ANNONS

Lucka 10

Lucka 10

New,Year,Banner,With,Christmas,Gift,Boxes,And,Golden,Decorations

 

ALLA LUCKOR TILL JULKALENDERN (<klicka)

2 siffrigt och 2 veckor kvar till jul….det lackar mot jul. Hur går det för er med julklappar? Eller köper ni ens några? Själv är jag nästan klar vilket ju är helt otroligt för att vara jag, men jag är bara nästan klar. Står väl där dagen innan julafton med svett i mustaschen och letar de sista julklapparna. Som vanligt….. Det där med planering har aldrig varit min starka sida, jag försöker, men lyckas sällan. Nåväl, nu öppnar vi lucka 10.

Lucka 10:s ätbara:

IMG_7789

Den här sillen (<klicka för recept) gör jag till varje jul, den är såååå god och sådär lite ovanlig i smaken. Såååå omtyckt i vår familj så denna rekommenderar jag dig verkligen att testa!

Lucka 10:s julpyssel:

IMG_7796 IMG_7798 IMG_7797

IMG_7799
Jag vet inte om du minns, men 2015 gjorde Ernst såna här granrissrjärnor i sitt program Jul med Ernst. Minns att mamma och jag fick gå ut i deras skog och leta granris för vi blev såååå inspirerade. Dom är busenkla att göra och det blev såååå fint på vårt gamla hus vi bodde i då.

Såhär gör du Ernst julstjärnor av granris:

1) Använd bara den yttersta toppen på granriset, rensa och spara en bit av grenen så att det finns något att binda i.

2) Bind ihop topparna två och två åt gången med ändarna mot varandra, använd ståltråd, eller grön najtråd. Bind sedan ihop alla fyra topparna så att det bildas ett kors.

3) Snurra runt en massa hampatråd i mitten av granriset och bind sedan med en stor rosett. Om du vill kan du fästa ett äpple eller nypon i mitten.

Lucka 10:s upplevelse:

IMG_7810 IMG_7809 IMG_7808 IMG_7807 IMG_7806 IMG_7805 IMG_7804 IMG_7803 IMG_7802 IMG_7801 IMG_7800

I veckan satt jag och jobbade på ett underbart ställe i Stockholm. Jag blev så kär i huset. Jag har ju en otrolig förkärlek för sekelskifteshus. Jag drömmer om att bo i ett stort sekelskifteshus med höga fönster med vackra spröjsar, djupa fönsterbrädor, ett gammalt kök med gammal vedspis, högt i tak, dubbeldörrar och kakelugnar i varje rum. Så gissa om jag blev kär i denna byggnad. Restaurangen/Cafet heter Fannys Udde  (<klicka för att besöka).  Så otroligt fint, blev alldeles varm i hjärtat av att sitta där i ett par timmar.

 

Lucka 10:s söta & goda:

IMG_7811 IMG_7812 IMG_7813

Saffranscheesecake (<klicka för recept)

Vill du göra fullständig succé så peta ihop dessa alldeles fantastiska små cheesecakes. De har i varje fall varje gång vi bjudit på dem gjort kalassucce! Vad annars? Inte bara fina att se på, de är också såååå såååå goda!

Lucka 10:s julpynt:

IMG_7817 IMG_7814 IMG_7815

När vi bodde i vårt förra hus så gjorde jag såhär med julstjärnorna i fönstret. Det var inga lampor i dem utan jag bara hängde dom så som de var i fönstret. Det var väldigt fint i ljuset av granen på kvällarna. Så tips tips om du har några stjärnor utan lampsladdar som ligger, häng upp dem i fönstren eller på väggen.

Lucka 10:s produkt:

IMG_7819 IMG_7825

Vi har ju en brandfilt i köket. En sån fin från solstickan. Såg nu att det var adventserbjudande på några av deras produkter. Tänker att det är en riktigt bra julklapp till någon, inte bara tryggt att ha hemma, fint också! HÄR (<klicka) hittar du till solstickans produkter.

Nehej! Dags för mig att ställa mig i köket igen, det är där jag huserat denna helgen. Senare idag är det kalas för en av Milos kusiner. Ska bli mysigt.

Ha en fin skön Söndag och andra advent! Här ska alldeles strax det andra ljuset tändas.

Kram Nina

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

JULENS SÖTA BAKVERK
SMÅKAKOR
KÖTTRÄTTER
KATEGORI SAFFRAN
MJUKA KAKOR 

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Hur kan du följa mig?

FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Instagram med bilder, reels & storys HÄR
Tiktok med videosHÄR

 

30
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
IMG_7769

Nästa inlägg

After Eight Mousse

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x