Kyckling i magiskt god sås med parmesan och vitlökspotatis

Halloj!

Tänkte jag tipsa om en middag som vi käkade på Lucia, man gör ju inte så mycket mer numera än lagar mat och är hemma typ. Jo, sen åker jag och hämtar ut paket, jag eller Tony. För nu köper vi alla paket på nätet. Gud, detta är inte alls kul alltså….men så länge vi gör det vi kan för att trycka ned smittan så får det vara såhär. Man får göra det bästa av situationen. Som att laga mat på bredden och tvären. Denna kycklingrätt blev såååå god, krämigt och verkligen smaskigt!

Jag gjorde mig till lite extra och dukade fint och allting, snacka om att det blir 1000 ggr mysigare att käka middag med findukat bord. ❤️

Kyckling i magiskt god sås med parmesan och vitlökspotatis, 4 port

2 stora kycklingfileer

2 schalottenlökar (gärna banan schalottenlök, den är godast)

3 msk kycklingfond

2 tsk dijonsenap

3 dl vitt vin

4 dl grädde

1/2 knippe färsk persilja

2 1/2 dl riven parmesan

Salt & peppar efter smak

Potatis:

8-10 stora potatisar

3 msk olivolja

25 g smält smör

2 vitlöksklyftor

1 dl parmesan

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Börja med att koka potatisen, dela dem i 2. Salta vattnet.

2) Dela kycklingfiléerna på längden. Stek dem i smör tills de fått en fin yta och nästan är genomstekta. Salta och peppra dem. Lägg dem på en tallrik när du stekt färdigt dem.

3) I samma panna, lägg i hackad schalottenlök och låt den svettas i pannan under några minuter. Häll sedan på fond, dijon och vin. Låt sedan puttra och reducera (när vinet kokar in och blir mindre) en stund, tänk ca 4-5 min.

4) Häll på grädden och ha i kycklingfiléerna och låt puttra i ca 10 min till. Rör om då och då. Lägg sedan i hackad persilja.

5) Potatisen: Ta av från plattan. Lägg varje potatishalva på bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till varje halva med baksidan av en matsked eller varför inte en stekspade, de ska liksom krossas lite.

6) Blanda smält smör, olivolja, pressa i vitlöksklyftorna och salt och peppar. Ta en pensel och pensla över potatisen så allt går åt. Skjuts in i ugnen på 250 grader med grilleffekt. Potatisen ska börja få lite färg, då är dom klara. Ta ut från ugnen och riv över parmesanen.

HÄR KAN DU FÖLJA MIG:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

906
Subscribe
Notify of
guest

28 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
3 years ago

Ser jättegott ut, det måste jag testa! Var kommer förresten de vita tallrikarna ifrån?

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
3 years ago

Tack! Ja dom har jag köpt på Jotex. Älskar dom. 🥰

Therese
Therese
3 years ago

Hej. Läste just en artikel om att man ska börja dagen med citronvatten. Kom att tänka på dig och hur det går? Men du kanske inte har hunnit dricka det så länge 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Therese
3 years ago

Jo jag dricker mitt citronvatten varje dag men inte alltid på morgonen och på tom mage. Jag kan bli lite sur i magen av det ibland och då dricker jag det efter frukost istället. Måste säga att jag jagat iväg 2 känningar på förkylningar under dessa veckor och älskar känslan på något sätt. Känner mig ren eller hur jag ska förklara. Som att systemet rengörs hela tiden. När förkylningen med ond hals och hosta var på väg så drack jag lite mer och på 2 dagar så var känslan puts väck. Så det där med immunförsvaret stämmer verkligen! 🙏🏻🥰

Giggi
Giggi
3 years ago

Hej
Jag hänger inte med här riktigt,” 1) Börja med att koka potatisen, dela dem i 2. Salta vattnet.”
Ska potatisen kokas först och delas sen? Ska verkligen så mycket parmesan på potatisarna efteråt?
Jag är nyfiken nu under Corona tider har du haft jobb,samarbeten osv,inkomst alltså? Eller är det Tony som försörjer er? Du skriver ofta man är hemma och gör inget,därför blev jag nyfiken,inget illa menad alltså.

niiinis
niiinis
Reply to  Giggi
3 years ago

Ja precis, du saltat vattnet som du kokar potatisen i. Det stämmer med parmesanmängden.

Ja detta är mitt heltidsjobb som jag har en heltidslön på. Jag jobbar hemifrån så nog gör jag en hel del.

