ANNONS

Lucka 4

Lucka 4

New,Year,Banner,With,Christmas,Gift,Boxes,And,Golden,Decorations

HÄR hittar du alla luckor i julkalendern.

Idag är en stor dag här hemma, minsting fyller 15 år. Efter skolan ska det firas ordentligt. Äntligen 15. Då när man får gå bio helt utan målsmans sällskap, cykla utan hjälm, man blir också straffmyndig och så får man skjutsa någon som är under 10 år. Ja, sen får man köpa energidryck också. Han får själv bestämma sin dag, vi har det som tradition här hemma, den som fyller år får bestämma vad som ska ätas och vad som ska göras. Ser fram emot dagen! Idag är också dagen då det var exakt 20 år sedan vi träffades, jag & Tony…. Så denna dag tål att firas på många sätt! Lite kusligt nästan att på dagen 5 år senare från det datumet vi träffades, kommer Milo till oss. Efter 3 missfall och 2 år av kämpande. Kusligt eller häftigt kanske är ett bättre ord.

Lucka 4 hörni, ja den betyder lite extra mycket för mig som ni säkert förstår! En stor dag på många sätt. Så idag ska du få en alldeles speciell lucka. Längst ned hittar du 10 punkter som kommer hjälpa dig att tycka om dig själv mer.

Lucka 4:s ätbara:

IMG_7311

Ljuvligt goda SMÖRDEGSPUFFAR (<klicka)

Något du bara måste testa denna julen är dessa magiskt goda smördegspuffar. Nej men kyss mig i dalen vad gott det blir när man tar en stor tugga och låter alla smaker och texturer liksom explodera i munnen. Ja du bara måste testa!

Lucka 4:s produkt:

IMG_7316

Mycket av julen handlar om att mysa! Ellerhur? Sköna tofflor, sköna kläder, raggisar, en sprakande brasa (eller en fejkbrasa på TV:n). Myyyys! Den här dressen är det tok-REA på just idag. Finns i flera färger, skönaste plaggen! Klicka HÄR för att komma till setet.

Lucka 4:s upplevelse:

IMG_7317 IMG_7320 IMG_7325 IMG_7324 IMG_7323 IMG_7322 IMG_7318 IMG_7321

Ulla Winbladh – detta ljuvliga värdshus från 1897. Såhär står det på deras hemsida: ”På Ulla Winbladh behandlar vi folk som kungar och kungar som folk.”. Att kliva in på Ulla Winbladh i julskrud är som att kasta sig in i Fanny & Alexanders jul, det är som att komma hem till någons vardagsrum för lite julmys. Maten, miljön, personalen får alltid toppbetyg. Det sägs att det är som att ”komma hem”. Så har du möjlighet, sikta in dig på ett besök.

Lucka 4:s julpynt:

 

 

Lucka 4:s söta & goda:

IMG_7305

Saffranscheesecake

Eftersom Milo äääääälskar både saffrans och pepparkakssmak så får dagens söta & goda bli dessa himmelskt goda Saffranscheesecakes. Kolla bara så söta dom är, perfekt till bjudningen!

Lucka 3:s julpyssel:

IMG_7327 IMG_7328 IMG_7330 IMG_7331

DIY TRÄHJÄRTA

Gör en egen julstjärna i trä! Så maffig att hänga upp på väggen. Vi hade vår i trapphuset och det blev så himla fint!

Det enda du behöver är 6 st kvistar i ungefär samma storlek. Hampasnöre och ljusslinga. Bind ihop så du har som två trianglar, sedan binder du ihop dem med varandra. I år ska jag göra en igen men i år ska jag ha i många ljusslingor så den lyser sådär superhärligt!

