Banankakepaj och bästa ansiktsmasken

Innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel, innehåller reklam för min bok. 

Bananens dag

Idag är det bananens dag, i vår familj äter vi kilovis i veckan. Perfekt i smoothies, perfekt innan träning för Milo, perfekt som mellanmål, gott i mat (det vet jag att det finns många som inte tycker) och gott i bakverk. Gjorde ju en banankaka med kaffe häromdagen som blev galet bra! Recept HÄR.

I min bakbok (på jätteREA just nu – finns HÄR) så hittar man det här receptet. Det är lite som att äta friterad banan på thairestaurangen även om den inte är friterad. Detta är farligt gott.

Banankakepaj

4 stora portionspajer eller 1 paj för 8 portioner

100 g smör

3 bananer + 1 skivad till servering

1 1/4 dl vetemjöl

1 1/2 dl strösocker 

1 tsk vaniljsocker 

3/4 dl ljus sirap 

Malen kanel att pudra över

Vaniljglass till servering

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader (över och undervärme). Smörj 4 mindre pajformar (ca 10 cm i diameter) eller en pajform (ca 24 cm i diameter).

2) Smält smöret. Skiva bananerna och strö ut skivorna i pajformarna. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt smöret och sirapen och rör om till en seg smet. Bred ut smeten över bananerna och grädda i 15-20 minuter, eller tills pajerna fått fin färg.

3) Låt svalna lite och strö sedan bananskivorna över pajerna. Pudra över kanel och servera tillsammans med vaniljglass.

Tips: Strö lite mandelflarn eller hackad mandel över pajen före servering, avsluta med att pudra över lite florsocker.

Hade på den här helt underbara masken i morse. Wow vad bra den var, måste verkligen tipsa dig. Känns som den bara borrade ned massa välgörande fukt och boostade huden så himla fint. Gav också en wow-lyster. Efter man tar bort masken så ska man inte skölja bort den utan liksom massera in det. Jag avslutade med att ta min roller och verkligen pressa in allt i huden. Masken hittar du HÄR, rollern HÄR. (Båda jättebra pris just nu.)

Vi var ute och gick just efter jag tog bort masken och jag tycker lystern verkligen syns. En riktig wow-mask. Jag beställde 2 sist, ångrar nu att jag inte beställde fler. Tänker att man kör den ungefär en gång per vecka.

Nehej! Nu ska jag hoppa in i duschen. Vi ska åka ned och titta på Milo när han spelar match, första matchen med sitt nya lag som han börjat med. Spännande! Sen ikväll ska vi gå ut och äta en bit mat.

Här kan du följa mig;

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

72
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Godaste Tacopajen med guacamole

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x