Somrig välkomstdrink, somriga västerbottenkrustader och provencalska potatisar

Igår kom min svägerska med familj över på lite Söndagsgrill hos oss. Jag ÄLSKAR att bjuda hem på Söndagar. Det är en lugn och skön dag och man har oftast lite tid över att stå i kastruller och matlagning. Nåja, kastruller var att ta i, tror inte jag använde en enda kastrull igår faktiskt. Haha! Så är det i grilltider. Jag testade sååå goda tilltugg, jättegoda välkomstdrinkar och en grillad potatis som var ”to die for”!

Somrig välkomstdrinkHUGO, 4 st

1,5 dl koncentrerad flädersaft

6 dl mousserande vin (med eller utan alkohol)

2 citroner

1 liten kruka mynta

Gör såhär:

1) Fördela myntablad i botten på 4 glas. Dela citronerna och pressa i saften ifrån dom i glasen. Pressa lite lätt i glasen med ett skaft av något slag. Här vill vi att oljorna ifrån myntabladen ska släppa lite smak.

2) Häll i flädersaft, toppa med mousserande. Rör om försiktigt. Låt gärna några myntablad ligga kvar

SOMRIGA VÄSTERBOTTENKRUSTADER

1 pkt krustader

150 g riven Västerbottenost

1 ägg

1 dl vispgrädde

100 g stenbitsrom/löjrom

1 dl creme fraiche

1/2 rödlök

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Blanda rivna osten, 1 ägg och grädden i en bunke. Placera krustader på en bakplåtpappersklädd ugnsplåt.

2) Klicka i Västerbottenröran i varje krustad. Skjuts in i mitten av ugnen i 10-15 min eller tills det fått fin färg.

3) Finhacka rödlöken smått. Klicka på Creme Fraiche, stenbitsrom/löjrom och rödlök. Galet gott till mousserande.

PROVENCALSK POTATIS, ca 4 personer

900 g delikatesspotatis

1/2 dl olivolja

flingsalt efter smak

100 g smör

2 stora vitlöksklyftor

1/2 knippe persilja

Salt efter smak

Gör såhär:

1) Bred ut ett stort ark med grillfolie (du kan också använda bakplåtspapper). Hacka massa hål i varje potatis med en gaffel. Placera dom bredvid varandra på arket.

2) Ringla över olivolja och salt. Ta mer grillfolie och Linda in potatisarna helt med folien. Se bara till att de ligger bredvid varandra och inte så mycket uppepå varandra. Lägg på grillen. Vänd hela paketet lite då och då. Sammanlagt ligger paketet på grillen i ca 45 min. Har du små potatisar tar det kortare tid, har du stora tar det lite längre tid. Ett tips är att dela dem då.

3) Förbered det provensalska smöret. Värm smöret i mikron i ca 30 sekunder om det inte redan är rumsvarmt. Pressa i vitlöksklyftorna. Hacka persiljan smått och ha i den. Salta.

4) Ta ut potatisarna ut folien och lägg i en skål. Klicka ut det provencalsks smöret uppepå och låt det smälta ned lite. Ät och njut!

Här kan du följa mig;

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar 

HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story 

HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR  

396
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ellinor
Ellinor
2 years ago

Åh, den potatisen måste testas! Alltid kul med nya varianter på potatis, tack! Tycker också söndagar är en bra dag att ha gäster. Gillar dock själv inte att vara bortbjuden på söndagar, vill gärna vara på hemmaplan då och inte åka iväg. Så hoppas ev gäster inte tycker samma🙂

Jeanette
Jeanette
2 years ago

Men gud så gott! Ska testas i helgen🌞

niiinis
niiinis
Reply to  Jeanette
2 years ago

Ja gör det! Sååå smarrigt! 👌🏻🤤🙏🏻

Maria
Maria
2 years ago

Låter lite väl lite det man skall blanda till 4 drinkar, stämmer det?
Ha en fin dag!

niiinis
niiinis
Reply to  Maria
2 years ago

Haha! Ja, tryckfelsnisse hade smugit sig in. Har ändrat nu. 😅❤️

Rebecka V
Rebecka V
2 years ago

Måste få fråga, varifrån är de läckra glasen för mousserande? 😊

niiinis
niiinis
Reply to  Rebecka V
2 years ago

Älskar dom, från Chef & Sommelier. ❤️

Img 7168.jpg

Nästa inlägg

Sverigematch, förberedelser pågår!

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x