Innehåller annonslänkar

Min idé på prinsesstårta i glas och en ursäkt

Oj, var börjar jag? Det har faktiskt aldrig hänt tidigare…sex dagar utan blogginlägg! Jag vill börja med att be om ursäkt till dig som kikar in här dagligen. Livet har fullkomligt sprungit ifrån mig den senaste veckan. Klimakteriet, skolavslutningar, en oplanerad Gotlandsresa och så landade vi rakt in i vår första semestervecka här på Böda Sand.

Jag kommer att dela med mig av allt i separata inlägg, för det är mycket jag vill skriva om – men vi börjar med något som alltid känns i hjärtat: Milos skolavslutning. 💫

Ps: Veckomatsedeln tar en paus över sommarlovet men vill du ändå få massa inspo så hittar du alla HÄR.

Milo, min fina, klädd i vit skjorta och världens största leende. Bilder som säger allt.….inget speciellt att gå ut ettan sa han. Älskar hans lite laid back attityd. Den skulle jag behöva ha mer av!

Klänningen jag bar – som så många frågat om! 🌼

Jag fick massor av frågor om min klänning den dagen, och visst är den ljuvlig? Den kommer härifrån:

👉 klänningen

Jag älskar de vida ärmarna, det lätta fallet och det romantiska blomtrycket, perfekt för sommarens alla tillfällen, jag tänker perfekt till midsommar.

Traditionsenlig fika på vår altan på skolavslutningsdagen med farmor o farfar och mormor o morfar. Dagen till äran följde syrrans Edward också med.

Ninas Prinsesstårta i glas

Här kommer receptet på den lilla desserten jag bjöd på efter Milos avslutning. Jag gjorde det enkelt för mig med köpta bottnar (men vill du baka själv så rekommenderar jag mitt världens bästa tårtbottentrecept).

Du behöver:

• Glas med fot – t.ex. dessa (länk)

• Tårtbotten (köpt eller hembakad)

• Grön marsipan (jag hade 1 pkt)

• Jordgubbar

🍓 Jordgubbsfluff:

3 dl vispgrädde

100 g färskost (typ Philadelphia)

½ dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

100 g färska jordgubbar (hackade)

Gör så här:

1. Vispa grädde, färskost, florsocker och vaniljsocker till ett fluff.

2. Blanda i de hackade jordgubbarna och vispa kort så allt blandas.

3. Dela tårtbotten i 3 delar och stansa ut 2 rundlar till varje glas.

4. Varva botten, jordgubbsfluff och ny botten. Toppa med en rundel grön marsipan och tre skivor jordgubbe.

TIPS! Droppa lite stark flädersaft på varje botten med en sked, det gör dem saftiga och ger en somrig fräschör som passar perfekt till jordgubbsfluffet!

Nu är jag alltså tillbaka igen, förhoppningsvis med ny energi och massor att dela med mig av. Missa inte nästa inlägg där jag berättar om vår Gotlandsresa och vad som egentligen hände mitt i all stress. 💭

P.S.

Vill du hänga med i allt jag delar…i både stort och smått? Följ mig gärna på mina sociala medier, där uppdaterar jag dagligen med recept, vardagsglimtar och tankar från hjärtat:

📍 Instagram

📍 Facebook

📍 TikTok

📍 YouTube

Tack för att du finns här. 💛

Kram Nina

29
Subscribe
Notify of
guest


4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mimmi
Mimmi
27 days ago

Var köper du marsipanlocket?
Trevlig midsommar 🍓

Helen
Helen
27 days ago

Har saknat dina inlägg ❤️

Nästa inlägg

Mors dag

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...