Torsdagstipsen

Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel

Torsdagstipsen

Här kommer något nytt som jag tänkte kicka igång på bloggen, tänker att jag kommer med lite härliga tips. Du får gärna önska tips också så kanske jag får med det till nästa vecka. Tipsen kan handla om allt mellan himmel och jord höll jag på och skriva. Skönhetstips, mat, snacks, bakning, mode, inredning, saker att göra…. Ja men you name it.

Here it goes!

Brun utan sol HÄR // Vante HÄR

Våren glider in med stormsteg. Kanske tror man inte det men jag har minsann sett små tecken på det i min trädgård. Sååå pepp! Med våren och lite varmare väder kommer också de där stunderna när man råka se sina ben. Mina är genomskinliga, jag lovar. Men som du ser så råder man bot på det med vääääääärldens bästa Brun utan sol. Inget slår den här, inget! Ever! Ni är jättemånga som skrivit till mig att den är toppenbra och tackat för tipset, blir så glad när man får sån feedback. Jag underhåller min bränna med att smörja ca 2 ggr/vecka när jag väl byggt upp brännan.

Backapplicator HÄR

Sen har jag världens bästa tips som jag fått massor med användning av. Ryggapplikator för Brun utan sol. Men hur bra? Du behöver inte fråga någon om hjälp, jag som oftast smörjer mig direkt efter duschen och ingen är vaken då. Perfekt med den här bara, blir nästan hur lång som helst och jag får till det riktigt jämnt, samma material som handsken på applikatorn. Grymt bra! Bonus att det även sitter en exfoliator på så du kan exfoliera ryggen också innan BUS.

Bergamottdoft HÄR // Bomullsblomma HÄR

Tips till Fredagsstädningen imorgon! Eller rättare sagt efter man städat eller om man bara vill fräscha upp ett rum, eller ett plagg. Dessa fungerar nämligen till båda. Fräscha upp kläder, sängkläder, gardiner, väskor, skor osv. Ääääälskar och har alltid hemma. Bomullsblomma doftar magiskt härligt, älskar den doften så mycket.

Doftar nytvättat, perfekt att bara spraya på kläderna om de t ex legat i en väska och känns ofräscha. Eller bara spraya i sängen när man bäddat så känns det plötsligt lite nytvättat igen. Den doften finns i olika storlekar. Bergamott doften till HONOM använder jag på mig själv ibland, fresh som tusan. Fräschar till Tonys kläder i ett nafs. Kika gärna på alla olika dofterna HÄR.

Sporttvätt HÄR.

Tipsar vidare om denna tvätt, min är just slut (har beställt ny) så tog en gammal bild. Den här är sååå bra. Perfekt till t ex träningskläder som ibland fortfarande efter tvätt kan kännas lite surdoftande under armarna och så. Det försvinner helt med SPORTTVÄTT. Så grymt bra!

Favoritdoftljuset HÄR

Hur mysigt när man har nystädat på fredagen att tända doftljus och njuta av sitt fina hem. Dröm om du frågar mig! Det här doftljuset är ett av mina favvisar. Doftar lyxigt, som en härlig hotellfoajé eller en lyxig butik. Älskar doften! Apropå beskriva dofter…. Det är lite min specialitet. Tänker att det beror på min kreativa hjärna kanske?

Molton Brown Bath & Showergel HÄR

Den här har jag köpt till Tony. Alltså jag säger bara såhär. Köp denna till era karlar, den doftar maaaaagiskt. Jag tycker så mycket om den så jag använder den själv också. Kan inte låta bli. Tony och bastade och duschade efter träningen förra veckan, då försökte jag med ord förklara doften och det blev något sånt här:

”Jag ser en lite äldre, men otroligt fräsch och snygg brunbränd man, sitta på en restaurang. Han har silvergrått hår som ligger perfekt. Han har på sig en mellanbrun moccakavaj med fickor, han bär jeans som sitter snyggt, snygga matchande skor till kavajen och han sitter och avnjuter en silltallrik. Folk i restaurangen vänder sig efter honom, så iögonenfallande är han. Efter honom lämnas en doft kvar…. Det är denna doft.”

Kan du känna den? Haha…. Älskar och beskriva dofter. Den här dusch & badgelen är magisk. Perfekt present till någon du gillar.

