Parmalindad Kycklingfilé med krämig rosmarinsås

Tipsar dig om en riktigt god rätt, tänker att denna passar ypperligt till nyårsafton t ex. Detta har vi ätit säkerligen 50 ggr, haha…. Nej men ett tag så åt vi det här varje helg. Hela familjen tycker att det är såååå gott så det är liksom ett säkert kort om man vill att alla ska njuta riktigt ordentligt av maten. Så tips tips om du inte redan har testat, kanske blir en riktigt god Fredagsrätt.

Mina 10 mest populära KYCKLINGRÄTTER (<klicka för alla recept)



Denna rätten sköter sig rätt mycket själv i ugnen. Det behövs inte så mycket preppande direkt så det är dessutom en enkel rätt att laga, inte bara supergod alltså.

MIN ALLRA POPULÄRASTE KYCKLINGRÄTT JUST NU: KLICKA HÄR


Till denna kycklingrätt brukar jag göra en potatis som blir såååå galet god. Så mycket smak, och hyvlar du dessutom lite smör uppepå innan du skjutsar in den i ugnen – jag säger bara perfektion av smaker!

Ett annat väldigt poppis recept på just potatis är dessa ost & potatiskakor (<klicka) , sååå goda!


PARMALINDAD KYCKLINGFILE I KRÄMIG ROSMARIN & BALSAMICOSÅS, 4 – 6 pers

4 kycklingfiléer (skär varje i 4 långa bitar om de är stora, annars 2)

1 pkt parmaskinka

1 burk créme fraiche

3 dl grädde

1 msk rosmarin (torkad)

2 msk balsamvinäger

2 msk kalvfond

1/2 msk kinesisk soja

salt & peppar efter smak

Gör såhär:

1) Rulla in varje kycklingfilé i parmaskinka. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 min till att börja med.

2) Blanda resten av ingredienserna i en bunke, vispa ordentligt så allt blandas ut. Ta ut kycklingen och häll över såsen. In i ugnen i ca 20-30 minuter till så det får puttra in i kycklingen.

3) Potatisen lägger du på en bakplåt med bakplåtspapper. Ringla över rikligt med olivolja, strö över ca 3 msk solrosfrön, salt och ca 1 msk torkad timjan. Rör om så det blandas. (Valfritt: Hyvla ca 30-50 g smör uppepå innan du ställer det i ugnen.) In i ugnen på 200 grader i ca 30-35 min.


Kika gärna på mina 20 populäraste KÖTTRÄTTER (<klicka för alla recept)

Hoppas du fått en hel del inspiration nu till att laga lite god mat där hemma i köket. Själv ska jag laga lite nya recept idag så det blir en spännande och förhoppningsvis god dag idag. Ska festliga lite nytt som jag funderat på under en tid, tänkte också hinna laga lite små tilltugg som kanske kan vara gott på nyår. En del gott med smördeg bl a.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i ”tummen upp” till vänster här nedanför inlägget. 

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

 3 RÄTTERS MIDDAGAR

• POTATISRÄTTER 

• EFTERRÄTTER

• FÖRRÄTTER

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

103
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jennifer
4 months ago

Nu blev jag verkligen hungrig

Nästa inlägg

3 rätters meny

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x