ANNONS

Tekakor i långpanna

Ett riktigt wow bröd!

I morse bakade jag bröd till familjen här, nej men jag kan nog inte med ord beskriva hur bra detta blev alltså. Tekakor i långpanna. Vilket bröd! Så fluffigt, så fantastiskt gott och precis så som ett bröd ska vara. Nu kommer jag nog inte få baka annat är tekakor i långpanna här hemma är jag rädd. Haha! Vill du behålla fluffet så skulle jag råda dig att skära upp det i bitar och sedan direkt när det svalnat förvara i frysen, men måste ändå säga att det höll fluffet läääänge även fast jag inte frös det. Du måste prova baka tekakor i långpanna säger jag, bland det godaste brödet jag bakat!

Bara färgen gör ju att man vill dyka på en bit, breda på smör och en god ostskiva och ta en stor tugga säger jag.

Missa inte dessa populära recept på bröd här på sidan, många är ni som testat dessa goda (klicka på länkarna för recept):

Godaste & enklaste frukostbrödet

Galet härliga saffransscones

Gáhkku Samiskt tunnbröd

Mormor Britas tekakor

Tekakor i långpanna, 16 bitar

Missa inte mitt recept på gudomligt goda tekakor (<klicka) och blixt-tekakor (<klicka).

100 gram smör

5 dl mjölk

1 pkt jäst

3 msk sirap

1 1/2 tsk salt

Ca : 11-13 dl mjöl (kom ihåg att mjöl skiljer sig åt en hel del, ålder, kvalitet osv. När degen arbetats i ca 5 min i köksassistent eller för hand 10 min ska den vara smidig och precis släppa bunkens kanter, då är den perfekt).

Gör såhär:

1) Se till att smöret är rumsvarmt.

2) Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en degbunke/köksmaskin. Häll degspadet över jästen och rör om tills den löses upp.

3) Ha i salt, sirap och det rumsvarma smöret.

3) Häll sedan i mjölet luftigt i omgångar tills degen är smidig. Jäs under en bakduk i 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.

4) Lägg bakplåtspapper på ugnsplåten (den du har i ugnen), ca 30×40 cm. Platta ut degen på plåten för hand. Nagga. Dela också upp plattan i ca16 fyrkanter. Använd degskrapa eller kniv. Jäs i ytterligare 10 min.

5) Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Håll koll då den inte blir för mörk, blir den det täck för med bakplåtspapper eller folie.

Ät och njut! Du kommer smälla av! ☺️

Du vet väl att du här på bloggen hittar massor med goda recept på både mat & bak, här nedan följer några exempel (klicka på länkarna för fler recept):

Mjuka kakor

Kötträtter

Middagstips

Smaskiga gratänger

Alla kategorier här på bloggen hittar du HÄR (<klicka).

Tipsar dig också om min bakbok: ”Baka på 30 minuter” som du kan köpa HÄR (<klicka).

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Kram Nina

724
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
MH
MH
1 year ago

Så mycket gott du bakar du är proffs. Tänkte på de stenar eller kristaller du köpte vet du hur glad jag blev i lördags när jag köpte en hel låda på loppis, ligger så elegant med namn och allt. Ska studera de lite närmre nu bara.
Må väl/MH från Skåne

niiinis
niiinis
Reply to  MH
1 year ago

Så härligt! Hoppas de ska ge dig lika mycket som de ger mig. ❤️

Rigmor
Rigmor
1 year ago

Jättebra recept. Blev saftiga och porösa, ska baka fler gånger. Ofta blir mitt bröd torrt och smuligt, men det här brödet blev toppen ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Rigmor
1 year ago

Så härligt att höra! ❤️

Sara Abrahamsson
Sara Abrahamsson
1 year ago

Ska man använda jäst för söta degar iomed att det är sirap i? 🙂 mvh sara

niiinis
niiinis
Reply to  Sara Abrahamsson
1 year ago

Det gör inte jag, även om jag är övertygad om att det funkar lika fint det.

Sara
Sara
1 year ago

Kan byta ut lite av vetemjölet t grahamsmjöl

Sazza
Sazza
1 year ago

Alltså jag brukar misslyckats med bröd, men dina recept alltså, jag lyckas varje gång och de är så gott!!! Detta recept älskar jag! Tack för att du delar med dej.

niiinis
niiinis
Reply to  Sazza
1 year ago

Men åh vad roligt och höra! Älskar och höra sånt. ❤️

Img 0016.jpg

Nästa inlägg

Rynkig trött hud som behöver boost

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x