3 semmelhybrider

Semlor i långa rader – eller i alla fall något som likar semlor. Det var riktigt roligt att göra dessa. Än mer att äta om man säger så. Klassiska semlor är ju sååå gott, något jag skulle kunna äta året runt men oftast äter bara runt själva semmeldagen.

Blev det några semlor för dig igår? Här där vi bor för tillfället finns bara en pytteliten livs, med det allra nödvändigaste. Så att hitta t ex mandelmassa hade jag kanske redan räknat ut att det skulle jag nog inte göra. Men för att ändå fira semmeldagen satte jag ihop några hybrider på sånt som jag hittade i affären. Semmelbullarna hade jag med mig hemifrån dock.

Vi börjar med den mest vanliga av dem. En variant som jag föredragit då jag ju inte tålt mandel, har dock börjat testa lite smått och det har gått bra de senaste gångerna. (Jag har ju utrotat några allergier sen jag började med sellerijuice tro det eller ej. Tålde inte äpple förut, det gör jag nu. Tålde inte hallon förut, det gör jag nu. Dessutom har min pollenallergi blivit så mycket bättre.) I alla fall, utan mandel var det ja då det inte fanns varken mandlar eller mandelmassa i butiken.

Vaniljsemlor

Små semmelbullar

Vaniljvisp som jag vispade riktigt fast.

Vispad grädde.

Florsocker till toppen

Dessa blev ju supergoda, vaniljvispet var sååå fluffigt och gott inuti tillsammans med grädde. En riktigt fluffbulle! Jag älskar vaniljvisp!

Vill du göra något som liknar vaniljvisp alldeles själv så kan du göra det, kolla in mitt recept HÄR.

Nutellasemla

Små semmelbullar

Nutella

Vispad grädde

Oboypulver till toppen

Gillar du Nutella så tror jag säkerligen att du kommer älska denna. Vår minsting i familjen älskar också Nutella så den här fick höga betyg.

Någon som är nötallergiker? Gör min nötfria Nutella, recept hittar du HÄR.

Korvbrödssemla med äppelmos

Korvbröd

Äppelmos

Vaniljvisp hårt vispad

Toppa med vispad grädde och strössel

Nej men den här var sååååå goood! Haha, lite kul att äta korvbröd på men det funkade verkligen, alltså verkligen! Vi vuxna tyckte denna var godast. Äppelmos i var verkligen en riktig höjdare.

Den absolut godaste äppelmosen som jag vet är denna (<klicka för recept).

Maräng & nutellasemla

Semmelbullar

Nutella

Vispad grädde

Krossad maräng

Maräng & florsocker till toppen

Här en marängdröm, minsting utbrast den här är bäst redan innan han smakat. Kan ju bero på att han älskar maräng och också Nutella. Haha…

Den godaste marängen gör du alldeles själv, kolla HÄR (<klicka)

Min favorit blev som sagt äpplemossemlan, den blev såååå god. Det syrliga äppelmoset i med det fluffiga vaniljvispet och så ihopblandat med grädde och knastriga strössel. Fantastiskt gott!

HÄR hittar du ett inlägg med alla semlor som jag testat baka genom åren. Allt från klassiska till rena hybrider.

Gillar du receptet får du gärna klicka i den lilla tummen till vänster under detta inlägg!

Det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan att inspireras av, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  
• SMÅKAKOR
• POTATISRÄTTER 
• PASTARÄTTER 
• MJUKA KAKOR  
• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

38
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Uppe med tuppen

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x