Lucka 4:s ”tyck om dig själv”:

Denna luckan är ny för idag, eftersom idag är en väldigt speciell dag i vår familj så tänkte jag bjuda dig på en lista som jag verkligen rekommenderar dig att följa. Det handlar om att lära sig tycka om sig själv på 10 dagar. Kanske att denna lucka får följa med fler dagar, vi får se. Men nu till att börja med ska du få listan som du ska följa i 10 dagar. Jag tänker att det är en riktigt bra förberedelse för julen, när man kanske har en viss benägenhet att slå knut på sig själv, låta andra förväntningar gå före ens egna, svårt för att säga nej, prioritera andra före en själv osv. Allt det där handlar om att man inte tycker om sig själv tillräckligt mycket. Så häng med nu, du måste göra allt på listan, så se till att du avsätter tid för detta varje dag.

”Tyck om dig själv på 10 dagar”

Dag 1: Skriv upp ett av dina favoritcitat. Ta in det, och fundera på varför det är ditt favoritcitat? Finns det något i citatet som du själv saknar eller önskar att du hade? Låt det sjunka in, ett citat kan säga väldigt mycket om dig som person, och vad du egentligen vill.

(Denna övning hjälper dig att reflektera över om där finns något du saknar eller önskar mer av livet.)

IMG_7342

Mitt lilla ställe där jag gör andningsövningar. 

Dag 2: Gör andningsövningar (<klicka). Kanske låter detta som humbug eller töntigt för vissa. Men till saken hör att andningsövningar motverkar stress och oro, det gör att du får i dig syre som du ska och gör dig lugn. Genom daglig träning med andningen så kommer signaler gå till din hjärna som kommer boosta din energi. Du kommer förmodligen också att sova bättre! Leta upp ”Meditation Music” på Spotify. Ge detta tid, och om du gillar det, gör det varje dag eller flera gånger i veckan. Detta kommer göra underverk för dig!

(Denna övning hjälper dig att slappna av, stressa ned, att bli din egna hjälp att lugna dig vis stressiga situationer osv.)

Dag 3: Skriv och berätta om vad som gör dig riktigt glad och lycklig. Du ska leta i ditt innersta och verkligen BARA tänka på vad du SJÄLV känner gör dig glad och lycklig. Det kan vara svårt att hitta något som inte innefattar familj och barn, men här ska du verkligen helt egoistiskt hitta det som du verkligen gillar, som gör dig lycklig och glad.

(Denna övning hjälper dig att bena ut vad du tycker om i livet, något som många som lever ett hektiskt liv faktiskt ofta glömmer bort. Detta hjälper dig att hitta till din inre kärna av det som får dig att må bra.)

Dag 4: Skriv ett sms till en valfri person för att visa din uppskattning för den personen! Har du fler personer du uppskattar, skicka även till dom.

(Denna övning lär dig att tycka om dig själv mer genom att vara en mer generös person gentemot dina nära och kära.)

Dag 5: Skriv och berätta om dina styrkor. Den här punkten kan vara svår, mest för att man är så kritisk mot sig själv och oftast har svårt att hitta positiva saker om sig själv. Men gör nu detta med ögon som kanske är andras, eller dina egna ögon som liten. Hitta det som du känner att du hanterar riktigt bra, det som du vet gör dig till den du är idag. Något att faktiskt vara stolt över, dessa är MINA styrkor ska det stå överst. Hitta gärna fler!

(Denna övning tvingar dig att koncentrera dig på dina styrkor istället för på dina svagheter).

Dag 6: Jämför dig inte med andra. Sätt dig nu och scrolla igenom dina sociala medier. Reflektera över hur du känner dig när du scrollar. Får något dig att känna dig som en sämre person? Känner du dig lat, som att du har ett fult hem, gör för lite ”juligt”, bakar för lite, har för fula kläder, är överviktig, inte tillräckligt fin hy, ser gammal ut osv osv. Detta leder till självkritiska tankar som har en negativ effekt på självkänslan. Pausa kontona som får dig att bli självkritisk, eller pausa i några dagar från att scrolla. Sedan ska du lära dig att tänka: ”I stunden har du inte alla fakta om personen”. Även om personen har ett perfekt hem på Instagram så kan hen ha haft det riktigt tufft med annat den dagen, vi vet inte vilka bördor personen bär på. I stunden ser du det bästa av den personen. Det handlar om att du idealiserar, och ser inte klart på hela bilden om personen. Skulle du umgås med personen skulle idealiseringen brytas direkt. Intressant va? Du har nu makten i dina egna händer att sluta jämföra dig med andra, se istället på vad du har i ditt liv. Uppskatta det och var tacksam.

