ANNONS

FREDAGSLISTAN

Wioooo….

….det är Fredag, och sista dag för minsting i skolan innan ett härligt påsklov. Som vi har sett fram emot detta. Helt ljuvligt! Efter påsklovet är det typ 9 veckor kvar till sommarlovet. Kan ni fatta? Jag kickar igång denna peppiga Fredag med en Fredagslista.

Fredagslistan

Humör idag?

Jo men jag är så pepp på denna Fredag eftersom det är lovfredag. Vi håller dessutom på att planera att kanske dra iväg några dagar på påsklovet, vi får se?

Dagens planer:

Promenad och styrketräning, tur till storstan för ett snabbt möte, jobba, helghandla, plocka & städa lite och sen det jag ser fram emot mest. Tända ljus och äta något gott ikväll. Mys!

Helgens Planer:

Blir det att vi åker så handlar det om att packa lite inför det, om inte så är jag på ett sånt pysselhumör. I förrgår skrubbade jag ugnen så den skiner som solen nu. Igår skrubbade jag hela trappan, wow vad ren den blev. Säger bara såpa alltså…. Mitt nya craving. Håll utkik framöver, kommer ett kul samarbete kring det. Så blir det inte att vi åker iväg vill jag fixa och dona hemma. Känns som jag boar nästan.

Vad gjorde du förra året den här dagen?

Jag delade med mig av tänkvärda citat. Jag älskar sånt och har telefonen fylld av bilder på sånt. Jag tar dom till mig och tänker några extra varv kring dessa, otroligt nyttigt. Som denna här ovan. Exakt så är det, man har oftast så mycket att vara tacksam över vilken situation man än befinner sig i. T ex så försökte jag, när ryggen var som värst med den galna nervsmärtan i mitt vänstra ben som höll på att förgöra mig, att tänka på det som var positivt. Jag tänkte t ex att jag fick vara i Spanien, i värmen, när smärtan var som värst. Att jag fortfarande kunde gå även om det inte gick snabbt. Att jag fortfarande hade känslan kvar i båda benen. Att jag fick vara hemma och inte på sjukhus. Förstår ni? Det finns ALLTID något positivt att hitta i varje situation. Det kan såklart vara svårt när man är svårt sjuk att hitta något positivt men jag tror att ni förstår vad jag menar. Viktigt viktigt! 🤍 Det förändrar ens liv att tänka så. T ex, när vår bil pajade på Öland och det blev kaos med allt…. Så tänkte jag, detta hände av en anledning… det hade säkert hänt något ännu värre så tur att det bara blev detta. Vet ni hur positivt det landar i en till slut att alltid tänka så? För mig har det gjort så otroligt mycket.

Vad var det jobbigaste som hände i veckan?

Har haft lite strul med att hitta rätt dosering av min progesteronkräm så klimakteriet slog till som ett jäkla blixtnedslag i veckan. Hade t.o.m. panikångestkänslor vilket jag inte haft på åratal. Det sjuka är att samma dag som jag haft det så skrev en följare om sitt klimakterie och att hon t.o.m. hade fått panikångestkänslor. Det var en lättnad för mig, då känner man sig normal i det onormala. Kan verkligen varmt tipsa dig om att följa kontot: ”Stark genom klimakteriet”, Instagram HÄR. Bilderna här ovan förklarar kvinnohälsan som råder just nu så himla bra. Hämtat väldigt mycket kraft och tips från hennes sida. Det har t ex blivit dag för mig att kolla hur jag ligger till i mitt klimakterie nu, förmodligen behöva även östrogen nu. Fortsättning angående det följer….

Vad var det roligaste som hände i veckan?

Helt klart fotbollsmatchen i Måndags där Sverige vann med 5-0. Superkul och se just den matchen och att vi var där med lilla familjen. Loved it!

Berätta om något mysigt som blev under veckan?

Vår mysfika på Walters var riktigt mysigt. Jag älskar och gå på fik. Det är som att jag är ämnad att fika i mitt liv. Haha, som att det är en typ av lifemission. 

Helgens Tips:

Laga matlådor! Ja men finns det något så tillfredsställande som att laga matlådor och fylla frysen? Jag har tipsat om det förr men tipsar igen. Åh, jag älskar det! Här har ni min Linsgryta (<klicka för recept) som är perfekt att laga matlådor av. Den här kycklinggrytan (<klicka för recept) brukar jag också göra matlådor av.

Har man sen lite roligare matlådor så lovar jag att detta blir en riktig höjdpunkt. Jag ÄLSKAR olika matlådor. Just här uppe är det Rustas 10 kr lådor.

HÄR (<klickbar länk) är en med olika fack, älskar dom här med olika fack. Visade en som jag använde igår när jag gjorde Milos mellis innan han skulle på fotbollsträning. Älskar och fixa med mellis. Gör han den själv så blir det en macka på sin höjd, så ibland vill jag fixa så han får i sig ordentligt. Dom har rätt krävande träningar och avslutar också alltid med att köra en joggingrunda. Dom har flera olika HÄR.

Den här beställde jag på Amazon. I den här Mellisbehållaren hade jag i äpple- och morotsstavar med en hemgjord dipp på yoghurt, sweetchilisås, vitlökspulver och salt. Sen hade jag i ostkuber och skinkbitar också.

Helgens tips på något gott:

KRÄMIGA CITRONRUTOR, 12 bitar (du kan med fördel göra dem i mindre bitar)

2 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

150 g rumsvarmt smör

Citronkräm:

4 ägg

2 dl strösocker

0,75 dl vetemjöl

1 citron (saften och skalet rivet)

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla de torra ingredienserna och blanda dem tillsammans med smöret till en lite kladdig deg.

2) Platta ut degen i botten på en ugnsform på ca 20 x 30 cm. Förgrädda mitt i ugnen i ca 15 – 20 min.

3) Citronkräm: Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Ha i alla de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Ta ut kakan och häll över smeten över kakan. Grädda i ytterligare 15-20 min, kolla bara så kakan inte bränns uppepå. Kakan är lite lös så låt den svalna helt när du tar ut den. Pudra med florsocker och servera till lättvispad grädde och kanske lite strössel.

Ha nu en riktigt bra start på helgen så hörs vi snart igen!

Ps: Gillar du recepten och inlägget får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget. 

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

65
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Berit
Berit
1 year ago

Jaaaa Monika Björn är SÅ BRA!! Var på en föreläsning och vilken ögonöppnare!! Finns så otroligt mycket att göra och lära sig på den fronten. Hon sa en sån bra sak ”tänk om män fick höra att vid 50 skrumpnar din penis ihop och den kan även trilla av” -undrar om inte sjukvården kommit längre i sin forskning då??

Anna
Anna
1 year ago

Hej! Har tidigare haft jätteproblem med klimakerie besvär. Men mår nu mycket bättre tack vare bioidentiskt östrogen samt bioidentiskt progesteron.🌹

Mia
Mia
1 year ago

Dina fredagslistor är så härliga att läsa! Du skulle kunna be dina göljare skriva sina i dina kommentarer😊
Vad skönt med påsklov för Milo och er! Här måste barnen vänta en hel vecka till innan de får ledigt. Märks tydligt att de behöver på lov nu.
Ha en fin helg!

niiinis
niiinis
Reply to  Mia
1 year ago

Åh vilken rolig idé! Det måste vi testa nångång. ❤️❤️😍😍 Hoppas ni får en fin ledighet sen när det är dags. ❤️

Phonto.jpg

Nästa inlägg

Inspo på våroutfits

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x