5 goda mellanmål

Innehåller annonslänkar genom reklam för Bodystore

Halloj!

Här är det full fart denna Onsdag. Det är Lill-Lördag och jag försöker alltid planera något lite roligare till just denna dag. Kanske något extra gott till middag, kanske duka lite finare, eller så festar man till det med lite extra goda mellanmål om man inte hinner något annat. Jag frågade nämligen hur många av mina följare som åt mellis eller mellanmål som det heter. Såhär såg svaren ut:

Själv är jag väldigt upp och ned med det, vissa perioder är jag superduktig, andra glömmer jag bort det helt och hållet så kanske skulle valet ”ibland” även matcha in på mig. Jag vet dock att min kropp mår som allra bäst om jag får i mig lite mellanmål. Jag hinner inte bli för hungrig till middagen så jag vräker i mig och blir proppmätt, jag blir inte energilös och trött utan orkar hålla energin uppe. Tänkte därför tipsa dig om lite olika mellanmål att äta.

Röda bär mellis med digestive

Grekisk yoghurt med jordgubbssmak, digestivekex och färska hallon. Djup tallrik med grekisk yoghurt, smula över några digestivekex och toppa med hallon. Hur gott som helst.

Nyttiga Blåbärsmuffins

Blåbärsmuffins är underbart gott att mumsa på till en kopp kaffe eller te. Plasta in och ta med i väskan, bara plocka upp en när man blir sugen.

4 dl havregryn malt till ett mjöl (använd en matberedare, blender eller mixer)
1 tsk bakpulver
1 skopa, ca 1/2 dl proteinpulver vit choklad (finns att köpa HÄR)
1 msk ljus agavesirap (finns att köpa HÄR)
1 mosad banan
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl frysta blåbär

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 C.

2. Mixa ihop alla torra ingredienser först. Häll sedan i mjölk och ägg. Blanda runt ordentligt. Jag droppade också i lite rå citronsaft. Sist vänder du försiktigt i blåbären. Häll smeten i muffinsformar och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Övergrädda inte, då blir de torra!

Tips: Ha på lite frosting på muffinsen, extra gott!Blanda 200 g lättkvarg, 1 tsk vaniljarom, 2-3 tsk agavesirap och håll på varje.

Energibars, 8 bitar

Ett av mina mest besökta recept är dessa energibars. Energi rakt ned i munnen när man känner för det. Gott, billigt att svänga ihop och perfekt att ha med också.

1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 dl havregryn (glutenfria om du vill ha glutenfritt)
1 dl russin (eller aprikoser, kiwi, torkad frukt, det du känner för)
1 helt ägg
1 äggvita
1 msk honung
50 gr 70% ig choklad

Gör såhär: 

1) Mixa alla torra ingredienser i en mixer eller med en stavmixer. Allt ska få en mjölig konsistens. Lite större ”bitar” som havregryn t ex är helt ok.

2) Värm honungen så den blir rinnande om du inte har rinnande honung. Häll i det i mjölblandningen och rör om.

3) Knäck i ett helt ägg. Ta sedan det andra ägget och skilj vitan ifrån gulan. Använd bara vitan på det andra ägget. Blanda ihop alltsammans. Detta blir en rätt stabbig ”deg” som sedan ska plattas ut.

4) Lägg i bakplåtspapper i en brödform. Tryck ut smeten jämnt på botten i brödformen.

5) Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna lite.

6) Smält chokladen i vattenbad eller i micro. Häll sedan över hela ”kakan”. Låt kyla av så chokladen stelnar ordentligt. Gärna i kylen.

7) När den sedan svalnat av och stelnat i choklad tar en vass kniv och delar upp till 8 bars.

Nyttig supergod granola

Den här granolan äter jag ofta, jag försöker alltid se till att ha hemma i glasburken. Du vet väl att den billigaste granolan gör du själv. Busenkelt och tar inte lång stund. Klicka på länken under bilden så kommer du till receptet.

Kvarg med mandlar & blåbär

Gott och snabbt mellanmål fixar du genom att ha i kvarg i en tallrik. På med lite mandlar, blåbär och så ringlar du över nicks fiber syrup.

Där hade vi några goda mellanmål att njuta av. Nu ska vi strax ta tag i matlagningen här hemma! Det blir nog någon form av kycklinggryta. Något alla gillar.

Kram Nina

40
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
1 year ago

Hej! Dina bars är såååå otroligt goda o mättande. Gjort dom många gånger. Tack för en bra blogg!

niiinis
niiinis
Reply to  Marie
1 year ago

Tack själv! ❤️

Lisa
Lisa
1 year ago

Mixar du russinen till barsen?

niiinis
niiinis
Reply to  Lisa
1 year ago

Nej dom behöver inte mixas, bara slänga i som dom är. ☺️

Nästa inlägg

Banankaka med kaffe

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x