ANNONS

Julfims och julgottistips

Julfilmer

Jag har startat, årets tittande av julfilmer. Jag tittar på det mesta på streamingtjänster som finns, men jag har 3 favoriter som jag alltid alltid tittar på, varje varje jul! Det mysigaste jag vet är när man gör i ordning nånting gott att äta, och så får jag burra upp mig i soffan….gärna med någon från familjen, och så tittar vi tillsammans. Julstjärnor i fönstren och en av de mysigaste högtiderna framför oss. Håll i dig nu för nu kommer mitt ultimata Julfimstipsmys.

Nr 1:

The Holiday

IMG_5588

Det finns förmodligen ingenting som slår den här filmen. En sån feelgood film ända in i hjärteroten. Man vill verkligen inte ha något annat. Jag slukas med i den här underbara filmen som har allt och drömmer om en likadan liten engelsk stuga någonstans på landsbygden efter jag är klar. Missa för bövelen inte! Finns HÄR

Julfilmsmys:

IMG_5591

Vanlig mjuk pepparkaka (<klicka)

IMG_5592

Mjuk pepparkaka snittar (<klicka) som tilltugg. Kanske lite glögg till det!?

IMG_5632 IMG_5631 IMG_5630 IMG_5629

Kolla in min glöggkolv (<klicka)  och glöggmuggarna – nej men jag älskar dom. På julen brukar jag göra i ordning ett ”glöggbord” som liksom står beredd hela hela julen. På det bordet har jag russin och mandlar i glasburkar med lock. Glöggmuggar, assietter, julgodis och fina julservetter. Älskar’t!

Nr 2:

Välkommen till familjen

IMG_5633

Den här såg jag alldeles nyligen och den är underbar! Bra skådisar, massor med kaos, känslor åt alla håll och också det där riktiga julmyset. Huset mamman & pappan bor i är som gjord för julmys. Jag gråter också varje gång för den är stundtals så otroligt känslosam! Finns på Disney +.

Julfilmsmys:

Min laxröra (<klicka)! Alltså den är så god så hälften vore nog. Jag brukar ha den både på vanligt bröd (tips: min jullimpa <klicka eller mina julmustfrallor <klicka). Eller så gör jag tunnbrödssnittar med den som fyllning. Hiiiiimmelskt gott! Dryckestips: Julsangria (<klicka) eller varför inte pepparkakslatte (<klicka) till.

Nr 3:

Christmas Cronicles

IMG_5649

Ultimata julfilmen i fantasyvärlden. En ”måste se” film. Här kastas man in i fantasivärlden men med en stor skopa allvar. Så bra gjord och min fundering kvarstår? För visst finns väl tomten? Tipsar om att den finns i fler delar, så se gärna alla! Finns på Netflix.

Julfilmsmys:

Julsnittar i 2 olika smaker (<klicka). Dessa är liksom både lite festliga och fina att ställa fram. Alltid lika uppskattade dessutom. Så gott med saffranskrämen, den blir så god.

IMG_5639 IMG_5640 IMG_5641 IMG_5642 IMG_5647 IMG_5332

Stora assietter // Skålar  // Serveringsskål  // Tallrikar // Bestick 60 delar (superbilliga och superbra) 


Tipsar om min julservis som jag bara ÄLSKAR! Just denna helgen har Nordic Nest en stor kampanj i sin julshop med rabatter upp till 40%. Så glad att jag började samla på den för ett par år sedan. Det är alltid något speciellt när man får ställa fram det till jul. En julservis är ju härlig så nämligen, den tar man inte fram i tid och otid utan den tar man faktiskt bara fram till just jul och kanske nyår. Sen får den vila ett helt år innan den får titta fram igen. Tjusningen med julservis som sagt.

IMG_5650 IMG_5651 IMG_5652 IMG_5653 IMG_5654 IMG_5655

Kolla in denna ljusby! Just nu när det är kampanj kan du fynda dessa små ljushus. De finns HÄR (<klicka).  Åååååh, som jag drömt om dessa små ljushus, älskar dem och de står så otroligt fint där nu och lyser upp vårt hem. Här har jag påbörjat julmyset, nu ska den här mörka månaden ljusas upp ordentligt! Så nu kan man säga att startskottet har gått. 🎅🏼🎄🤶🏻❤️

Kram Nina

79
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
IMG_5500

Nästa inlägg

Tagga Julmys!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x