Frasig Jordgubb/Champagnedröm

Godmorgon!

Tack för alla inputs de senaste dagarna! ❤️ Svarar inte alla men har läst allt.

I helgen var vi ju och firade lite hemma hos mamma och pappa. Jag gjorde en supersnabb efterrätt som jag verkligen måste tipsa om. Enkelt, snabbt och löjligt gott. Svårt att inte gilla liksom. Köper du glass kan jag verkligen tipsa om ICA:s egna Gräddglass Vanilj. Smakar som vaniljglass ska smaka enligt mig. Sen kan du göra egen också, det blir ju alltid en hit! Hoppar du över chokladknapparna så blir den HÄR glassen galet god att göra själv. Behövs ingen glassmaskin ens.

Helt sonika behöver du väldigt lite till denna efterrätt. Köpt smördeg, glass, rivet limeskal och så pricken över i:et – Jordgubbs/Champagnesås, behöver kanske inte säga mer. Galet gott att ringla över lite.

FRASIG JORDGUBB/CHAMPAGNEDRÖM

1 rulle smördeg eller frysta ark som tinat

1 ägg

1 liter glass

1 lime

Jordgubb/Champagnesås

Florsocker

Gör såhär:

1) Börja med att stansa ut små rundlar ur smördegen. Tänk dig att du ska ha 3 rundlar till varje ”smördegspuff”. Lägg dom sedan på ett bakplåtspapper, på hög, pensla lite vatten emellan så att de liksom fäster i varandra. Du gör valfritt antal av dessa. Pensla varje smördegspuff med uppvispat ägg uppepå. In i ugnen på 200 grader tills de fått fin färg och puffat till sig. Det tar ca 15-20 min skulle jag säga, beror lite på din ugn.

2) Till servering så har du sedan i ca 2 puffar i varje fat, 2 stora kulor glass, riv över limeskal och toppa med jordgubbs/Champagnesåsen. Den är sååå god så tips.

Såhär ser den ut, googlade och såg att den säljs HÄR. En riktig smakförstärkare i just efterrätter, tänker att det skulle funka på pannacotta också och till pannkakor. 👌🏻

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

139
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Smärtuppdatering igen – jag har varit modig!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x