Oro….

Hej fina ni!

Tänkte jag skulle uppdatera er om det här med mina ögon. Idag hade jag den bokade tiden hos ögonläkaren, ni minns att jag berättade om det va? (Står i det här inlägget). Jag var så himla nervös innan och när jag satt och väntade i väntrummet, jag blir verkligen så himla påverkad.

Jag är inte bra på att gå till läkaren över huvudtaget. Detta är nog något som blivit efter alla år som svår hypokondriker, och när jag sprang hos läkaren för jämnan. Känslan när jag satt där i väntrummet och mådde piss av oro, det är verkligen helt hemskt. På något vis kastas jag in i den spiralen så fort jag numera sitter i ett väntrum, känslan liksom återkommer.

Här ligger jag nu hemma i soffan med gigantiska pupiller. Man får pupillvidgande droppar för att de ska kunna ta alla bilder och se ordentligt.

Mina floaters (de mörka flytande prylarna som flyger omkring i ögat) var inget, det behövde jag inte bry mig om alls. Skulle jag i framtiden få problem med blixtrar eller ljuskänslighet så skulle jag höra av mig.

Dock så har jag en pigmentfläck inuti ögat som man nu ska hålla koll på. Om ett år ska jag dit igen för att se om den vuxit. Pigmentfläckar kan, om man har väldigt mycket otur, utvecklas till melanom. Läkaren tyckte att allt såg väldigt fint ut och sa att han trodde och hoppades att vi om ett år skulle göra en ny koll och att det inte skulle vara något med pigmentfläcken och så behövde vi inte kolla den mer. Så nu håller jag bara tummarna att det är så det kommer bli. Men, med min historia som hypokondriker, så är det klart att jag påverkas och fick en orosklump i magen. Men, jag ska ta läkaren på orden och inte oroa mig. Om ett år är det ny koll.

Nu ska jag äta go’lunch här hemma. Tony har lagat torsk med ångkokt sötpotatis och godaste kalla såsen till. Såsen är gjord på kokosmjölk som blivit lite stel i kylen med honung och citron. Sååå god! Bästa kokosmjölken/kokosgrädden köper du på Willys.

Bästa bästa! Blir stel i kylen så man kan göra riktigt krämiga kalla såser. Älskar’t!

Hörs sen.

Kram Nina

113
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annica
Annica
3 years ago

Hej
Har också en pigmentfläck i ögat, på ögonvitan. När optikern påpekade det för en herrans massa år sen blev jag superorolig och googlade allt om det, trodde att nu ryker ögat och det blir emaljöga och hade världens ångest! Som vanligt oroade jag mig i onödan, fläcken är kvar, är oförändrad i storlek. Hade helt glömt bort den tills jag läste ditt inlägg😊.

niiinis
niiinis
Reply to  Annica
3 years ago

Min sitter inuti ögat så den syns inte…. om det nu påverkar på något vis. Skönt att din fläck är oförändrad! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️ Glad för din skull.

Eva
Eva
3 years ago

Tack för uppdateringen. Då kan jag låta mina flytare simma på. Har inga andra känningar heller. Sa han vad man gör om flytisarna blir för jobbiga?
Hoppas din lilla fläck håller sig i skinnet. ❤

Anna
Anna
3 years ago

Åh, kan du inte visa såsen?

Linda
Linda
3 years ago

När det gäller ögat är jag hypokondriker deluxe. Skadade mitt ena öga i barndomen och blev slutligen helt blind på det ögat. Så jag har bara syn på ett öga. Minsta lilla konstighet från det ögat och jag blir superorolig. Och bävar inför dagen då det blir nått allvarligt med det. Ångest rejält 🙁 Skönt att ditt besök gick fint!

Mia
Mia
3 years ago

Jag har en pigmentfläck i ögonbotten. Den upptäcktes när jag var 21 (29 år sedan) och har varit oförändrad sedan dess😅 Kollar den ff hos optiker varje år men då jag har ganska mycket fräknar så har denna fått namnet ögonfräken 😁 Hoppas du har samma tur med din🙏🏻

niiinis
niiinis
Reply to  Mia
3 years ago

Ok, så skönt att den varit oförändrad. Glad för din skull. ❤️Hoppas så att min också kommer att vara det. Blev så förvånad över att man ens kunde ha såna där?

Ulrika Wallin
Ulrika Wallin
3 years ago

Blir nog bra själv får jag kolla trycket för grönstarr inte roligt det heller, men det hålls i schack. Brukar du vispa kokosgrädde(Garant)visst ska den stå i kylen även då, recept på såsen vore kul om du la ut.😊
//Ulrika

Nästa inlägg

Kvinnodagen och kall vår

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x