Thedde 27 år och hans favoritbakverk

Theddes födelsedag

Andra året i rad som jag inte får fira min Thedde. Läste just inlägget från förra året då han fyllde 26 och det var ett mycket trasigare mammahjärta än det är i år känns det som. Att han fyller 27 år utan att jag får vara i närheten av honom…. Såklart att det gör ont i mammahjärtat, men vad dessa år han nu levt i ett annat land har lärt mig! Jag har lärt mig att leva med ett av barnen på långt avstånd, något jag aldrig trodde jag skulle lära mig. Men det tar tid att vänja sig. Det gör det. Stundtals har jag fortfarande perioder när det är extra tungt och jag saknar honom så det värker i kroppen. Men vi är väldigt duktiga på att hålla kontakten. Vi ringer flera ggr i veckan och har mycket bättre kontakt nu än när han bodde i Uppsala (ca 4 mil ifrån oss). Det är konstigt det där. Kanske är det därför jag är så lugn i den här situationen.

Jag kan också stolt berätta att han just skrivit på ett nytt kontrakt med laget Chur i Schweiz. Han kommer att bli headcoach i högsta ligan nu vilket hela tiden varit hans mål, och nu händer det. Laget har aldrig haft en så ung headcoach men de skriver att de har ett oerhört förtroende för Thedde som visat att han klarar uppgiften med bravur i sitt nuvarande lag.

Ett tag trodde vi att vi skulle få hem honom till Sverige. Han satt i dialog med ett svenskt elitserielag men till slut landade det hos laget i Schweiz. Mixed feelings som man säger som mamma, hade gärna sett honom bott i Sverige (dock långt ifrån oss men ändå), men hans lycka är vår lycka. Där han är lycklig och utvecklas är där han ska vara.

Min äldsta vackra pojke! Tänk att jag har ynnesten att få följa med på en kant i hans liv. Det är så otroligt spännande med allt han tar sig för, det modet han besitter och hur han inte är rädd för något. Älskar att se honom utvecklas och växa i ett annat land.

Nu börjar dock längtan bli oerhört stor så nu letas det lite flygresor till Schweiz. Det har gått lite drygt 2 månader sen senast vi sågs. Vi får se om vi får till någon resa för att hälsa på?

Grattis min Thedde på din 27 årsdag, vi älskar dig och är så stolta över dig. ❤️🎁💐

Skulle han få välja så skulle han önska sig dessa 3 bakverk till kalaset. Dessa är hans favoriter av dem alla, och det finns inget som slår det säger han.

Sockerkaka (<klickbar länk till receptet)

Silviakaka (<klickbar länk till receptet)


SYLTKAKOR ca 30 st

200 g rumsvarmt smör

2 tsk vaniljsocker

1 dl strösocker

4 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:

Jordgubbssylt

Gör såhär:

1) Ha i alla ingredienser i en bunke eller matberedare/köksassistent. Blanda ihop degen. Platta ut och lägg i en plastpåse, låt vila i kylen i 30 min.

2) Sätt ugnen på 175 grader. Rulla till 30 bollar och placera bollarna med lite avstånd på bakplåtpapperklädda plåtar (2 st).

3) Tryck en liten grop i varje kaka som du fyller med sylt. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

Nu ska jag fortsätta med morgonbestyren här. vi hörs sen igen.

Kram Nina

62
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rigmor
Rigmor
1 year ago

Vilken fin mamma du är. Dina pojkar är så lyckliga som har dig att luta sig mot. Det är inte alla förunnat. Stort Grattis till din fina son. Hoppas ni snart får ses. Jag ska göra silviakakan till helgen. ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Rigmor
1 year ago

Men så fint skrivet av dig, tack. Blev alldeles rörd. Stor kram!

Ps; Silviakaka är såååå gott!

Mirva
Mirva
1 year ago

Stort Grattis till sonen!

niiinis
niiinis
Reply to  Mirva
1 year ago

❤️

Sofia
Sofia
1 year ago

Stort grattis till Thedde! Vilken stjärna!

niiinis
niiinis
Reply to  Sofia
1 year ago

Ja det är han verkligen! 🌟💕

Barbro Lindbegg
Barbro Lindbegg
1 year ago

Så fina recept på goda bakverk

niiinis
niiinis
Reply to  Barbro Lindbegg
1 year ago

❤️❤️❤️

Nästa inlägg

Osteopat, outfit och Nonstop kakor

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x