Innehåller annonslänkar

Sveriges Nationaldag, sminktips och Hela Sverige bakar

I förrgår var det Sveriges nationaldag. Vi har väl firat det lite sådär genom åren, kanske ätit något gott eller fikat på en god tårta eller bakelse. Vi blev tipsade om att ta en liten tur till Ulriksdals trädgård, vilket vi då gjorde. Men innan vi åkte gjorde jag något jag skulle gjort för längesen, och MÅSTE göra oftare. Göra rent mina sminkpenslar, jag är faktiskt helt usel på att få till det. Men nu med den här nya enkla lilla mackapären kommer jag nog bli lite mer frekvent med tvätteriet.

Isadora Deep Cleaning brush mat

Jag började med att hälla lite tvål i en liten kopp, doppade sedan varje pensel i den och sen på med lite vatten och skrubba mot den här lilla mattan. Jisses så lätt det gick att få rent borstarna. Sköter man sina sminkborstar så håller dom i stort sett hur länge som helst.

Så rena & fräscha igen. Det här ska jag som sagt göra oftare from med nu. Brukar ofta få frågan vilka borstar jag använder till vad så tänkte visa vilka borstar jag använder mest.

Hickap classic eyeset

Egentligen är det en borste till i den här serien, men detta är alltså en penselserie för ögon makeup. Älskar! Använder alla en hel del.

117 EYEBROW – ja men precis, för ögonbrynsskugga eller om du använder ögonbrynspenna och bara vill fylla brynen lite extra.

120 SHADING – för ögonskugga som du vill tona ut, denna använder jag t ex när jag vill ha en annan färg på själva ögonlocket. Här ovan kan du se lite hur jag lägger ögonskugga. En mörkare ton i globen (vecket som blir när du öppnar ögat) och lite uppåt och utåt yttre ögonvrån. Sedan den ljusare guldiga skuggan på själva locket. Det är det jag använder denna pensel till.

113 EYE BLENDING – för ögonskuggan i globlinjen som jag förklarar i steget innan här ovan. Till den lite mörkare skuggan som ska tonas uppåt och utåt. Såååå bra pensel, älskar den!

116 INTENSE SHADE – antingen till ögonskugga som ska vara intensiv, typ glitterögonskugga. Eller så använder du den till concealer som jag.

118 DETAIL CREASE – penseln som inte syns i bild. Denna använder jag till den lite ljusare skuggan jag brukar applicera i ögonvrån. Den som gör att man ser lite piggare och vaknare ut. Tips på var jag lägger den ljusare skuggan ovan på bilden.

BUFFER FOUNDATION BRUSH 13

Perfekta borsten för foundation och contouring (krämiga), använder massor massor! Är riktigt supernöjd med den. Numera är skaftet silvrigt men var rosa i början. Haft dessa borstar i flera flera år. Håller sig jättefina!

POWDER BRUSH 03

Min allt i allo borste. För puder, för rouge, för bronzing. Använder också massor.

SETTING BRUSH

Perfekt för highlighter, att tona ut contouring på näsan med, till rouge till bronzing till mindre ställen i ansiktet.

Det var lite om de borstar jag använder mest. Kan verkligen rekommendera dig att investera i bra borstar. Dels så håller de längre, resultatet blir dessutom så mycket bättre.

Nu till Sveriges nationaldag. Den tillbringade vi vid Ulriksdals slott. Vi var en sväng till Slottsträdgården först. En handelsträdgård med blommor och lite inredning. Massor av fint! Kan verkligen rekommendera att göra ett besök där.

Fanns så himla mycket växter och blommor. Aldrig sett så mycket tror jag. Man fick så mycket fina idéer också. Har du aldrig varit där kan jag verkligen tipsa dig om det!

Efter handelsträdgården for vi vidare till Ulriksdals slott. Passerade en enorm syrénhäck på vägen dit. Har aldrig varit där så det var lite kul att även få besöka det. Tyvärr så var inte slottet öppet men det kanske var tur, det såg så stort ut och hade väl tagit en hel evighet att gå igenom.

Ett vackert slott med en enorm slottspark. Satt många på filtar där när vi kom, såg så himla mysig ut med små picknickar överallt.

Kul också att Hela Sverige bakar hade sitt inspelningstält där. När jag var med 2012 så spelades det in på Taxinge slott. Jag var förbi och kikade in i tältet men det såg mest rörigt ut. Vet inte vilket skede av inspelningen det var i nu. Fick i alla fall så härliga flash backs till när jag var med. Känns galet att det i år är 12 år sedan som jag var med, det allra första året det sändes.

Minns ni det här gänget? 😅 Jag minns varendaste en av dem. Det är väldigt speciellt att göra en sån här grej tillsammans. Det är tufft, oerhört tufft. Det är läskigt, roligt, häftigt, känslosamt och bara helt underbart på samma gång. På något sätt så gör just det att det blir ett starkt minne för livet. Jag kom på en sjätteplats. Jag var jättenöjd för det för wow vad tufft det var att bli bedömd på det där sättet, och att längta hem så man höll på att bryta samman. Inte sov jag något heller…. Så att hålla mig kvar så länge var en bragd för mig.

Jag och Elin första dagen vi kom till programmet. Vi fick hälsa på inne i tältet och vi bara älskade det! Alla pastelliga färger som var då.

Cupcakes dagen såg det ut såhär backstage. Så mycket gott, dock fick vi inte smaka varandras bakverk utan de gavs till personalen, härbärge och lite till djuren också.

Josephine hamnade i storbråk med Leila Lindholm också. Leila anklagade Josephine för receptstöld. Tycker att Josephine skötte detta otroligt snyggt. Inte lätt att bli anklagad av den då största bakdrottningen vi hade i Sverige, och hon var inte nådig när hon hängde ut Josephine då.

Det var en rolig upplevelse som öppnade upp många dörrar för lilla mig. En fantastisk upplevelse som jag är så glad över att ha fått uppleva!

köket.se hittar du faktiskt några av de recept som jag använde under programmets gång. Så kul att få se dem igen. Tänk, min Milo var bara 3 år när jag var med. Känns som en hel evighet sen.

Nu får jag önska dig en riktigt fin Lördag, kommer ett nytt recept lite senare idag.

Kram Nina

22
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Louise Karlsson
Louise Karlsson
11 days ago

Oj……jag har 1 sminkborste😂

Nästa inlägg

Popcorngräs

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x