Innehåller Annonslänk

Popcorngräs

Ja det kanske inte har undgått någon – detta popcorngräs som alla pratar om. Ett busenkelt sätt att så vackert gräs där hemma i krukorna. Jag är verkligen glatt överraskad av detta popcorngräs, framförallt över hur enkelt fixat det var. Men nog har jag fått höra en hel del storys kring detta popcorngräs. Om kvinnan som skickade maken för att handla popcornkärnor och han kom hem med en påse Indiana Popcorn. Eller dom som tömt micropopcornen med smör och allt i krukorna. Frågan är fortfarande. Kanske funkar det ändå?

Den 23:e maj planterade vi popcornkärnor (köpte dessa – de ska helst vara ekologiska har jag hört). Ca 5 cm ned i jorden. I dessa stora krukor har vi hälften leka kulor och hälften jord. De ska ligga tätt de där popcornkärnor, med pyttelite mellanrum. Sedan ska man vattna massor och låta dem stå soligt. Varning, vissa skator älskar popcornkärnor och sliter upp varenda en om du inte skyddar dem. Vi köpte när och hade över.

Detta var den 31:a maj, då såg det ut såhär….

Och den 1:a juni såhär….

Sedan fullkomligen exploderade det i krukorna! Detta var i Söndags, alltså den 2:a juni.

Detta var i morse! Vilket tacksamt härligt gräs hörni. Ska bli spännande att se hur högt det blir till slut. Jag kommer hålla er uppdaterade.

Vi vattnar varje dag och tror att de längre fram kommer behöva lite gödning då bladen kan bli lite bruna. Jag tänkte stoppa i såna gödningsstickor sen, köpte på plantagen. vi fortsätter låta dem stå soligt – jag tänker hur majsfält står. De står ju soligt.

Som sagt. Kommer hålla er uppdaterade framöver.

Kram Nina

28
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Päivi
Päivi
15 days ago

Visst är det häftigt med popcorngräs! Odlat det några år själv. Växer så det knakar. Jag har inte ekologiska popcorn o det växer hur bra som helst. Mina blev nästa 1m långa innan hösten kom och jag lät dom vissna ner. Katterna älskar oxå att kalasa på dom,helt ofarligt.
Tack för en mysig blogg o ha en fin dag.
Hälsningar från en f.d. Enköpingsbo😉

Lena
Lena
14 days ago

Ekologiska popcorn är inte bra, jag har provat flera olika sorter. Det bästa är de billigaste vanligaste popcornen man poppar.

Nästa inlägg

Veckomatsedel v 23

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x