Kebab på plåt med godaste kebabsåsen

Ja men kebab…

…hemmagjord dessutom. Kikade på Filip Poons recept och sen satte jag min egen prägel på det. Detta blev sååå gott och kommer vara något som ska tillagas många gånger till här hemma. Jag gjorde en egen kebabsås till som blev sådär löjligt god, åh den drömmer jag om nästan. Hemmagjord kebab är enkelt att svänga ihop och så gott när man svänger ihop sin egen kebabrulle med det man gillar. Jag skar upp gurka, rödlök, spenatblad, tomat och så såsen till då. Helt perfekt!

Vi åt detta i kebabbröd, kan verkligen rekommendera brödet. Wow, fluffigt stort och gott. Passade perfekt verkligen!

Hemgjord kebab i bröd, 4 p

1 kg köttfärs (byt ut 500 g till lammfärs för mer ”äkta” kebabsmak)

2 tsk salt

3/4 msk kebabkrydda (hittar du inte kebabkrydda så ta istället 1 tsk lökpulver, 1 tsk vitlökspulver, 1 tsk oregano, 1 tsk paprikapulver, 2 tsk spiskummin)

1 tsk vitlökspulver

1 rödlök

Kebabsås:

1 dl creme fraiche

1/2 dl majonnäs

1 pressad vitlöksklyfta

1/2 tsk kebabkrydda

2 msk ketchup

1/2 dl fanta

Grönsaker:

Rödlök

Spenatblad

Gurka

Tomat

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader. Börja med att blanda allt till ”kebaben”. Blanda alltså köttfärs med kryddorna. Platta sedan ut den på en bakplåt, jag tog den stora i ugnen.

2) Ta en degskrapa eller kniv och ”skär” upp den i bitar såhär. Strimla rödlök och ha på den också. Ställ i ugnen i ca 15 min.

3) Såsen: Blanda ihop allt till såsen. Ställ kallt.

4) Montera ihop kebaben med sås i botten på brödet, grönsaker och så 2 kebab bitar i varje. Toppa med såsen och rulla ihop. Magiskt gott!

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

493
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
10 months ago

Tack för att du skriver om denna igen. För jag provade aldrig när du skrev om den förra gången.Men nu ska jag absolut göra det. Ser så gott ut . Sommar/ helgmat på altanen.

niiinis
niiinis
Reply to  Agneta
10 months ago

Detta är en annan sort, den andra har du här: https://www.niiinis.se/2020/04/22/snabb-hemgjord-kebab-med-vitlokssas/ ☺️

Katarina
Katarina
10 months ago

Ska testas! 😀

Ellinor
Ellinor
10 months ago

Nu blev jag sugen på att testa att göra eget kött till kebaben! Vilket är kebabbrödet som du rekommenderar? Vi brukar använda Schysst käks kebabbröd, är det samma du använt?

niiinis
niiinis
Reply to  Ellinor
10 months ago

Exakt det har jag använt också. 😍

Mari
Mari
10 months ago

Hej tack för all inspiration du ger.
Tänkte testa detta men var kan jag hitta kebabkrydda?

niiinis
niiinis
Reply to  Mari
10 months ago

Jag hittade på Willys. Kockens har en som heter Kebabkrydda. ☺️

Ulla
Ulla
3 months ago

Ska testa detta. Tack för alla härliga maträtter,. ❤️

Nästa inlägg

Utflyktstips

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x