ANNONS

Krustader med saffran och briedröm – Glöggmingel

Godmorgon!

Man fattar knappt var veckorna tar vägen, men nu är det måndag igen. Adventsveckan är här! Veckomatsedlarna kommer ta paus till efter jul och nyår men det finns massor med gamla att inspireras av så länge, dom hittar du HÄR.

Så mysigt glöggmingel vi hade här hemma igår. Vi blev 12 stycken sammanlagt med barnen, jag testade massor med nya tilltugg som vi bjöd på och som jag kommer dela med mig recept på här framöver.

IMG_6833

Glöggmysdukningen var inspirerad av ingen mindre än min husgud Ernst. Han kan verkligen konsten att få en sugen på pyssel. På vår baksida har vi massor av nypon som jag gick ut och plockade i ottan. Hittade också en gran i skogen som hade gått av så jag kunde ta några grankvistar.

IMG_6837

IMG_6834 IMG_6836 IMG_6835

Vinglas (<klicka – 40% rabatt idag) // Tallrikar (klicka – slut på Jotex men hittade liknande REA) // Dricksglas (<klicka – 6 st för riktigt bra pris) // Bestick 60 delar (<klicka – 53% rabatt just nu) // Ljushusen (<klicka – massor med REA på dom idag)

Till glöggmyset

Ja igår hade vi lite glöggmys och ni var många på min Facebooksida som gärna ville ha recept. Kul, det blev en hel del nytt jag testade så nu ska du få lite inspiration. Hela den här veckan kommer spraka av tips till adventsfiranden.

Kika gärna på min lista med JULENS SÖTA (<klicka) recept, massor med gott!

IMG_6842IMG_6840 IMG_6841

IMG_6839

Krustader med saffrans & briedröm

Missa inte mitt tilltugg Västerbottensmuffins med skagen (<klicka) – sååå populärt recept här på sidan.

24 krustader

Ca 100 g brieost

Ca 1/2 dl saffran/aprlsinmarmelad

en näve saltade cashewnötter

Gör såhär:

1. Skär upp brieosten i fyrkanter som passar i krustaderna. Lägg upp på ett fint fat, mitt fat är detta (<klicka), äääääälsk!

IMG_6843

2. Ha på marmelad på varje. Den här är magiskt god, apelsin och saffran. Finns HÄR, inget samarbete, googlade bara. Den är sååå god, smakar jul!

3. Hacka nötter och ha på det uppepå. Sen är det bara skopa in i matintaget och njuta.

Tips: Jag hann inte, men ställ in krustaderna med brie & marmelad i ugnen på 200 grader i ca 10-15 min eller tills biten smält ihop. Muuuums!

Besök gärna listan på mina 40 mest populära recept (<klicka), välbesökta recept som många gillar!

Hoppas du hittar massor med inspiration här hos mig. Tack för du delar och uppskattar det jag gör, det för mig verkligen glad! ❤️

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

JULENS SÖTA BAKVERK
SMÅKAKOR
KÖTTRÄTTER
KATEGORI SAFFRAN
MJUKA KAKOR 

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Hur kan du följa mig?

FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Instagram med bilder, reels & storys HÄR
TiktokHÄR

Kram Nina

 

81
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
IMG_6786

Nästa inlägg

Marianne Pepparkakor

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x