Godis
Det här godiset gör jag på rester från diverse sockerkakor eller rulltårtsbottnar. Då blir det ljuvligt goda Saffranskakebollar med vit choklad. Har du inga sockerkaks- eller rulltårtsbottenrester hemma så kan du snabbt svänga ihop en saftig rulltårtsbotten och sedan göra den på det. Du kommer I N T E bli besviken. För herreminjee så smarrigt godis alltså. Det är som små naggande goda chokladpraliner som man sen förvånas över innehållet. För där hittar man en härlig saffranssmakande krämig historia som bara gifter sig perfekt med den vita chokladen. Du MÅSTE testa! Otroligt!
Missa inte: En hel kategori med GODIS (<klicka)
Inspireras av fler enkla julgodisrecept, julgodis på 4 ingredienser (<klicka) är kanske världens enklaste recept.
Dessa blev kanske inte så snygga som jag hade hoppats tyvärr. Den vita chokladen var inte av den bästa kvaliteten så den klumpade ihop sig. Men jag lyckades väl på något sätt få på det i alla fall. Sen kan man ju säga såhär: Spela roll hur de ser ut, är det gott så är ju det huvudsaken!
Det fina julfatet hittar du på 35% REA just den här helgen! Klicka HÄR.
Julgodis ska vara enkelt utan så många konstiga moment tänker jag. Det behöver inte vara svårt för att det ska vara gott. Det här receptet kan varieras i all oändlighet. Du kan kanske ha i lite arrakssmak i eller varför inte choklad istället för saffran. Jaja, nu ska jag ge dig receptet på dessa ljuvliga Saffranskakebollar!
Saffranskakebollar med vit choklad, ca 25 st
Missa inte julens godaste efterrätt, passar också till nyår! Klicka HÄR
Fyllning:
50 g smält smör
1 påse saffran
ca 1/2 dl grädde
Dekoration:
200 g vit choklad av god kvalitet
1 tsk kokosolja
kokosflingor
Gör såhär:
4) Skär upp rulltårtsbotten i mindre bitar och lägg i en bunke. Smält smör och häll i saffran i det. Blanda runt. Häll allt i skålen. Häll också i grädden, lite i taget. Blanda sedan med en elvisp tills du har som en massa. Rulla bollar ur massan som du ställer på ett fat och ställ sedan i frysen i ca 15 min.
5) Smält den vita chokladen i ett vattenbad, ha i kokosoljan i chokladen. Ta ut bollarna ur frysen och doppa i den vita chokladen. Ställ på ett fat eller en bakplåtpappersklädd plåt. Strö över riven kokos. Servera!