ANNONS

Världens godaste Lasagne med fetaost

/

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Godmorgon!

Eller goddag är det ju för fasen, snacka om att ha suttit med ansiktet i jobb i flera timmar nu och helt missat att klockan blivit snart lunch.

Känns det ens som någon idé ens med veckomatsedel nu. Ni förstår att jag haft helt galna driftstörningar på bloggen. Det typiska är att det bara gäller min blogg och ingen annans på vår sajt. Bilder försvinner, eller är helt blurrade. Ett vitt fält som dyker upp högst upp så folk tror att min blogg inte funkar. Vill bara berätta att teknikavdelningen ligger på detta hela tiden. Jag pratar med dom i telefon och vi skriver till varandra för att hitta det här problemet som är mycket mer avancerat än vi trodde. Men håll ut vänner, det ska komma igång som vanligt inom kort.

Nä, vi struntar i veckomatsedeln denna veckan. Istället så tänkte jag att jag skulle dela med mig av ett suuuupergott recept på lasagne. Den här svängde jag ihop häromdagen och det blev verkligen helt galet gott!

LASAGNE MED FETAOST, 6-8 p

12 färska lasagneplattor

800 g köttfärs

500 g ostsås/ostdip (jag använde denna, det funkar med vanlig cheesedip från Santa Maria också. Vill du göra egen ostsås har jag recept på en god HÄR).

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor1 tetra krossade tomater (dessa tomater är sååå goda och perfekta i köttfärsås t ex)

1 1/2 dl vatten

2 msk kalvfond

2 tsk kinesisk soja

2 tsk torkad timjan

1 krm cayennepeppar

2 paket fetaost

Salt & peppar

2 1/2 dl riven smakrik ost

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Bryn köttfärsen. Hacka löken och ha i den, pressa också i vitlöksklyftor. Ha i fond, soja, salt och peppar.

2) Häll i de krossade tomaterna och vatten. Rör ihop och låt det sedan puttra i ca 15 minuter. Rör om då och då.

3) Lägg ett lager lasagneplattor i botten i en ugnsfast form. Bred på köttfärsröra, bred också på ca 1 dl ostsås/ostdip. Smula över 1/2 pkt fetaost. Lägg på nästa lager av lasagneplattor, köttfärs, ostsås och fetaost tills du gjort 4 lager. Toppa med ost, spar gärna lite ostsås att ha på under den rivna osten också.

4) Skjuts in i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Ät med grönsallad. Sååå smarrigt!

Tips: Gillar du styrka i maten så tillsätt ca 1/2 tsk chilipulver i köttfärsröran, 1 tsk sambal oelek är också bra styrka i.

Ps: Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget. 

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Hepp, dags att fortsätta dagen här. Vi hörs sen.

Kram Nina

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00