Blä Kronfågel

Innehåller annonslänkar för Matsmart

Ni vet ju att jag tidigare skrev om min besvikelse när det kommer till Kronfågel och deras behandling av djuren. (HÄR hittar du inlägget.) Vedervärdigt verkligen. Nu har VD:n blivit sparkad och jag känner att det absolut inte slätar över det som hänt. Tror dom verkligen att det ska rädda allt? Det krävs mer än så för att få konsumenternas förtroende. Det är ju ett långt mycket större problem än att det vilar på en person i företaget. Kommer du att återfå förtroende för Kronfågel?

Jag efterlyste ju ett märke som man nu kan handla sin kyckling ifrån, vi äter väldigt mycket kyckling i vår familj. Jag fick många tips om Bosarp Kyckling men satte nästan kaffet i halsen när jag såg att de också kom från Kronfågel. MEN, när jag såg detta så kände jag att där har vi en kyckling som man kan köpa.

Jag klickade mig in på deras sida och läste mer om deras verksamhet och blev lugn. Detta är något som man verkligen kan lita på går rätt till!

Här finns de olika Bosarpgårdarna. Om du känner dig osäker, ring till respektive gård och fråga. Det tänker nog jag göra.

Nu till något helt annat! Många blev upprörda och uppmuntrade till att äta mer vegetariskt. Det försöker jag göra en hel del faktiskt. Du kan ju äta massa gott vegetariskt om man bara har lite fantasi! Man kan t.o.m göra härliga biffar som faktiskt känns som riktiga biffar.

Linsbiffar

1 burk röda linser

2 dl rivna morötter

1,5 dl riven ost

1 riven gul lök

1 dl ströbröd

1 ägg

1 riven vitlöksklyfta

2 krm cayennepeppar

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Blanda alla ingredienser, rör om ordentligt och forma till biffar.

2) Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek biffarna gyllene, ca 2-3 minuter på varje sida.

3) Servera biffarna med t ex klyftpotatis och en god kall sås. Jag har ett jättegod vitlökssås HÄR.

Mer vegetariska recept hittar du HÄR.

Vill verkligen passa på att tipsa om Matsmarts sortiment på skafferisidan. Där hittar alltid jag massor med ”bra att ha” produkter att alltid ha i skafferiet. HÄR hittar du alla skafferivaror.

Slutligen så ska jag reda ut var jag i framtiden kommer att införskaffa min kyckling någonstans.

Kram Nina

23
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Som vi har myyyyyst!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x