Innehåller annonslänkar

Helgen

Helgen!

Det blev verkligen en toppenhelg på alla sätt, vädret, vännerna och allt vi hittade på. Ibland är de där oplanerade helgerna dom bästa, när man inte bestämt något utan bara tar dagarna som de kommer. Älskar det!

På lördagen kom stora barnens pappa Mange & hans Maria spontant på en fika på dagen, vi satt ute och pratade länge. Bestämde oss sen för att veva igång pizzaugnen för första gången i år, jag bjöd helt enkelt in dom på middag också. Jag gjorde i ordning lite plock åt oss medan pizzaugnen blev klar, riktigt skönt och sitta i solen. Vi är jättenöjda med vår pizzaugn, den är från OONI och vi har en som kan eldas med både ved och gasol. Du hittar den HÄR.

Blir galet goda pizzor, jag har en egen pizzadeg som jag brukar göra, men köper du kan jag varmt rekommendera surdegspizzadegen från POP Bakery, den är bäst!


Världens bästa pizzadeg, 4 pizzor

600 g italienskt tipo 00-mjöl (eller annat proteinrikt mjöl – t ex vetemjöl special)

12 g salt

20 g jäst

390 g vatten

Gör såhär: 

1. Se till att vattnet är ljummet. Häll det i en stor bunke och rör i jästen tills den lösts upp. Blanda i mjöl och salt och rör runt med en träslev tills det blir en jämnt blandad deg. Du behöver inte knåda. Täck med plastfolie och låt jäsa i rums-temperatur i 8–12 timmar. Tänk på att det måste jäsa länge om det ska bli en perfekt pizzadeg.

2. Häll upp degen på ett mjölat bord och dela upp i fyra lika stora delar. Forma dem till runda bullar genom att sträcka ut en bit av degen och sedan trycka ner den i mitten. Upprepa ett par gånger runt om degen tills det blir en slät och spänd boll utan bristningar. Pensla ett fat eller en plåt med lite olivolja, lägg på bullarna, pensla dem med lite olivolja till och täck med plastfolie. Ställ in i kylen eller lite kallt och låt kalljäsa i 2–4 dagar. Går det inte att ha dem kallt så tänk svalaste stället att jäsa på.

3. Ta fram och låt stå i rumstemp i ca 30 min innan du sätter igång att baka ut pizzan. Jag använder både händer och kabel för att jobba ut pizzadeg till en rund pizza med lite bulliga kanter. Sedan är det bara att fylla med valfri fyllning. Här gjorde vi löjromspizzor. Så gott!


Igår var vi till Mall of Scandinavia, Milo klippte sig där och jisses vad han växte på sig när han fick lite kortare hår. Wow! Det blev så himla bra!

Jag passade på att trendspana på Lindex. Det var svårt att bara spana kan jag säga och har redan några sommaroutfits klara. Älskar!

Ljuvlig klänning i underbart sommarmaterial HÄR

Kolla in denna dröm till kjol, vilken sommar-smocka rakt i plytet! Finns HÄR.

Fanns en kjol i superfin rosa färg också! HÄR.

Åh vad jag älskade denna kimono! Så användbar på sommaren. I ursköna material dessutom! Finns HÄR.

Men hur härlig sommartop? Blev alldeles glad av den här, så snygg i sommar! Finns HÄR.

Kolla in dessa sommarhattar! Finns HÄR.

Blommig sommarklänning, midsommarklänning eller varför inte till bröllopet eller sommarfesten. Finns HÄR.

Fanns i blå också, det var verkligen en jättefin blå färg.

Såååååå snyggt ihop! Det här måste jag köpa! T-shirt HÄR. Kjol HÄR.

Den här omlottkjolen var också så himla fin, finns HÄR.


När vi kom hem så for vi ut på tur. Tony joggade och jag cyklade bredvid. I uppförsbackarna kunde jag inte ens hänga med. Har så galet dåligt flås nu sen jag varit borta från allt i ett halvår. Har mycket att jobba ifatt igen. Oj oj…. Men det är väldigt härligt att vara igång ska jag säga. Är så oerhört tacksam för att jag är så pass bra som jag är nu. Det blev 8,5 km sammanlagt och det var Tonys första utomhusjogg för året, han har ju stått och nött på löpbandet länge.

Sedan blev det spaghetti och köttfärssås till middag! Den godaste av alla hittar du recept på HÄR.

Nehej! Dags att jobba vidare här, vi hörs sen igen!

Kram Nina

51
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
niiinis
niiinis
10 months ago

För medlemmar som loggar in på hemsidan, http://www.Lindex.se

Anna
Anna
10 months ago

Sååå lik Milo är ”Mellan” nu!!
Fina pojkar du har🌟

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
10 months ago

Tänk vad olika man ser det, många säger att han är så lik Thedde och så är det några som säger Mellan. Så roligt att man ser så olika på det. ☺️☺️❤️

Img 4849.jpg

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL v.16

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x