ANNONS

Lucka 2

Lucka 2

New,Year,Banner,With,Christmas,Gift,Boxes,And,Golden,Decorations

HÄR (<klicka) hittar du alla julkalenderns luckor!

 

Dags för Lucka 2 i julens frosseri, i stort och i smått. Det finns mycket att njuta av när det kommer till julen. Något att försöka komma ihåg när flödena svämmar över av perfekt dukade bord, massor med härliga bakverk och mat är att försöka att inte känna någon stress. Många som visar det har också detta som ett jobb, annat är det när man kanske åker till kontoret i 9+ timmar och ska rodda med hus, familj och vardagspussel. Jag tror att vi alla ska sänka kraven på oss själva, dom kraven har vi alldeles tillräckligt av. Jag själv ställer också höga krav på mig själv och känner allt som oftast att jag inte alls är duktig på att inspirera utan att mina kollegor gör det så mycket bättre. Så dagens tanke är kanske att försöka göra julen till något mysigt. Låt det handla om relationer, avkoppling och ljus. Det är inte ett 100 meters lopp fram till julafton där den som har det mest perfekta juliga hemmet, mest bakverk i frysen, pysslat upp till taket och hunnit gå på 28 julbord vinner. Nej, du som känner att du är på en bra plats i livet, umgås med dom du tycker om, gör det du hinner och vill och njuter av julen, du är en vinnare!

Lucka 1:s ätbara

IMG_7165

Västerbottensmuffins med Skagenröra (<klicka) 

Jag tänker mig dessa som tilltugg till glöggminglet, adventsmyset eller julfesten. De är rätt mättande så antingen gör du den mindre eller bjuder på mindre av det andra. Men missa för bövelen inte dessa, himmelskt goda! Passar perfekt på julbordet!

Lucka 2:s produkt

IMG_7167 IMG_7169 IMG_7170

IMG_7171

Kjol (<klicka) // Kappa (<klicka) // Tröja med puffärmar (<klicka) // Kängor Dr Martens  (<klicka – 25% rabatt just nu)

Igår på väg till firandet av min fina mamma som fyllde 71 år. Tänk att hon bara var 19 1/2 år när hon fick mig, så ung. Därför känns det mer och mer som att vi är i ungefär samma ålder. 😉 Min mamma har nämligen energi som mig, hon bakar i timmar och fejar där hemma och pular med alla möjliga saker. Älskar att hon är så! ❤️

Här fick du tips på lite kläder. Älskar kjolen, tänker att den är lika fin till en röd blus eller tröja t ex så har du världens finaste outfit till julens festligheter. Den tröjan jag har ovan finns även i rött, så fin! (Klicka HÄR för den röda tröjan.) Älskar det där lite romantiska till kängor, älskar den kontrasten. Som kjolen som är lite söt till grova Dr Martens. Love it!

Lucka 2:s söta & goda

IMG_7172

Julens godaste kakor på 2 ingredienser (<klicka)

Dessa kakor är som en liten härlig dröm i gommen. Så löjligt enkla och baka och så löjligt goda. Helt omöjligt att bara ta en. Du kan också variera dem i all oändlighet. Så smarriga så det är inte klokt!

Lucka 2: julpyssel

IMG_7174

IMG_7175 IMG_7176

Pyssla ihop en söt liten julig ljusstake. Du behöver kottar från skogen, vill du ha vita så köp vit sprayfärg eller köp på Clas Ohlson (såg att dom hade såna som ser ut som det är ”snö” på dem). Långa kanelstänger såg jag att det fanns på Panduro.

IMG_7178
Såg dessa fina ljushållare som det är kampanj just nu, perfekt till pyssel! Fint att ha flera stycken, kanske 4 på rad på köksbordet och använda som adventsstake. 🌟

Lucka 2:s upplevelse

IMG_7158 IMG_7159 IMG_7160 IMG_7161 IMG_7162

Stortorgets eller gamla stans julmarknad! För oss är det nästan ett måste att besöka julmarknaden i gamla stan. Så otroligt mysigt på alla sätt, känns lite som att kastas tillbaka en 2-300 år i tiden när man strosar runt där.

IMG_7182 IMG_7179 IMG_7181 IMG_7180 IMG_7183

Ett måste är kanske att besöka Chokladkoppen om du nu besöker Gamla stan. Äta deras gigantiska kanelbullar eller njuta av något juligt.

Lucka 2:s julpynt

Egentligen hör den här till på julpyssel, men det är också julpynt så det blir lite båda. Men tänk vilka fynd man kan göra på second hand som man sedan målar om och gör till nytt!

IMG_7184
Dessa ljusstakar blev som nya med lite färg!

IMG_7187
Ett hett tips! På second hand finns nästan alltid olika tomteskålar i alla möjliga färger som man kan måla med kalkfärg som jag gjort så har du en neutral fin godisskål som ändå är med en tomte på.

IMG_7186

Dessa gamla julkulor som jag betalde typ ingenting för fick nytt liv och hängdes upp på trollhasselkvistar (heter dom så?).

IMG_7188 IMG_7189

Så fint och så lugnt! 🤍 Älskar dessa pynt, de är dom man gjort själv som oftast är de mest värdefulla!

Nu ska jag upp och äta frukost, ha en fin Lördag min vän!

Kram Nina 

59
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marianne
Marianne
5 months ago

Du har givit mig massor av tips och inspiration sedan jag upptäckte din blogg !💖💖

StinaLi
StinaLi
5 months ago

Gulle dig❤️så sant som du säger, tiden fram till julafton är inget 100-m lopp, eller tävling om det perfekta. Mys, sänk kraven och känn julefrid istället.
Det har man lärt sig med åren. Du är så klok, och står med båda fötterna stadigt på jorden. Tack för att du finns🌷Kram.

niiinis
niiinis
Reply to  StinaLi
5 months ago

❤️❤️❤️

Nästa inlägg

Lucka 1

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x