Snabba RÅGFRALLOR

Snabba rågfrallor på mindre än 45 minuter!

Eftersom jag var så utsövd i morse när jag vaknade så gick jag faktiskt upp och bakade rågfrallor. Sitter som bäst och äter dom nu. Ämen herreminjeeeeeee, så fasligt goda dom blev alltså! Jag kan nog säga att dessa bröd är de godaste frallor jag någonsin bakat. Du MÅSTE testa dessa. Jag ska försöka delge receptet då jag gjorde det på ”fri hand”. Kom ihåg, dessa är så lätta att baka, dessutom går det väldigt fort. Inga överdrivna jästider heller så du kan liksom smälla igång bakning på morgonen och ändå hinna till jobbet. Dessa är dessutom nyttiga! Ska räkna ut PP värde på dom senare, men av erfarenhet skulle jag tro 3 PP på varje bulle, dom är ganska så stora!

KOLLA IN ÖVER 100 BRÖDRECEPT – (<klicka för recept)

20131217-061350.jpg

SNABBA RÅGFRALLOR :

Kolla gärna in dessa superpopulära brödrecept: Lantbröd // Tekakor i långpanna // Tunnbröd i stekpanna

75 g jäst (1,5 pkt)
50 g smör
5 dl vatten
1/2 msk salt
1 msk ljus sirap
1 tsk brödkryddor
ca 6 dl vetemjöl
Ca 2 dl grovt rågmjöl
Ca 1,5 dl grahamsmjöl
Ca 1,5 dl havregryn
1/2 msk ljus sirap
några matskedar solrosfrön

Gör såhär: 

1) Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader, inte varmare, de är väldigt viktigt för jäsningen.

2) Häll degvätskan över jästen och rör om tills jästen har löst upp. Häll i sirap och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Tänk på att inte ha för mycket mjöl, då blir frallorna täta och hårda. Kör du köksmaskin låter du degen köra tills den blir smidig. Knådar du degen för hand ska du göra det i ca 5 minuter.

3) Dela degen i ca 12 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter.

4) Blanda sedan lite vatten och sirap. Pensla frallorna med det och strö sedan över solrosfrön. Tryck till lite löst så att de sätter sig. Det är så otroligt gott med solrosfrön som varit i ugnen. MUMS!!!

5) Grädda i 250 grader i ca 10-12 minuter. Dom ska få en gyllenbrun färg uppepå. Ät dom gärna lite ljumna, fantastiskt gott!

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i tummen upp till vänster under inlägget.

Följ mig här: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Mina 10 mest populära brödrecept – (<klicka för recept)

Här ovan får du en länk till mina 10 mest populära brödrecept som folk mest klickat på och återkommit till! Hoppas du ska hitta något som faller dig i smaken. 

Mer recept på min sida: 

Över 120 goda recept på mjuka kakor

Mina 10 populäraste kycklingrecept

15 billiga & goda rätter

10 perfekta rätter för matlådan

Över 100 goda brödrecept

8 underbara korvrätter

10 enkla & extra goda vardagsrätter

8 maträtter under 15 minuter

20 lättlagade rätter under 30 min

38 goda grytor

Ha nu en fin dag så hörs vi sen! 

Kram Nina 

6
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Kvällens….

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x