ANNONS
Integritet på Tailsweep

Tekakor i långpanna

/

Halloj!

I morse bakade jag bröd till familjen här, nej men jag kan nog inte med ord beskriva hur bra detta blev alltså. Vilket bröd! Nu kommer jag nog inte få baka annat här hemma är jag rädd. Haha!

FLUFFIGA TEKAKOR I LÅNGPANNA, 16 st

100 gram smör

5 dl mjölk

1 pkt jäst

3 msk sirap

1 1/2 tsk salt

Ca : 11-13 dl mjöl (kom ihåg att mjöl skiljer sig åt en hel del, ålder, kvalitet osv. När degen arbetats i ca 5 min i köksassistent eller för hand 10 min ska den vara smidig och precis släppa bunkens kanter, då är den perfekt).

Gör såhär:

1) Se till att smöret är rumsvarmt.

2) Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en degbunke/köksmaskin. Häll degspadet över jästen och rör om tills den löses upp.

3) Ha i salt, sirap och det rumsvarma smöret.

3) Häll sedan i mjölet luftigt i omgångar tills degen är smidig. Jäs under en bakduk i 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.

4) Lägg bakplåtspapper på ugnsplåten (den du har i ugnen), ca 30×40 cm. Platta ut degen på plåten för hand. Nagga. Dela också upp plattan i ca16 fyrkanter. Använd degskrapa eller kniv. Jäs i ytterligare 10 min.

5) Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Håll koll då den inte blir för mörk, blir den det täck för med bakplåtspapper eller folie.

Ät och njut! Du kommer smällq av! ☺️

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(så du inte missar några inlägg).

Kram Nina

7
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00