ANNONS

Serietips och Saffransmuffins

Oj oj!

Bloggstrul,  appen som jag oftast bloggar ifrån funkar inte, detta gör att det är mer invecklat än någonsin för mig att få in inlägg här. Men skam den som ger sig, nu tror jag att jag hittat ett sätt. Hej på er vänner! Här har den första snön fallit idag, nu ligger den t.o.m. kvar. Bara ett tunt lager så det kommer försvinna. Det får gärna dröja en stund till känner jag innan den landar på backen.

IMG_4766

På väg ut och storhandla. Storhandlar du frågade jag på min Instastory, det var ni många som gjorde. 81% har hittills svarat att de gör det. Vi handlar oftast på Torsdag eller Fredagar. Fredagar är det dock så smockfullt med folk så skönast är faktiskt tidig eftermiddag på Torsdagar.

Hörni, jag hade en frågeställning igår angående den bästa serien, fick en hel del svar. Många, vääääldigt många på samma serier, men jag sammanställde så tänkte jag tipsa även er.

IMG_4771
IMG_4765

De 4 på bilden var de som fick flest ”röster”, så är du sugen och dra igång någon härlig serie så har du en hel hög med tips här ovan.

IMG_4799 IMG_4800 IMG_4801
Köpte den här superhärliga formen HÄR, dom blev så himla himla fina de här små mini sockerkakorna. Åh jag tyckte verkligen dom blev så himla fina, nästan så man inte ids äta ju. 😅💛

Du missar väl inte mina 40 mest populära recept här hos mig, klicka HÄR. 

 

IMG_4802

Saffransmuffins, 12 st

3 ägg

2 1/2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

4 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

150 g smält smör

1 pkt saffran

1 dl mjölk

Gör såhär:

1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker. Vispa det riktigt fluffigt och ljust.

2. Blanda mjöl och bakpulver, ha i det i äggsmeten. Vänd runt allt med en slickepott, se till att ha en någorlunda jämn smet.

3. Blanda i saffranet i det smälta smöret. Häll i det smälta smöret i smeten. Häll också i mjölken och rör runt till en jämn smet.

4. Ha i smeten i formarna. Grädda på 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 15 min.

IMG_5258 IMG_5255 IMG_5259

Köpte även denna form med hjärtan, den var slut online men köpt på samma ställe. Denna kommer jag använda massor i jul.

Nehej, nu ska jag ta kväll. 💛

Nedan får du några smakprov till av vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR (<klicka)

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR (<klicka)

Kram Nina

 

196
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lana
Lana
8 months ago

Sisi, Five bedroms, Handen på hjärtat. tv4 Play. Svt play Flatshare, The Split, Efterglöd, Hjärtats vägar, Carmen curlers

Berit
Berit
8 months ago

Ja jag funderade var du tagit vägen! Välkommen tillbaka och tack för härliga tips!

Ellinor
Ellinor
8 months ago

Tack för alla serietips! Sett många av dom. Måste säga att hoppa över Sweet Magnolia. Den blir bara präktigare och präktigare samt segare ju längre den går:-). Då är både Virgin River och A million little things mycket bättre. Men som du säger, bäst var This is Us! Så tråkigt att jag sett färdigt den. Ha en fin helg och tack för alla fina tips, både skönhet, TV och mat/bak. Hittat så många favortiter hos dig. Kram!

niiinis
niiinis
Reply to  Ellinor
7 months ago

Är det så alltså, ja men då struntar jag nog i den. Kom aldrig riktigt in i den faktiskt. A million little things är helt klart något jag är sugen på, så spännande och se vad jag tycker.

Tack för fina ord!

Kram ❤️

Yvonne
Yvonne
7 months ago

Åh så söta små muffins! 🥰 Måste införskaffa såna formar. Ser så goda ut. 😋
Absolut bästa serien av dem du nämnt tycker jag är Downton Abbey. Sträcktittade i dagar en period när jag var sjuk. Finns ju några julspecialare och en långfilm också. Såååå bra! 🙂

Nettan
Nettan
7 months ago

Hej Tack för alla fina recept på middagar och bakning. Blev så glad idag när jag hittade Silikon formarna (oranga) läste att man inte behöver smörja och bröa. Fiffigt tänkte jag😃 Men de satt fast (halva)😂🤪smörjer och bröar nästa gång. Goda blev de iallafall bitarna. Använder du varmluft eller vanlig ugn?.Ha det så Gott🤗

niiinis
niiinis
Reply to  Nettan
7 months ago

För mig fastnade det absolut ingenting! Kanske beror det på mängden smör i receptet? Jag använder i alla fall alltid vanlig ugnsvärme. 😍

IMG_4677

Nästa inlägg

Veckomatsedel v 42

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x