Jag fortsätter med härliga tips till påsken. Den här tårtan tar ingen tid att göra och smakar himmelskt. Man får vara bekväm och köpa färdiga bottnar om man inte orkar göra egna. Vill du ändå göra egna så tipsar jag om denna botten.

10 MINUTERS CHOKLADTÅRTA MED HALLON & DAIM, ca 8 bitar

1 färdig choklad tårtbotten

5 dl vispgrädde

2 dl hallon

1/2 dl florsocker 

1 tsk vaniljsocker 

Garnering:

Jordgubbar

1 dubbeldaim

Gör såhär:

1) Vispa grädden, vispa den inte helt fast, utan låt den vara lite lösare då det ska vispas mer sedan.

2) Ha i hallon, florsocker och vaniljsocker. Kör runt med elvispen tills du har en rosa gräddblandning.

3) Ta understa delen av botten och lägg på ett tårtfat. Bred över gräddblandningen. Lägg på nästa botten och gör likadant. Avsluta med gräddblandning på toppen, klyftade jordgubbar och 1 hackad dubbeldaim.

Det var det, så enkelt kan det vara att svänga ihop en tårta. Ni anar inte hur god den blir också. Nu när jag ändå håller på så vill jag tipsa om en sista grej. Får du tacofärs över imorgon så sväng ihop dessa här!

TACOTOAST 5 st

400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1,5 dl tacosås (salsasås)
250 g riven ost (jag rev ost på den fina sidan)
5 skivor polarbröd
1 schalottenlök (funkar med vanlig lök med men schalottenlök är mild och jättegod)

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen och ha i tacokryddan efter anvisningarna på påsen.

2) Lägg ut bröd på bakplåtspapper på en plåt. Lägg ut köttfärsen på bröden. Ha på tacosås över köttfärsen. Tips: Ha på majs, tomater och annat som du gillar på köttfärsen om du vill. Toppa med schalottenlök som är finstrimlad. Avsluta med riven ost på.

3) Gratinera sedan i ugnen i ca 15 min. Servera med t ex gräddfil och exempelvis grönsallad eller tillbehör du gillar. MUMS!

Det var lite torsdagstips! Har du tips du önskar så hojta gärna till, kanske kommer de med nästa torsdag?

Kram Nina

10
81

Thedde 27 år och hans favoritbakverk

Theddes födelsedag

Andra året i rad som jag inte får fira min Thedde. Läste just inlägget från förra året då han fyllde 26 och det var ett mycket trasigare mammahjärta än det är i år känns det som. Att han fyller 27 år utan att jag får vara i närheten av honom…. Såklart att det gör ont i mammahjärtat, men vad dessa år han nu levt i ett annat land har lärt mig! Jag har lärt mig att leva med ett av barnen på långt avstånd, något jag aldrig trodde jag skulle lära mig. Men det tar tid att vänja sig. Det gör det. Stundtals har jag fortfarande perioder när det är extra tungt och jag saknar honom så det värker i kroppen. Men vi är väldigt duktiga på att hålla kontakten. Vi ringer flera ggr i veckan och har mycket bättre kontakt nu än när han bodde i Uppsala (ca 4 mil ifrån oss). Det är konstigt det där. Kanske är det därför jag är så lugn i den här situationen.

Jag kan också stolt berätta att han just skrivit på ett nytt kontrakt med laget Chur i Schweiz.

Han kommer att bli headcoach i högsta ligan nu vilket hela tiden varit hans mål, och nu händer det. Laget har aldrig haft en så ung headcoach men de skriver att de har ett oerhört förtroende för Thedde som visat att han klarar uppgiften med bravur i sitt nuvarande lag.

Ett tag trodde vi att vi skulle få hem honom till Sverige. Han satt i dialog med ett svenskt elitserielag men till slut landade det hos laget i Schweiz. Mixed feelings som man säger som mamma, hade gärna sett honom bott i Sverige (dock långt ifrån oss men ändå), men hans lycka är vår lycka. Där han är lycklig och utvecklas är där han ska vara.

Min äldsta vackra pojke! Tänk att jag har ynnesten att få följa med på en kant i hans liv. Det är så otroligt spännande med allt han tar sig för, det modet han besitter och hur han inte är rädd för något. Älskar att se honom utvecklas och växa i ett annat land.

Nu börjar dock längtan bli oerhört stor så nu letas det lite flygresor till Schweiz. Det har gått lite drygt 2 månader sen senast vi sågs. Vi får se om vi får till någon resa för att hälsa på?

