Köttfärs och bacon och du får en rätt som smakar himmelskt gott!

En snabbt tips till helgen. Ett tips som inte behöver kosta så mycket, blir liksom väldigt gott ändå. Dessa köttfärsrullader får så himla god smak och såsen som de simmar i är verkligen himmelskt god. Servera till t ex klyftpotatis eller potatisgratäng. Åh, då blir det smarrigt värre!
Köttfärs & baconrullader i smarrig sås, 4 port 500 g köttfärs 2 pkt bacon  1 tsk timjan 1 tsk paprikakrydda  1 tsk vitlökspulver Salt & svartpeppar Sås: sky från köttfärsrulladerna 3 dl grädde 1 msk balsamvinäger 1 1/2 msk kalvfond 1 msk japansk soja 1 msk majsstärkelse  salt & svartpeppar färsk persilja  Gör såhär: 1) Sätt ugnen på 200 grader varmluft, annars tar du 225 grader vanlig ugn.
2) Dela köttfärsen i 3 delar. Lägg bakplåtspapper på en plåt, lägg en bit i taget på plåten och kavla ut den så den är ca 0.5 cm tjock. Tänk att den ska se ut som en avlång rektangel. Lägg på bacon. Krydda med paprikakrydda, vitlökspulver, timjan, salt och peppar. Snurra sedan ihop rullen. Gör likadant med de andra 3 bitarna.
3) Krydda rullarna uppepå också. Skjuts in i mitten av ugnen i ca 15-20 min tills det är färdiga rakt igenom. 4) Ta ut från ugnen, lyft ur köttfärsrulladerna och lägg dem på en tallrik. Blanda majsstärkelse med en liten skvätt grädde. Häll sedan det och resten av grädden, balsamvinäger, soja, kalvfond och kryddor i skyn som blivit i formen efter rulladerna. Klipp i lite persilja. Vispa runt och ställ i ugnen i ca 15 minuter till. Höj gärna ugnen ett snäpp.
5) Ta ut såsen och lägg i rulladerna igen. Skiva upp dem och servera med t ex kokt eller pressad potatis.

Kika gärna på flera goda rätter HÄR.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här: Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

113
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Torsdagstips, Fredagslistan och Lördagsinspo

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x