Godaste äppelmosen

Ja nu gissar jag att det väller över av äpplen som börjar ha gjort sitt på träden där hemma i Sverige. Det är nu man ska använda alla till att göra massor med gott av! Något som du absolut MÅSTE göra är äppelmos, alltså hemkokt äppelmos kan vara bland det godaste som finns! Rårörssockret ger en nästan kolaaktig smak som blir så god tillsammans med kanske och vaniljsmaken. Du MÅSTE testa denna äppelmos!
1 KG ÄPPELMOS med kanel & vanilj 1 kg äpplen (jag körde med Jonagold) vatten 2 dl rårörssocker 3 tsk malen kanel 3 krm vaniljpulver Gör såhär: 1) Tvätta äpplena noga, tärna dem i mindre bitar och ta bort kärnhuset. Skalet ska vara kvar, mycket nyttigt i skalet om man tvättar dom ordentligt. 2) Lägg dem i en kastrull. Fyll med vatten tills hälften av äpplena täcks. Ha i kanel och rårörssocker. Låt småputtra i ca 25 minuter, äpplena ska vara helt mjuka. 3) Ha i vaniljpulvret. Blanda runt. Häll allt i en blender eller ta en handmixer och mixa tills du har äppelmos. Häll upp i väl rengjord glasburk. Låt svalna innan du stänger burken och ställer den kallt. Annat kul man kan göra med äpplen:
Äpple & kardemummakaka
Äppelgifflar
Äppelmarmelad
Äppelpaj i glas
Snabb äppelkaka med vit choklad Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!  Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR Kram Nina
66
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Någon har blivit modig

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x