Städprojekt grill, diskho och kök.

Naturligt rent!

I stolt samarbete med Västerbottenssåpa, jo men jag är så glad att detta märke kom in i mitt liv. Innan jag berättar mer om denna gångs städprojekt så får du inte missa att jag har en rabattkod till dig. nina20 ger dig 20% rabatt på ett helt köp, gäller på ALLT, gäller t.o.m. på redan nedsatta varor. Så passa nu på för tusan. Ja, återigen hur glad jag är för att detta märke kom in i mitt liv, hur hade jag annars vetat att man med naturliga städprodukter utan massa gift och kemikalier kan städa sitt hem till perfektion? Vet ni, förr när jag använt andra rengöringsprodukter när jag städat, och jag t ex velat torka av soffbordet och sprayat på så har jag nästan alltid börjat hosta av doften. Det betyder ju att det är något i som din kropp inte riktigt fixar. Har dessutom alltid trott att naturliga produkter inte biter på ordentlig smuts, men hörni…. Så fel man kan ha? Dessutom är doften av denna såpa ljuvlig! Mild, fräsch och naturlig. Våra golv mår dessutom så bra av den här såpan alltså. Men nu ska jag visa några städprojekt som jag fixat med här hemma.

Jag har använt mig av detta detox kökskit. Finns om du klickar HÄR. Allt detta ingår i det. Ska förklara vad jag använt till varje projekt.

Diskho, ja den kan ju bli ren och sen kan den bli ren! Det man inte riktigt ser här är att det är som en ”beläggning” av smuts i diskhon. Inte förrän jag städat ur ser jag skillnaden. Ta gärna bilder själv när du städar, det är ju typ lyckopepp att se skillnaden. Städ-lyckopepp! ☺️

Med fiberduken och lite fast såpa rengjorde diskhon. Behövde inte ens gnugga, det bara lossnade hur fint som helst. Såg hur brunaktig smuts släppte när jag rengjorde med fiberduken.

Silen i diskhon före.

Silen i diskhon efter. Så ren och fräsch.

Här har jag rengjort halva så du verkligen ser skillnaden. Visst är det kul när man ser skillnaden. Städ-lyckopepp som sagt. ☺️

Testade lite snabbt på vår altan, ja vi håller ju på och rengör den nu med högtryckstvätt och det sitter verkligen benhårt den här ”skiten” som byggts upp under många år. Med rotborste och lite fast såpa så fick jag ju t.o.m. loss lite av den hårdaste smutsen.

Nu till en riktig riktig utmaning. En grill där gallret är riktigt riktigt smutsigt och dessutom rostat. Skulle det gå att få rent ens eller var det bäst att köpa nytt? Jag trodde verkligen inte det skulle gå. Så ingrodd smuts, en grill som stått i evigheter och allt detta som liksom bränts fast. Ja, det var ju en rejäl utmaning för såpan. Ska berätta hur jag gick tillväga.

Jag gjorde en ”behållare” av aluminium först som jag lade grillgallret på. Ett tips om du gör samma är att vara noga och liksom ”stänga” den ordentligt överallt. Jag hade 2 folieark bredvid varandra som jag liksom ”stängde” ordentligt då det ska hällas kokande vatten på sen.

På med fast såpa (jag använde den gröna – har bara ”fel” lock på just denna), jag använde diskborsten att ha på såpan med på hela gallret.

Häll på kokande vatten så det liksom kommer upp så hela gallret täcks. Låt det stå tills vattnet helt svalnat. Gärna längre. Du kan lägga på mer folie eller plastfilm så det täcks, låt stå hela natten om du vill. Jag gjorde detta lite snabbare men det funkade fint ändå.

När den så att säga stått klart så skrubbar man med kopparskrubbaren, både på över och undersida av gallret. Fiberduken funkar också fint att skrubba med men kopparskrubbaren är till för hårdare smuts, perfekt för ugnsgaller och grillgaller tex.

FÖRE – så gaaaaalet mycket ingrodd smuts och den har dessutom stått en hel evighet.

EFTER

EFTER

FÖRE

EFTER

FÖRE

EFTER

Så ingrodd smuts och ändå fick jag rent det. Det trodde jag aldrig! Nu är den fräsch igen och kommer funka toppen denna sommar också. Så tips tips tips om du vill ha riktigt bra grejer!

Kika gärna på mitt inlägg där jag visar hur jag rengjorde ugnen med samma kit, det inlägget kan du läsa HÄR.

Så in och fynda naturliga städprodukter som verkligen håller måttet! Klicka in HÄR. Glöm inte rabattkoden nina20 som ger dig 20% rabatt på ett helt köp, gäller på allt på hela sidan.

Kram Nina

67
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Snigeln
Snigeln
11 months ago

Vilket kanontips! Det slår jag till på 🙂 Älskar såpa!

Nästa inlägg

Bästa burratan, goda oliver och ny inredning

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x