Rostad färskpotatis med västerbottenost och dillolja, en god kycklingmarinad också

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart Åh vad roligt att så många beställt klänningen redan (läs mer i detta inlägg), så himla kul att ni gillade den så mycket. Ni verkar gillar den lika mycket som jag, längtar bara till nästa tillfälle jag får ha på mig den. Ser du mig väldigt ofta i den så får du stå ut bara…. Haha! 🖤🧡

Fick 1000 frågor på instagram om maten vi åt häromkvällen. Tänkte att jag ju måste ge dig receptet på allt för det var verkligen sååååå smarrigt.

Världens godaste kycklingmarinad och rostad färskpotatis med dillolja och västerbottenost, 4 port

4 stora kycklingfileer

2 pressade vitlöksklyftor

1/2 dl olivolja

2 msk kalvfond

4 msk coconut aminos (har du inte det så kan du blanda 2 msk vanlig soja med 2 msk honung)

2 msk soja (4 msk om du inte använder coconut aminos)

2 tsk krämig balsamvinäger

2 1/2 tsk torkad timjan

2 tsk paprikapulver

Salt & peppar

Potatis:

1 kg färsk potatis

2 vitlöksklyftor

1 dl hackad dill

1 1/2 dl olivolja

Salt

2 dl riven västerbottenost

Gör såhär:

1) Börja med marinaden. Blanda ihop allt, lägg i de färska kycklingfiléerna och låt gärna stå någon timma. Räcker annars att bara blanda runt om du inte har tiden. Grilla sedan kycklingen eller så ugnsbakat du den med marinaden om du inte vill grilla.

2) Tvätta potatisen noga. Lägg på en stor ugnsplåt. Ta sedan 1/2 dl olja och pressa i en vitlöksklyfta i den, salta och peppra också. Blanda runt potatisen med oljan ordentligt. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 50-55 minuter eller tills potatisen är mjuk inuti. Ett bra tips är att sticka lite hål i potatisen med en gaffel innan den ska in i ugnen.

3) Pressa i vitlökarna i en bunke, häll på resten av oljan. Hacka dillen smått smått, ha i den. Salta. Lätt är också att lägga allt i en matberedare och blanda runt.

4) Ta ut potatisen ur ugnen, lägg den i en skål. Häll på dilloljan och den rivna västerbottenosten, blanda runt och servera!

Vi åt detta med lite olika såser och en grönsallad. Såååå såååå gott!

Måste bara tipsa dig om detta grovkorniga salt som jag ALLTID köper. Detta häller jag i kryddkvarnen och saltar alltid allt med detta. Himalayasalt är ju mycket nyttigare salt att använda så tips tips! Finns HÄR.

Nu när jag ändå tipsar om Matsmart så vill jag verkligen tipsa om detta kaffe. Alla jag bjudit den på har varit helt lyriska, tycker att det är sååå gott. Du MÅSTE testa! Finns HÄR!

Den här chokladen är också sååå god! Nu har jag bara mörk kvar men vi har haft alla sorter hemma. Den mörka finns HÄR. Säljs i 5 pack för superbra pris nu. Sen finns det även i smakerna Caramel Brownie, karamell & kakfyllning, rostade hasselnötter, vaniljkräm & kakaokexbitar och några fler. Så smarrigt så det är inte klokt! Kolla in all choklad HÄR.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

134
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
Lena
2 years ago

Vad är skillnaden på Himalayasalt och vanligt salt? Vad gör den nyttigare?

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
2 years ago

Det är ett salt från den legendariska bergskedjan Himalaya. Saltet är milt och ger maten en god smak. Perfekt när du vill använda dig av högkvalitativa råvaror för din matlagning. Detta är ett naturligt och oraffinerat salt.

Saltet i sig bildades för flera miljoner år sedan när bergskedjan sakta men säkert reste sig. Råsaltet bryts i stora block som sedan tvättas och torkas i solen. Himalayasaltet är med andra ord ett helt naturligt salt.

Himalayasalt smakar och ser annorlunda ut för att saltet inte helt och hållet består av natriumklorid, en liten del av saltet består av andra mineraler som kalcium, magnesium, kalium och järn.

Nästa inlägg

Pastagratäng med bacon

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x