Torsdagstips, Fredagslistan och Lördagsinspo

Innehåller annonslänk för Cervera

Godmorgon!

Nu får du hålla i dig för nu åker vi. 😅 Här kommer ett inlägg med massa inspo för både våren och för helgen, det är ju en långhelg vi har framför oss så den har bara börjat. Härliga tider! 🌸💕

TORSDAGSTIPS/FREDAGSLISTAN/LÖRDAGSINSPO

Humör idag?

Toppen, så taggad på långhelg. Har haft en riktigt tuff vecka så denna helgen kändes extra välbehövlig.

Dagens planer:

Vet du, jag tog sovmorgon ända till kl 9 i morse och dagen står helt öppen. Man kan väl knappast få en bättre start på dagen. Vädret är sådär men så länge det inte regnar (eller snöar) säger jag, ja då kan man ju hitta på rätt mycket. Så vi får helt enkelt se vad dagen har att erbjuda?

Helgens planer:

Inga! Vi har inga Valborgsplaner ens…. Bara ta det lugnt. Eventuellt så hänger vi på mamma & pappa till Valborgselden – det är väl det vi löst planerat. Ibland är det galet skönt och bara ta det som det kommer. Tony och jag är nog norra Europas mest spontana människor också så det skulle lika gärna kunna sluta med en weekendresa eller en hotellnatt också. Haha….kan bli hur spontant som helst med 2 likadana i en relation.

Tips till helgen:

Har du möjlighet så besök Kungsträdgården, eller något annat ställe som har blommande körsbärsblom. Dessa blommor blommar endast 10 dagar varje år så vill du se denna magi så ge dig iväg. 🌸🌸🌸

Vad var det jobbigaste som hände i veckan?

Inte det jobbigaste (har varit en tuff vecka som sagt), men det var lite tröttsamt att behöva försvara något som bara var av ren välvilja på min Facebooksida. Du hittar min Facebooksida HÄR. Jag började nämligen i veckan med att tipsa om olika erbjudanden i våra matvarubutiker. I samband med att jag tipsar om recept så tipsade jag också var man kan hitta något av råvarorna till bättre pris. Sverige är dyrt. Inflationen slår fortfarande i taket och väldigt många kämpar med att få pengarna att räcka till, stundtals har i alla fall jag känt att matpriserna nästan känts som ett skämt. Tråkigt nog var det några som skrev att det minsann skulle avfölja (varför man nu ska basunera ut det, det är väl bara att avfölja utan att skrika ut sin avföljning, har så svårt att förstå det där) nu när jag var ”sponsrad” av matvarubutikerna och bara gjorde massa reklam. OBS: Detta var bara några stycken, men de var noga med att skriva det i varje inlägg där jag tipsade.

Även om jag svarade dem alla att jag INTE var sponsrad utan att detta bara var ett genuint tips, så fortsatte det. Aja…. Man får fokusera på de som förstår och faktiskt kanske uppskattar att det är ett genuint tips och inget annat. Är jag sponsrad eller gör något i samarbete måste jag enligt lag skriva det högst upp i inlägget. Så är det. Allt annat är tips.

Berätta om något roligt som hände i veckan:

Jag är så lycklig hörni, i veckan kunde jag gå fullt på styrketräningen. För första gången vågade jag köra lite tyngre ryggövningar och belasta ryggen så som jag gjorde förr. LYCKA! Snart 7 månader sen skadan med min rygg hände….. fy tusan vilken kamp det har varit. Jag var hos osteopaten i veckan och då pratade jag om hur jag nu efteråt nästan upplever det som ett trauma. Sån ihållande långvarig smärta gör lite konstiga saker med en har jag erfarit. Det har varit upp och ned med smärtan och jag har verkligen fått jobba med mig själv då läkningen inte alls varit jämn, den har varit upp och ned på en helt galen nivå. Men i veckan hände det äntligen att jag kunde och vågade köra på för fullt. Helt otrolig känsla! Har fortfarande smärtor kvar men det är på en helt annan nivå. Så tacksam! Tack kroppen för att du ridit ut en av de svåraste smärtor min kropp burit.

Nu har jag lovat att tacka min kropp med träning, och att fortsätta stärka den. Ingenting kommer gratis efter 50, det kan jag lova dig. Men all träning är bra för att stärka den här kroppen och försöka att aldrig någonsin råka ut för det jag gjorde i oktober förra året. Kan knappt tänka på det utan att börja gråta.

Helgens tips på något gott:

Vill du bjuda på något gott i helgen, kanske på Söndag när det är Valborgsmössoafton så tipsar jag om denna efterrätt, den är magisk! Du hittar den HÄR. Här serverade jag den i småglas då vi var så otroligt många, men så fint att servera i finare cocktailglas t ex.

Älskar att servera efterrätt i dessa glas från Iittala, du hittar dom HÄR. Lika goda att servera cocktails i som efterrätter av olika slag.

Nu ska jag ta tag i dagen, har inte kommit igång än utan dragit mig länge och klockan är redan halv 1. Hjälp! Haha, men ibland får man, så är det.

Vi hörs sen igen!

Kram Nina

37
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Testa denna färs och få en pasta du sent ska glömma!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x