(Denna övning lär dig att försöka se hela bilden av personen i sociala medier, den hjälper dig att sluta jämföra dig med andra och lära dig uppskatta det du har.)

Dag 7: Lär dig att se och tänka positivt om saker. Mycket svårare än vad man tror, men till saken hör att OM man övar på detta varje dag (kan kännas rätt töntigt till en början), så leder detta till att man slutar att vara så självkritisk. Det du ska göra är att öva på att se något positivt i allting. Här kommer några exempel för att du ska förstå grejen. Att gå upp på morgonen, är det t ex kallt och du är skittrött så ska du fokusera på hur många timmars sömn du faktiskt fick ihop och att du har ett par varma tofflor eller strumpor. Snöar det? Fokusera på att tänka positivt om våra årstider och hur mycket ljusare det blir med snö. Kommer du försent? Fokusera på att du kom fram och att inget hände. Lång kö? Fokusera på att du faktiskt kan stå, gör några knipövningar när du ändå står där – positivt för fiffi. Gör några tåhävningar, bra för krampande vader. Du fattar grejen! Det första du ska göra när du vaknar på morgonen är att tänka en positiv tanke! Sedan ska du se dig själv i spegeln, le stort och tänka en positiv tanke. Fortsätter du med detta kommer du märka hur det positiva tänkandet kommer mer och mer naturligt för varje dag.

(Denna övning lär dig att se positivt på saker, detta i sin tur medför att du även slutar tänka negativt om dig själv.)

Dag 8: Träna i 30 min. Det kan t.ex vara en PW eller lätt jogging. Skriv hur det kändes efteråt. Var det jobbigt och läskigt, eller kändes det härligt. 30 minuter per dag kommer motverka stress, depression och trötthet. Det kommer att hjälpa dig se mer positivt på saker och endorfinerna kommer göra resten.

(En övning att komma igång med motion som hjälper dig att må bättre på alla sätt.)

Dag 9: Omge dig med positiva människor. Den här dagen ska du undvika att umgås med någon som tar din energi. Du ska bara omge dig med människor som ger dig energi, som får dig att bli glad och tillfreds. Att hålla sig ifrån energisugare är något vi alla borde göra. Att vara rädd om vår egen energi borde vara en självklarhet men svårt när det t ex handlar om någon som står oss nära. Men viktigt att tänka på är att i så fall ta pauser från dessa människor. Är det människor som du faktiskt kan vara helt utan, avpollettera försiktigt bort denna människa ur ditt liv.

(Den här övningen lär dig att göra dig av med energisugare och att hushålla med din egen energi.)

Dag 10: Skriv en lista på 3 saker som du är tacksam för. Denna lista ska du sedan försöka fortsätta med, varje kväll bredvid sängen har du ett litet häfte eller en skrivbok. I den skriver du sedan varje dag 3 saker eller händelser som du är tacksam över.

(Denna övning lär dig att hitta saker att vara tacksam över i allt.)

Så! Lycka till nu!

 

Hoppas du hittar massor med inspiration här hos mig. Tack för du delar och uppskattar det jag gör, det gör mig verkligen glad! ❤️

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

JULENS SÖTA BAKVERK
SMÅKAKOR
KÖTTRÄTTER
KATEGORI SAFFRAN
MJUKA KAKOR 

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Hur kan du följa mig?

FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Instagram med bilder, reels & storys HÄR
Tiktok med videos HÄR

Kram Nina

41
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
IMG_7281

Nästa inlägg

Saffranssnittar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x