Snabba stuvade makaroner

Falukorv & stuvade makaroner

Finns det något godare? Nej men jag vet faktiskt inte. Äldsta sonen är hemma i Sverige på semester och det han önskar mest av allt när han är hemma är självklart några favoriter på matsedeln. En rätt som hör dit är stekt falukorv med stuvade makaroner. Jag gör mina stuvade makaroner på ”snabb sättet” som jag brukar kalla det. Det blir otroligt gott, är enkelt och går att variera en hel del. Här ska du få recept och tips på stuvade makaroner ”Nina style”.

Stekt falukorv och stuvade makaroner, 4 port

1 falukorvsring

5 dl idealmakaroner

1 grönsaksbuljongtärning

5 dl standardmjölk

1 dl vispgrädde

1/2 dl pastavatten

3 msk smör (gärna Bregott)

3 msk vetemjöl

1/2 tsk malen muskotnöt (kan skippas)

Salt & peppar efter smak

Gör såhär:

1) Ha i smör i en kastrull, låt den smälta helt och brynas en liten liten smula. I med mjöl och rör runt med en visp.

2) Häll i mjölken, lite i taget, rör om emellan och sänk värmen på plattan. Låt koka upp när du fått i all mjölk. Salta, peppra och ha i muskotnöt. Nu ska du ha som en krämig sås. Ställ undan.

3) Koka makaronerna enligt anvisning, tillsätt 1 grönsaksbuljongtärning o kokvattnet och spar ca 1 min på koktiden. Häll sedan i makaronerna, grädden och pastavatten i såsen. Ställ på en varm platta. Rör om under någon minut tills du har krämigt stuvade makaroner.

4) Skiva falukorven och stek tills de fått fin färg.

För glutenfritt: Glutenfri falukorv, 8 dl glutenfria makaroner. Stuvning= 6 dl mjölk, 4 msk maizenaredning, 2 msk smör.

För laktosfritt: Laktosfritt smör, laktosfri mjölk, laktosfri grädde.

För mjölkfritt: Byt ut mjölk mot havremjölk, byt ut grädde mot havregrädde, använd ett vegetabiliskt smör.

Variera dina stuvade makaroner såhär:

• tillsätt 2 dl riven ost när du rört färdigt de stuvade makaronerna och låt smälta ned.

• häll i dina stuvade makaroner i en gratängform och skiva i ett par, tre salsicciakorvar. Blanda runt och strö över ca 2 dl riven ost. Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter.

• stek 300 g köttfärs, salta & peppra, pressa i 2 vitlöksklyftor, tillsätt 1 tsk torkad timjan. Blanda med de stuvade makaronerna i en gratängform. Ha på 2 dl riven ost och gratinera i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter.

• skär 3 kycklingfileer i mindre bitar. Stek dem, tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor, salt, peppar, 1 tsk torkad rosmarin, 1 tsk paprikapulver och 1/2 tsk cayennepeppar. Blanda runt tillsammans med de stuvade makaronerna i en gratängform. Tillsätt 1 dl riven parmesan. Blanda runt igen. Toppa med 2 dl riven ost. Gratinera i ugnen i 225 grader i ca 20-25 min.

Andra goda rätter med makaroner:

Makaronigratäng med chorizo (<klicka för recept)

Makaronilåda med bacon (< klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

247
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
9 months ago

Gud så himla goda recept.. detta för mig till barndomen igen..❤️❤️ tack för alla smaskens recept..😁👌.
Kram kram

niiinis
niiinis
Reply to  Mike
9 months ago

Härligt! 😍

Iréne Johansson
Iréne Johansson
8 months ago

Ingen ketchup på stuvade makaroner. Bannlyst. Ketchup får det bli på vattenkokta makaroner så får falukorven också sin del + senap.

niiinis
niiinis
Reply to  Iréne Johansson
8 months ago

Tror inte min 14 åring riktigt håller med dig, man gör ju självklart som man vill med ketchup känner jag.

Img 3131.jpg

Nästa inlägg

Godaste Blåbärskladdkakan

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x