ANNONS

Saffranskakebollar med vit choklad

Godis

Det här godiset gör jag på rester från diverse sockerkakor eller rulltårtsbottnar. Då blir det ljuvligt goda Saffranskakebollar med vit choklad. Har du inga sockerkaks- eller rulltårtsbottenrester hemma så kan du snabbt svänga ihop en saftig rulltårtsbotten och sedan göra den på det. Du kommer I N T E bli besviken. För herreminjee så smarrigt godis alltså. Det är som små naggande goda chokladpraliner som man sen förvånas över innehållet. För där hittar man en härlig saffranssmakande krämig historia som bara gifter sig perfekt med den vita chokladen. Du MÅSTE testa! Otroligt!

 

Missa inte: En hel kategori med GODIS (<klicka)

IMG_5997
IMG_5992

Inspireras av fler enkla julgodisrecept, julgodis på 4 ingredienser (<klicka) är kanske världens enklaste recept.

 

Dessa blev kanske inte så snygga som jag hade hoppats tyvärr. Den vita chokladen var inte av den bästa kvaliteten så den klumpade ihop sig. Men jag lyckades väl på något sätt få på det i alla fall. Sen kan man ju säga såhär: Spela roll hur de ser ut, är det gott så är ju det huvudsaken! 

IMG_5990 IMG_5993
Det fina julfatet hittar du på 35% REA just den här helgen! Klicka HÄR.

Julgodis ska vara enkelt utan så många konstiga moment tänker jag. Det behöver inte vara svårt för att det ska vara gott. Det här receptet kan varieras i all oändlighet. Du kan kanske ha i lite arrakssmak i eller varför inte choklad istället för saffran. Jaja, nu ska jag ge dig receptet på dessa ljuvliga Saffranskakebollar!

IMG_5994 IMG_5991 IMG_5400

Saffranskakebollar med vit choklad, ca 25 st

Missa inte julens godaste efterrätt, passar också till nyår! Klicka HÄR

2 ägg

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Fyllning:

50 g smält smör

1 påse saffran

ca 1/2 dl grädde

Dekoration:

200 g vit choklad av god kvalitet

1 tsk kokosolja

kokosflingor

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt fluffigt. Jag brukar vispa i några minuter.

2) Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta i det i smeten. Vänd runt med en slickepott så du får en jämn följsam fluffig smet.

3) Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred smeten i en avlång rektangel över plåten. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 min. Den ska få fin färg uppepå. Ta ut och stjälp upp på ett annat bakplåtspapper. Låt den svalna lite.

4) Skär upp rulltårtsbotten i mindre bitar och lägg i en bunke. Smält smör och häll i saffran i det. Blanda runt. Häll allt i skålen. Häll också i grädden, lite i taget. Blanda sedan med en elvisp tills du har som en massa. Rulla bollar ur massan som du ställer på ett fat och ställ sedan i frysen i ca 15 min.

5) Smält den vita chokladen i ett vattenbad, ha i kokosoljan i chokladen. Ta ut bollarna ur frysen och doppa i den vita chokladen. Ställ på ett fat eller en bakplåtpappersklädd plåt. Strö över riven kokos. Servera!

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER
SMÅKAKOR

KÖTTRÄTTER

PASTARÄTTER

MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.


Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

94
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Annorlunda Lussekatter

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x