ANNONS

Lucka 3

Lucka 3

New,Year,Banner,With,Christmas,Gift,Boxes,And,Golden,Decorations

HÄR (<klicka) hittar du ALLA luckor i årets julkalender.

Jag älskar advent, det är verkligen en dag som fylls av mys. Kanske mycket mycket mer än någon annan Söndag på hela året. En glöggkanna som står och sjuder, julmusik i högtalaren (kolla in världens bästa lista på julmusik HÄR), dofter av jul i varje hörn och bara ett lugn med massor av ljus var man än ser. Ja men julefrid hörni! Är inte det något att verkligen uppskatta. 🌲🤎

Lucka 3:s ätbara:

IMG_7240

Rågsnittar med Saffranskräm och apelsin (<klicka)

Egentligen kan dessa snittar serveras med vilket bröd som helst, skulle t ex lika gärna passa (kanske ännu bättre t.o.m.) med mina julmustfrallor (<klicka för recept) eller min Jullimpa (<klicka för recept). Oerhört gott tilltugg och saffranskrämen bara inte smakar supergott, den är också så vacker med sin gula färg! 💛💛💛

Lucka 3:s produkt

IMG_6711

Min absoluta favoritprodukt i köket just nu är mitt rivjärn. Hade känningar i halsen häromdagen och gjorde mitt dunder-te som vanligt. I det har man massa honung (inget rinnande utan en sån stor svensk burk som det står honung på), massa riven ingefära, pressad citron och sen dricker man det så varmt som möjligt. Gärna typ 5 koppar! Dagen efter var det borta! Och för att kunna riva ingefäran som jag gjort här så måste man ha ett grymt rivjärn. Detta från Microplane är det bästa som finns på marknaden! Miljarders med små knivar gör att den kan riva vad som helst. Bästa jag haft….någonsin! River vitlök, ingefära, citrusfrukter, parmesan…. Ja men allt gott, och det går på några sekunder bara. Du hittar den HÄR.

Lucka 3:s söta & goda

IMG_7241

Världens godaste fluffigaste saffranspannkaka (<klicka)

Ja men oj oj oj, den här saffranspannkakan gör man i ugnen och smaken är bara föööööör god! Du får bara inte missa denna, en perfekt efterrätt om du fråga mig.

Lucka 3:s upplevelse

Nu blir det mycket tips om julmarknader men tänker att dom är det viktigt att tipsa om i början så ni hinner ifall ni planerar att besöka någon. Mitt nästa tips är en ny julmarknad som inte funnits förut utan faktiskt slår upp sina portar för första gången just i år. Jag var själv på smygpremiären och kan säga att detta mina damer och herrar, ja detta är en riktigt mysig julmarknad.

IMG_7084

IMG_7071
Denna julmarknad hittar du på Wenngarns slott. Ligger strax utanför Sigtuna, mysigt som bara den. Idylliskt nu när snön ligger vit på backen!

IMG_7082
Underbara Fru Vintage ställer ut och jag köpte såklart hennes 11 kaffe som nu börjar bli vida känt i landet. Så härligt att få träffas efter så lång tid som man följt varandra, inte klokt ju. Men nu äntligen sprang jag på henne och fick krama om. HÄR kan du köpa 11 kaffet bl a.

IMG_5609 IMG_5608

Väl inne fick vi gå in i den stämningsfulla kyrkan och lyssna på några julsånger med bästa Elin Lanto, hon är ju härifrån samma trakter som mig. Så stämningsfullt och vackert på alla sätt! Man blir rörd på ett sånt härligt fint sätt.

 

IMG_7079 IMG_7076 IMG_7081 IMG_7080 IMG_7078 IMG_7077 IMG_7075 IMG_7074 IMG_7073
Efter sång blev det julbord, det finns också ute på Wenngarns slott att boka. Ett otroligt julbord, och i slottsmiljö blir det om än inte ännu bättre. Ni som följt mig länge vet ju att alltid när jag kommer in på ett slott så känner jag mig som ”hemma”. Jättemärklig känsla men något som gör att jag tror att jag levt på ett slott i ett tidigare liv.

IMG_7090 IMG_7091 IMG_7089 IMG_7088 IMG_7086 IMG_7085

Kan verkligen rekommendera att besöka! Vi kommer definitivt att åka dit någon helg och kika på julmarknaden i dagsljus. Har siktat in mig på osttältet, man kunde köpa gigantiska bitar parmesan. Mums!

Lucka 3:s julpyssel

IMG_7242

Du vet väl att du kan göra ditt alldeles egna när det kommer till adventsljusstake. Varje år gör jag en i någon form. Det blir så himla fint och är verkligen busenkelt att fixa själv. Testa vetja!

Adventssljus

* Ett stort fat av nåt slag, jag har använt ett fyrkantigt svart ljusfat här. Snyggt att ha ett avlångt oxå. Du kan ta det du har hemma helt enkelt! Tänk på att det ska vara så pass stort att 4 stora blockljus kan stå på det utan att stå för tätt, då blir det ett stearinbad av alltihop.

Tips på ljusfat

phonto

Avlångt fat i trä (<klicka) // Ernst Träbricka (<klicka) // Fat på fot (<klicka) // Avlångt fat med blommig kant (<klicka) // 

* Mossa

* 4 blockljus med  extra lång brinntid så att de håller så länge som möjligt.

* Hampasnöre, finns på det flesta trävaruhus, detta är köpt på ÖoB.

* Svart hårt papper.

* Bokstäver att trycka med samt färg, eller så köper du en vit penna och skriver i siffran själv.

Jag ställde 4 ljus på fatet och sen fyllde jag på med massor av mossa. Se till att du plockar mossa man får plocka. Går att köpa också. Den ska i alla fall vara fuktig när du håller på, då får du in den mellan alla ljusen. Sedan tryckte jag dessa siffror på det svarta pappret, 1 2 3 4. Därefter gjorde jag hål med hålslagare och trädde i ett extra långt hampasnöre. Snurrade det några varv runt ljuset och fäste med en stor rosett.

Lucka 3:s julpynt

IMG_7249 IMG_7251 IMG_7252 IMG_7250

Kählers ljushus (<klicka)

Ja om man nu kan vara kär i ett julpynt så är det de jag är i dessa ljushus. Nej men de skänker sån oerhörd glädje här hemma faktiskt! Att tända upp dessa på kvällen gör så man kurrar lite extra i själen. Idag ska där få flytta in lite porslinsänglar också

Nu ska jag fortsätta baka för idag ska vår ”snart” 15 åring firas. Han fyller 15 år imorgon. Vart tog tiden vägen? Inte klokt! Kommer dyka upp massor med mer recept här framöver så håll utkik.

Hoppas du hittar massor med inspiration här hos mig. Tack för du delar och uppskattar det jag gör, det för mig verkligen glad! ❤️

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

JULENS SÖTA BAKVERK
SMÅKAKOR
KÖTTRÄTTER
KATEGORI SAFFRAN
MJUKA KAKOR 

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Hur kan du följa mig?

FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Instagram med bilder, reels & storys HÄR
TiktokHÄR

Kram Nina

89
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Lucka 2

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x