ANNONS

Lucka 13

Lucka 13

New,Year,Banner,With,Christmas,Gift,Boxes,And,Golden,Decorations

 

ALLA LUCKOR I JULKALENDERN (<klicka)

 

Idag är det Lucia, morgonen här tillbringas vid SVT:s underbara Luciamorgon från Kalmar. Älskar Lucia på TV, det är något så mysigt och fridfullt över det. I huset har vi sovmorgon då minsting inte börjar skolan förra 09.40 på Onsdagar. Sånt lyx om du frågar mig, ja alltså jag har då rakt ingen sovmorgon men dom andra sover än. Skönt för dom som kan, lite annorlunda mot en annan som har sin ”crazy vända på dygnet” period såhär i vintertider. Sover när ni andra har kväll och vaknar mitt i natten, story of my life. Men nu ska vi fokusera på Luciadagen så det bara sjunger om det! ”Pa dam dam tsssss” (trumvirvel) för att jag var så underfundig med den meningen. 😂 Varsågoda min fina följare, här kommer lucka 13.

Lucka 13:s pyssel:

IMG_8159 IMG_8161 IMG_8160 IMG_8162

Ett litet tips till glaset såhär i juletider. Lite vatten i botten på ett vinglas eller ett typ whiskyglas. Tror att ”granen” håller bättre styrsel i ett whiskyglas. Klipp sedan av en kvist rosmarin och sätt i vattnet, upp och ned så det ser ut som en gran. Frys dem. Sedan är det bara att hålla i något gott. Här var det kall äppelglögg i glasen.

Lucka 13:s ätbara:

IMG_8123 IMG_8124

 

JULSKINKESNITTAR ca 20 st

100 g julskinka

1/2 dl creme fraiche

1/2 msk senap

1 tsk honung

1/2 hackad rödlök

Salt & peppar

1 fikon

1 pkt tunt knäckebröd

Gör såhär:

1) Strimla julskinkan i mindre bitar. Lägg i en skål.

2) Hacka rödlök riktigt smått, häll i det också.

3) Ha sedan i creme fraiche, senap, honung och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

4) Dela knäcket i mindre bitar och ha på röran uppepå. Toppa med en liten klyfta fikon.

Lucka 13:s upplevelse:

IMG_8128 IMG_8130

Kyrkan i juletider. Mamma har dragit med mig på julottan i kyrkan sen jag var liten, juldagsmorgon i kyrkan med skönsång och lugn. Än idag följer jag med ibland. Det är något så otroligt lugnande med att sitta i en kyrka. Man kan också gå dit och tända ett ljus för någon som lämnat jordelivet. I vår kyrka här i stan är det Luciavesper ikväll, det kommer också vara en Luciakortege genom stan. Minns hur det var när jag 1991 var en av luciakandidaterna i stan. Fina minnen!

Lucia 13:s julpynt:

IMG_8156 IMG_8157 IMG_8158

Älskade tomtar! Min vän Helena har gjort dessa tomtar till mig, eller en fick jag i present och en köpte jag. Älskar dom! Det är något speciellt med jultomtar som är såhär neutrala i färgen.

Lucka 13:s söta & goda:

Dagen till ära ska jag tipsa om mina absolut bästa Lussebullar, dessa är sååå goda och blir perfekt resultat varje gång. Ni är så många som bakat dessa och jag får bara massa beröm för recept. Detta har jag kört i flera år faktiskt.

IMG_8133 IMG_8134

Saftigaste fluffigaste Lussebullarna (<klicka för recept)

 

IMG_8135 IMG_8136

Lussekatter med vaniljfyllning och vit choklad (<klicka för recept)

Lucka 13:s produkt:

IMG_8137

IMG_8139

50 % rabatt på ljusstakar och ljushållare (<klicka)

IMG_8140

Missa inte att många utan Kählers ljushus (som jag älskar) nu är på kampanj!

Så stämningsfullt och fint med dessa tända här hemma, tar en stund att tända alla men snacka om att det bara är värt det när man är klar. Älskar älskar dom!

Nu ska jag ta tag i denna dag på allvar, massor att göra. Håller på och betar av lista efter lista på allt man ska komma ihåg. Näst på tur (av alla miljoner saker) är att köpa bomull till min lilla stad av ljushus. Ska bygga upp den så den blir sådär härligt vintrig och härlig med bomull som snö och en ljusslinga.

Ha en fin Lucia! Blir det några lussebullar idag tro?

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

JULENS SÖTA BAKVERK
SMÅKAKOR
KÖTTRÄTTER
KATEGORI SAFFRAN
MJUKA KAKOR 

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Hur kan du följa mig?

FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Instagram med bilder, reels & storys HÄR
Tiktok med videos HÄR

Kram Nina

53
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Lucka 12

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x