Grattis min Thedde på din 27 årsdag, vi älskar dig och är så stolta över dig. ❤️🎁💐

Skulle han få välja så skulle han önska sig dessa 3 bakverk till kalaset. Dessa är hans favoriter av dem alla, och det finns inget som slår det säger han.

Sockerkaka (<klickbar länk till receptet)

Silviakaka (<klickbar länk till receptet)

SYLTKAKOR ca 30 st

200 g rumsvarmt smör

2 tsk vaniljsocker

1 dl strösocker

4 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:

Jordgubbssylt

Gör såhär:

1) Ha i alla ingredienser i en bunke eller matberedare/köksassistent. Blanda ihop degen. Platta ut och lägg i en plastpåse, låt vila i kylen i 30 min.

2) Sätt ugnen på 175 grader. Rulla till 30 bollar och placera bollarna med lite avstånd på bakplåtpapperklädda plåtar (2 st).

3) Tryck en liten grop i varje kaka som du fyller med sylt. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

Nu ska jag fortsätta med morgonbestyren här. vi hörs sen igen.

Kram Nina

8
62

Osteopat, outfit och Nonstop kakor

Innehåller annonslänkar genom reklam för Lindex

Lille-Lördag!

Onsdag och min favoritserie sänds idag, ”Min Mamma – Din pappa”. Så mysigt även om det känns sådär obekvämt att titta på ibland. Som en dejt de var på när de inte klickade alls, fanns inget att prata om…. man vet ju den känslan på något vis, när man inte klickar med någon och allt bara blir helt fel. Fyyyy!

Kaftan HÄR – just nu har Lindex kampanj! 20% rabatt om du handlar över 200 kr!

Igår var jag till Osteopaten, lyckades fota av min outfit innan jag gick in till honom. Det här är egentligen ett nattplagg men pratade med tjejen i kassan om den att jag skulle ha den som kaftan. Då sa hon att så många använder deras nattplagg till vardags. Skönt att man inte är ensam kanske? Så härligt tungt material är det på den.

Kimonos och kaftaner är sååå användbara. Du kan ha det till jeans och ett linne, klä upp det med ett par tights och klackar med en fin blus under. Älskar verkligen och har alltid använt mycket! Kolla även in dessa kaftaner/kimonos:

1) HÄR // 2) HÄR // 3) HÄR // 4) HÄR // 5) HÄR

Apropå myskläder, kolla in dessa godingar också. Nu blev i alla fall jag väldigt shoppingsugen.

Hoodie HÄR // Tofflor HÄR // Teddy Hoodie HÄR

Som en ny människa efter osteopatbehandlingen som vanligt, jag kommer nog aldrig sluta gå hos honom. Jo när han väljer att sluta då men inte annars. Får sån fin hjälp. Är alldeles gråtfärdig för jag kan äntligen vara ute och långpromenad utan och gå sönder. Äntligen börjar min rygg att bli bättre! Ett tag trodde jag inte ens att det skulle vara möjligt.

På vägen hem igår kvistade vi förbi Fern & Fika igen. Dessa kakor, alltså dreggel. Det värsta är att familjen nu upptäckt hur goda dom är, fasen också ville ju ha dem ifred. 😅

Får du craving av mitt frestande här så kan jag tipsa om mina Nonstop kakor, också en stor favorit i familjen. Tar oftast slut i ett nafs när dessa bakas här hemma.

NONSTOP COOKIES:

125 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 liten påse Non Stop

GÖR SÅHÄR:

1) Sätt ugnen på 175°C.
Blanda smör, socker, ägg och vaniljsocker i en skål. Vispa med elvisp eller i en köksassistent så det blir en krämig smet.

2) Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda detta ordentligt till en seg massa.

3) Klicka ut ca 2 msk smet till varje kaka på 2 plåtar med bakplåtspapper på. Jag hade vatten på händerna och rullade bollar av dom. Lägg ca 12 kakor per plåt (för 24 st).

4) Låt varje kaka få ett par centimeters mellanrum så att de kan flyta ut lite. Placera ca 4-5 Non Stop-knappar på varje kaka. Grädda kakorna i ca 15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på ugnsgaller.

Nu ska jag dra iväg och träna lite, vi hörs sen igen!

Kram Nina

1
51