Saffranssnittar

Uppe i ottan

…och bakat. Nej men hörni, det var faktiskt hur mysigt som helst att stå och baka i ottan. Kändes som jag var den enda människan på jorden som var vaken. Så mysigt med adventsstaken i fönstret. Älskar den, en sån liten smidig som inte tar så mycket plats. Saffranssnittar stod på dagens agenda att baka. Vi skulle haft kalas för Milo idag men det var sååå många sjuka så nu tar vi och skjuter upp det tills det lugnat sig lite. Farmor & farfar kommer i alla fall förbi på kalas så nu får dom gotta sig med t ex dessa saffranssnittar.

IMG_7281

Kika gärna in på min kategori SAFFRAN (<klicka) för massor med mer gott.

Ja ni ser ju hur mysigt jag hade här. Det var bara julmusiken som saknades. Jag ville inte sätta på det klockan 04 på morgonen, och alldeles försent kom jag på att jag ju hade kunnat haft hörlurar på mig. Jaja, det var inte sista gången jag stod i ottan och bakade.

IMG_7283

Missa inte 20 härliga recept på JULENS SÖTA (<klicka)

Dessa snittar är godast när de är lite sådär spröda på ytan och lite lite sega i mitten, då är dom perfekta. Jag skulle lätt kunna svepa i mig 20 stycken av dessa kakor, de är verkligen så himmelskt goda. Känns som topp 5 godaste kakor av alla!

IMG_7284 IMG_7294

Mina 40 mest populära recept (<klicka) på hela sidan.

Saffranssnittarna blir många, jag tror jag fick ihop ca 40 stycken på det här receptet så då har du så det räcker ett tag. Fast det är klart, tar man 20 åt gången, ja då får man nog baka snart igen. Haha….

Det här receptet hittade jag på Mathems sida och jag måste säga att dessa är nog de absolut bästa saffranssnittar jag bakat. MUMS!

IMG_7295

Saffranssnittar

160 g rumsvarmt smör
1 g Saffran
1.5 dl Strösocker
5 dl Vetemjöl
0.5 dl Ljus Sirap
0.5 dl Pärlsocker
1 msk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Smält lite av smöret och rör i saffranet. Rör om, det ska bli sådär härligt gult av alltihopa.

3. Ha i  alla ingredienser i en bunke eller en köksassistent, jag bakar alltid småkakor i min köksassistent. Arbeta sedan ihop till en jämn deg.

4. Dela degen i fyra bitar och rulla sedan till längder, typ som tjocka ormar. Det får plats 2 längder på varje ugnsplåt.

5. Täck två plåtar med bakplåtspapper och lägg två längder på varje plåt. Platta till längderna med handen och sedan pressar du med en gaffel så du får lite mönster. Toppa med pärlsocker.

6. Grädda saffranssnittarna längst ned i ugnen, de ska bli sådär gyllengula/bruna, det tar ca 13-15 min. Viktigt att du inte kör dem för länge i ugnen, då blir det lite hårda så hellre lite kortare tid än längre.

7. Låt kakorna svalna lite lite. Skär längderna snett på tvären i 2–3 cm breda bitar medan de är någorlunda varma. Låt sedan svalna innan du lägger dom i en burk.

 

Hoppas du hittar massor med inspiration här hos mig. Tack för du delar och uppskattar det jag gör, det för mig verkligen glad! ❤️

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

JULENS SÖTA BAKVERK
SMÅKAKOR
KÖTTRÄTTER
KATEGORI SAFFRAN
MJUKA KAKOR 

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Hur kan du följa mig?

FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Instagram med bilder, reels & storys HÄR
TiktokHÄR

Kram Nina

418
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Liselotte
Liselotte
5 months ago

Kan man göra dem med glutenfritt mjöl ?

niiinis
niiinis
Reply to  Liselotte
5 months ago

Absolut! Tillsätt 1 msk fiberhusk då också.

Ella
Ella
5 months ago

Har du testat att göra dessa fast med brynt smör? Såå himla gott 😍 tack för alla bra recept du delar med Dig av🙏❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Ella
5 months ago

Säkert supergott! 😍

Nästa inlägg

Lucka 3

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x