) Servera direkt med vaniljglass. Såååå gott!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00