Eva
Eva
3 years ago

Mums lät gott😍 ja världen är konstigt nu! Vissa är hemma i hemmet och vissa jobbar mer än någonsin.
Ibland önskar jag att jag också skulle få vara hemma och städa, baka och laga mat. Älskar nämligen det! Men slår bort den tanken och att jag måste vara tacksam att jag har jobb även om jag jobbar mer än någonsin.
Tänker även på dom inom vården som även jobbar häcken av sig.
Så ja jag är tacksam🙏 Men dom skriver ofta i media om att vi har så mycket tid över till annat men nej långt ifrån alla. Och långt ifrån alla kan jobba hemifrån.
Är nog en ganska liten del som egentligen som kan göra det.
Ha en underbar ju fina du😍

niiinis
niiinis
Reply to  Eva
3 years ago

Ja så är det, en del kan inte jobba hemifrån. Jag är så tacksam över att kunna jobba hemifrån. Varje dag faktiskt, helst nu när världen är som den är. Ha en fin jul du med! ❤️

Eva
Eva
3 years ago

har du i parmesanosten i slutet eller får den koka med i såsen en stund ? verkar jättegott, måste provas, kanske till nyår

niiinis
niiinis
Reply to  Eva
3 years ago

Den ströt jag i på slutet och låter den smälta med. 🥰

A
A
3 years ago

ÅÅ dom servettringarna.. Vart är dom köpta?

Kram/A

niiinis
niiinis
Reply to  A
3 years ago

Dom är från Jotex. Älskar dom! 🥰

Giggi
Giggi
3 years ago

VARFÖR publicerar du inte mina meddelande? Det har hänt minst 20 tal gånger nu! Jag undrar även när jag skickar meddelandet så syns det på sidan men efter ett tag försvinner det! Varför måste du godkänna varje meddelande? Får du många hat meddelande? Vad är det frågan om?

niiinis
niiinis
Reply to  Giggi
3 years ago

Det stämmer inte överhuvudtaget. Inget försvinner, och dina meddelanden har publicerats. Jag får inga hatmeddelanden alls, men på den här bloggen så godkänns alla meddelanden innan de publiceras.

Känner att du kanske får lugna dig lite, detta är inte första gången som du blir arg över meddelanden som inte publiceras. Det publiceras så fort det är någon som hinner läsa igenom och sedan godkänna dem.

Var glad, det är snart jul. Trist och behöva sitta och bli upprörd över struntsaker.

Giggi
Giggi
Reply to  niiinis
3 years ago

Förlåt om jag verkade ovänlig. Men så fort jag påpekar så kommer mitt ”försvunna” meddelande fram. Ibland kan det vara en fråga jag ställt om maträtten som du lagar,som jag önskar svar så att jag kan laga den.
Då kan det hända att jag tittar in varje dag i en vecka för att se om du har publicerat och svarat. Jag menar som en läsare ska man ju inte behöva vänta så länge…
Visste inte att du hade personal som läste och godkände,trodde att du själv gjorde det.

niiinis
niiinis
Reply to  Giggi
3 years ago

Men det stämmer inte, varför skulle vi ta bort och sen lägga in det igen, det är ju jättemärkligt. Nej, så går det inte till. I så fall har inte din kommentar kommit fram alls i så fall.

Helen Ekberg
Helen Ekberg
3 years ago

Vart tog 2,5 dl parmesan vägen?

niiinis
niiinis
Reply to  Helen Ekberg
3 years ago

I såsen! 👍🏼

Marie
Marie
2 years ago

Gjorde denna kyckling när min son kom hem från Göteborg.
Så himla god.kommer göra den många gånger.
Tack för underbara recept😁

niiinis
niiinis
Reply to  Marie
2 years ago

Tack snälla! Så roligt att du gillar. Blir så himla glad för din återkoppling.

Anette Friberg Bergström
Anette Friberg Bergström
2 years ago

parmesanen till kycklingsåsen när ska den tillsättas? står inte i receptet

niiinis
niiinis
Reply to  Anette Friberg Bergström
2 years ago

På slutet, låt den bara smälta ned.

Annelie Glad
Annelie Glad
1 year ago

Vilken sorts potatis 🥔 använder du?

niiinis
niiinis
Reply to  Annelie Glad
1 year ago

Det här var nog vanlig fast potatis. ☺️

Malin
Malin
4 months ago

Hej!
Har du förslag på ett vitt vin som du använder?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Malin
4 months ago

Jag älskar Fumee Blanche, både gott att dricka men också i matlagning. 😍

jenny
jenny
2 months ago

Du har parmesan i såsen med men nämner aldrig när den ska i? 2 1/2 dl

Niiinis Kitchenlife
Reply to  jenny
2 months ago

Smält i det i slutet.

Nästa inlägg

Inget liv typ

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x