Nyårsafton i bilder

Innehåller annonslänkar för Åhlens, Ellos & Cervera 

Det nya året är här!

Ja men då kommer då mitt nyårsinlägg. Maten, efterrätten, dukningen och vad vi gjorde. det blev en lugn dag, som vi faktiskt båda egentligen önskade. Nyårsplanerns som dom var från början gick som sagt i stöpet så då fick vi göra det bästa av situationen. Och helt ärligt, det blev en kväll helt i min smak. Det var längesen som vi verkligen firade nyårsafton. Jag har svårt att hålla mig vaken till 12 slaget och tycker det skönaste är att äta riktigt gott hemmavid i mysiga kläder. Kanske börjar vi bli gamla? Eller så gör vi bara det som man innerst inne vill göra men oftast inte gör för traditionens skull, för att vi brukar göra på ett speciellt sätt och för att vi borde…. Ja ni fattar. Det är också mycket måsten med en så uppsjåsad dag som nyårsafton är. Många kanske håller i traditioner och firar med folk man egentligen inte ens vill fira med längre… sorgligt tycker jag, alla borde få göra det dom innerst inne vill. 

Img 8143.jpg

Vår dag började med att luftfuktaren hade stått på liiiite för länge! Ser du fönstret? Haha…. Helt igenimmat av fukt. T.o.m. så att när jag öppnade sovrumsdörren på vid gavel så drog brandlarmet igång och väckte hela huset. Haha….. Något vi märkte när vi flyttade hem igen var hur galet torr luft det är här hemma. Jag förstår varför man blir sjuk ofta såhär års, för ni vet väl att torr luft bär virus bättre än fuktig luft? En natt utan luftfuktaren och jag har ont i halsen, typ så. Så ja, hos oss går den alltid någon timme nattetid. Den hjälper mot torra slemhinnor också, torra ögon, torr hals och faktiskt mot dålig sömn också. Vill du inte köpa en sån stor som vi har så finns det små behändiga att bara ha på nattygsbordet. 

Img 8297.png

Här har du en från Ellos som verkar superbra för inte så dyr peng. Den kan du ställa in på t ex 40% graders luftfuktighet så styr den det automatiskt. I ett rum på 44 kv t ex så sprids det då 99% färre bakterier. Hur bra! Finns om du klickar HÄR.

På förmiddagen tog vi en promenad och gick och hämtade hummer som jag beställde till bra pris på lokala ICA butiken. Älskar vår lilla ICA-butik, dom är så duktiga och innovativa. 

 

Img 8164.jpg

På lunchen åkte vi till grillplatsen och käka korv med detta gänget. Thedde var också med. Så mysigt var det och perfekt uppslutning. 

Img 8272.jpgImg 8283.jpgImg 8284.jpgImg 8273.jpgImg 8275.jpgImg 8281.jpgImg 8276.jpgImg 8277.jpgImg 8279.jpgImg 8278.jpgImg 8282.jpg

Tallrik med vågig kant: HÄR // Förrättsrallrik: HÄR // Bestick: HÄR // Vinglas (använder till cola Zero och juice också, så goda och dricka ur): HÄR, // Fina dricksglas (superbilliga och jättefina): HÄR, // Ljusstake STOFF nagel: HÄR (35% rabatt) // Vas (superbilligt nu): HÄR // Glittrande stjärnor: HÄR (REA Nu) // Girlang Åhléns // Glasljusstakar ICA Maxi 

Det var mysigt att dyka fint fast det bara var vi i familjen. Fast vi bara skulle sitta i myskläder. Som sagt, man ska göra det som hjärtat vill. Myskläder it is! ☺️

Img 8232.jpgImg 8233.jpg
Förrätt 1: Min Toast Skagen 

Img 8230.jpgImg 8231.jpg

Förrätt 2: Gratinerad hummer (kommer recept) 

Img 8227.jpgImg 8229.jpgImg 8226.jpgImg 8228.jpg

Varmrätt: Oxfile tournedos, grönpepparsås och potatisbakelser. Kommer recept på detta också.

Img 8222.jpgImg 8223.jpg

Efterrätt: Smörstekt sockerkaka med kardemumma, hemgjord vaniljglass och jordgubbar. Kommer recept på detta också.

Img 8209.jpg

Vaknade till 12 slaget och fick se lite raketer. Sen sov jag typ inget mer den natten, hade sån fart på Hjärnkontoret så jag gav upp. Somnade dock en stund på morgonen så jag orkade med dagen igår. 

Hepp! Nu måste jag jobba vidare här. Vi hörs sen igen. 

Kram Nina

90
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rigmor
Rigmor
1 year ago

Vilken festfixare du är. Du måste ha grym energi, så fint det blir. Vilken mat, vill gärna ha receptet. 🤗

AnsoAnna
AnsoAnna
1 year ago

Mums vad gott ni åt!
Efterrätten låter verkligen som något i min smak ❤️

Eli Hedlund
Eli Hedlund
1 year ago

Åh vad mysigt ni gjort 🤩 Vart är de fina servettringarna ifrån?

niiinis
niiinis
Reply to  Eli Hedlund
1 year ago

Det är egentligen ljushållare men jag använde dom som servettringar. ☺️

Img 8236.jpg

Nästa inlägg

Pizzarecept

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x